За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 45 531
  • 772
# 765
Кисело зеле в буркан - правя като Ваня. Нарязвам зелето на ситно. Претривам със сол на вкус (слагам сол и стискам зелето, докато си пусне водата) . После тъпча в буркан. Слагам зеле и притискам много добре, докато излезе сока му. Така тъпча догоре. Слагам капачка, без да запечатвам. Оставям на топло. Когато си смени цвета (пожълтява), е готово.

Фортуна, а заварявате ли ги после и как ги съхранявате?
Маза нямам, ще ги държа в шкаф в апартамента, където е топло през зимата.
Виж целия пост
# 766
Diavenna, не заварявам. Ние го изяждаме докато стане това в бидона. Съхранявам на хладно. Нямам опит с по-дълго съхранение.
Виж целия пост
# 767
Момичета кажете ми колко горе долу грама е една супена лъжица морска сол?
Виж целия пост
# 768
Момичета кажете ми колко горе долу грама е една супена лъжица морска сол?
Между 10 и 40 грама.
Виж целия пост
# 769
Благодаря. Измерих си ги в магазина 10 супени лъжици равни излязоха 175гр.
Виж целия пост
# 770
borbalanka, това зависи от много неща - с обикновена лъжица ли се мери, колко е голяма тя, мерна лъжица ли е, равна или с връх, солта на кристали или фина, суха или влажна, обикновена бяла или розова/кафява/черна е, морска или йодирана... И може да варира в мнооого широки граници. Съвсем отделно, че различната сол соли различно и примерно 10 грама морска не соли колкото 10 грама фина йодирана...
Виж целия пост
# 771
Моля някой да пусне нова тема.
Виж целия пост
# 772
Нова тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия