За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 45 366
  • 772
# 30
diana lobodova, благодаря. Странна рецепта.  А от къде намираш екзотичните продукти, като сладко оризово брашно? Или ги заместваш с наши?
Какъв рибен сос ползваш? Има ли рибен привкус като ферментира? напомня ли нашенското кисело зеле?
Виж целия пост
# 31
Остана да направя маринованите камби на Селма (слагам обаче и карфиол) и малко повечко сол. Вкъщи те се унищожават най-бързо.
Имам заготовка и за имамбайълдъ във фризера, остана да я сглобя. Тази манджа пък е най-вкусна после в буркани.
Виж целия пост
# 32
Markito, а дали обърна внимание дали има вече зелени домати? На мен ми остана една бабина туршия да сложа, но за целта ги чакам тях.
Виж целия пост
# 33
Здравейте кулинарии! Имам голямо количество зелена капия изпечена,може ли да я сложа в буркани със сол както червените чушки.
Виж целия пост
# 34
Аз тази вечер направих парените камби, утре отиват в буркани. Много си ги харесвам, и не само аз. При това не заемат много място в бурканите и още една екстричка - не се стерилизират. Ако някой се интересува, ще напиша рецептата.
.....
Аз се интересувам, напишете, моля
Виж целия пост
# 35
Аз тази вечер направих парените камби, утре отиват в буркани. Много си ги харесвам, и не само аз. При това не заемат много място в бурканите и още една екстричка - не се стерилизират. Ако някой се интересува, ще напиша рецептата.
.....
Аз се интересувам, напишете, моля
Аз също моля за рецептата.
Виж целия пост
# 36
А аз направо ще помоля всички.
Направо пишете рецептите, не чакайте няколко поста с молба да я напишете. Особено ако е до снимките, които пускате, ще е чудесно.
Виж целия пост
# 37
Аз тази вечер направих парените камби, утре отиват в буркани. Много си ги харесвам, и не само аз. При това не заемат много място в бурканите и още една екстричка - не се стерилизират. Ако някой се интересува, ще напиша рецептата.
.....
Аз се интересувам, напишете, моля
Ще минете без снимки от мене 😄.
Продукти:
2 кг червени камби
50 гр сол
80 гр захар
0.5 литра винен оцет
Приготвяне:
Камбите се нарязват на по-дребни парчета, бланшират се на порции във врящата марината. След като изстинат, се нареждат плътно в буркани, сипват се 1-2 суп. лъжици олио или зехтин. Маринатата се кипва отново, заливат се веднага с нея бурканите и се затворят. Не се стерилизира.
Виж целия пост
# 38
По подобен начин (както камбите на Недоволна) паря чушки. Избирам кривите, месести чушки, които побутват в хипермаркетите и никой не ги иска за печене. С тях не рискувам да попадна на лютиви (камбите често лютят). В самата марината слагам мазнина, зрънца черен пипер, дафинов лист и чесън (скелидките, избелени и нарязани на едри шайби). След нареждане на буркана допълвам с марината. Стерилизирам за 5-7 мин., за да се получи вакуум (това, защото нямам хладно помещение за съхранение).
Виж целия пост
# 39
Здравейте кулинарии! Имам голямо количество зелена капия изпечена,може ли да я сложа в буркани със сол както червените чушки.

Аз не бих. Печени чушки слагам във фризера.

Интересувам се от рецепта за трушийка с по-малко захар иначе това е любимата ми рецепта и винаги става!
https://www.youtube.com/watch?v=z19Woxhc0Tw&ab_channel=7TalentsFABULOUS
Виж целия пост
# 40
Markito, а дали обърна внимание дали има вече зелени домати? На мен ми остана една бабина туршия да сложа, но за целта ги чакам тях.

Да, имаше. 1лв./кг. И аз купих. Утре ще кача снимки.
Виж целия пост
# 41
В Промаркет зелените домати са по 0.90 лв.

ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ С КОПЪР И ЧЕСЪН
4 кг. з. домати се нарязват на шайби. Нареждат се в тавичка и се заливат със смес от 1ч.ч. захар и 1 ч.ч. сол. Престояват 1 нощ.
Течността се изцежда и изхвърля. Доматите се заливат с 1 ч.ч. олио и 1 ч.ч. оцет (сол са поели достатъчно). Добавят се копър и чесън на вкус. Пълнят се в буркани и се стерилизират (кратко с цел вакуум).
Виж целия пост
# 42
Много сполучлива рецепта...любима на моето семейство.
Виж целия пост
# 43
Здравейте, може ли някой да ми каже, как се прави туршия в кофа само със сол и вода?
Виж целия пост
# 44
Аз заварявам водата ,че нашата е варовита много  и 300-400 гр сол на 10 л вода е рецептата според вкуса на хората.Затискаш като залееш и охладиш водата,и толкова.Чакаш да ферментира.И ядеш.
Да си кажа ,че правих син домат с чушки, но нарязах на кубчета в тях и малко ябълки, за мен е добро.
Сетих се, защото съм правила с печени сини домати и чушки и ябълки, подобно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия