За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 45 526
  • 772
# 330
Напоследък пека и аз - белени сини сливи - поръсени със захар от вечерта, във фурната - на сутринта - няма отпенване. Чакаш сгъстяване и разливаш в бурканчета. По същия начин - конфитюр от кайсии. Вече правя сладка - подложки за сладкиш.
Виж целия пост
# 331
А после с какво си почиствате фурната ?моята всеки път е оак.на и се чудя с какъв препарат да мажа, който не иска много търкане
Виж целия пост
# 332
Захар зор си се чисти ,имам изхвърлена печка навън,на закрито, котлоните не работят ,но фурната си и ок, там, после навън и с маркуча  и търкане.
Виж целия пост
# 333
Има едни тефлонови подложки. Дали биха помогнали?
Виж целия пост
# 334
Парливите чушки на Катето Евро как могат да се консервират за зимата?Вчера направих половин доза, много са вкусни.
Какви са тези чушки ? Къде да им видим рецептата?
Виж целия пост
# 335
Като я прочетох, аз правя подобно нещо, но има и зелен фасул. Достатъчно са 5 минути само стерилизация.
Ето я рецептата
https://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0% … 8-news115814.html
Виж целия пост
# 336
Има едни тефлонови подложки. Дали биха помогнали?
Не само подложки тя и отстрани е много изцапана от изкипялата  сладка пара
Виж целия пост
# 337
Аз от години правя сладка само с екстра фикс на д-р Йоткер, хем и захарта е по- малко - 500 грама, или 400 на един кг плод. Става бързо и лесно и нищо не цапа. Само на дюли не слагам, те сами си се желират.
Виж целия пост
# 338


не намирам на български, но не ми се вярва съставките за България да са много по-различни.
Sad не е ли по-добре само плод и захар?
Виж целия пост
# 339
Аз също от тази година започнах да ползвах Гел фикса на Йоткер, но добавам и малко водичка да не стегне супер много. Нямам нерви да чакам да се сгъсти до желаната гъстота.
Виж целия пост
# 340
Здравейте,
На 1 стр. има линк към рецепта за печено сладко от сливи, но не работи. Може да не е актуален сайта.
Моля, ако имате подобна рецепта да споделите как го приготвяте. Донесоха ми доста и ги гледам умно...
Виж целия пост
# 341
Скрит текст:
Здравейте,
На 1 стр. има линк към рецепта за печено сладко от сливи, но не работи. Може да не е актуален сайта.
Моля, ако имате подобна рецепта да споделите как го приготвяте. Донесоха ми доста и ги гледам умно...

https://www.bgfermer.bg/Article/2265360

https://www.bgfermer.bg/Article/5002214
Виж целия пост
# 342
Много благодаря, Пейч!
Виж целия пост
# 343
Сините сливи ги беля. От вечерта поръсвам със захар и оставям. Сутринта добавям лист индрише и пека във фурната. Малко преди да извадя, добавям лимонтузу, разбърквам и разливам по бурканчта.

Веднъж си играс с белени сливи (цели), киснати във вар (за да се запази целостта им), с поставена четвъртинка орехова ядка във всяка слива, захарен сироп и варени на котлон. Сега нямам нерви за това.
Виж целия пост
# 344
Благодаря, Шарлот!

Хич не ми се белят. Дали е много дразнеща люспата, седя и си мисля тук..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия