За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 46 737
  • 772
# 660
Благодаря ви!
Помощта ви ми е нужна и днес. Реших да правя за салатата "100-те чушки", вчера изпекох чушките и седнах да погледна подробностите в рецептата сол - захар, оцет, олио.... четири рецепти отворих, и във всяка една от тях количествата са различни 🙄 Мислех че рецептата е стандартна, а сега не зная какво да правя, а чушките стоят и ме чакат.
Може ли да ме ориентирате какво да правя или да коментирате коя марината според вас е най-правилната, или аз трябва да си преценя според вкуса? Обаче как да преценя, като не съм правила досега 🤔
Скрит текст:
1.


2.


3.


4.
Виж целия пост
# 661
Сигурно е различна заради различните вкусове на хората -къде повече сол, къде по-малко захар. Това е моята , ние така си я харесваме https://pep-4o.blogspot.com/2014/09/blog-post.html?m=0

Шарлот нашето" мазе" на село е на всички ветрове, кирпичена постройка е но е самостоятелна,  а там е доста студено. Извън бидоните с кисело зеле солените туршии вино и ракия всичко друго мама го завива със стари одеяла когато хване много големия студ. Нищо досега няма спукано , или замръзнало. Картофите също са завити с дебели завивки, те са по _рискови
Виж целия пост
# 662
Пепчо, а какъв е вкуса на чушките с твоята марината, сладникав ли е? Прави ми впечатление особено едната от другите рецепти, солта е почти двойно - 200 грама.🤔
Иначе за слънчевите краставички, определено проблема не е в рецептата, или аз нещо не съм направила кото хората, или продуктите.
Виж целия пост
# 663
Леееееко сладникав.  Опитай рецептата, няма да сгрешиш.
 не е много това олио, не знам другите по колко слагат
Виж целия пост
# 664
Добре, мерси 👍
Виж целия пост
# 665
тези мариновани камби правя аз,  хрупкави са, такива харесваме https://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_30.html

Пепчо, опитах да направя от тези камби, но приключиха като храна на кокошките... Нарязах камбите, но на по-големи парчета (предпочитаме тези салати да са на по-едри хапки). Поръсих със солта и захарта, след което ги прибрах в лятната кухня - хем на хладно, хем да не ги кацат мухите. След около 6 часа (не съм засичала до минута, но не са били повече от 7) отидох да ги заливам с оцета и установих, че са се скапали. Бяха размити по ръбовете и на места в месестата част, миришеха на развалено. Допускам, че е възможно да съм купила кофти зеленчук, но чак толкова бързо да се развали?! Другото е да не съм направила нещо като хората, но не разбирам какво може да е? Утре ще взема пак, но този път ще е капия - купувах от една производителка за лютеницата и бяха много хубави - месести и сочни, да не говорим, че на цена са наполовина... С тях ще мога ли да направя тази рецепта?
Виж целия пост
# 666
тези мариновани камби правя аз,  хрупкави са, такива харесваме https://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_30.html

Пепчо, опитах да направя от тези камби, но приключиха като храна на кокошките... Нарязах камбите, но на по-големи парчета (предпочитаме тези салати да са на по-едри хапки). Поръсих със солта и захарта, след което ги прибрах в лятната кухня - хем на хладно, хем да не ги кацат мухите. След около 6 часа (не съм засичала до минута, но не са били повече от 7) отидох да ги заливам с оцета и установих, че са се скапали. Бяха размити по ръбовете и на места в месестата част, миришеха на развалено. Допускам, че е възможно да съм купила кофти зеленчук, но чак толкова бързо да се развали?! Другото е да не съм направила нещо като хората, но не разбирам какво може да е? Утре ще взема пак, но този път ще е капия - купувах от една производителка за лютеницата и бяха много хубави - месести и сочни, да не говорим, че на цена са наполовина... С тях ще мога ли да направя тази рецепта?
Точно по тази рецепта правя няколко години и винаги стават чудесни. Материалът ти е бил кофти най - вероятно.
Виж целия пост
# 667
Леми,по рецептата на Пепчо правих преди няколко години 100-те чушки. Аз не обичам чушки,но мъжа  още ги споменава с блясък в очите Joy тогава сложих и повече моркови за да опитам и аз все пак какво съм направила и на вкус наистина стават страхотни, чуден баланс между сладко и кисело
Виж целия пост
# 668
Да, най-вероятно чушките са били преторявани много и затова са се скапали
 спокойно можеш да ги направиш с хубава , месеца капия
Виж целия пост
# 669
Една чудна салата да ви предложа. От утре я почвам Simple Smile Гръка салата. Извинявам се за кофти снимката, не ми се пише.


Виж целия пост
# 670
Предполагам, че и патладжана е печен...
Виж целия пост
# 671
Мариета, наистина изглежда чудесно.
Не успявам да разчета добре - пипера се изпича предварително,а патладжана? Предполагам и той.
Вкуса близък до кьопоолу ли е?
Виж целия пост
# 672
Увеличих текста и там пише - всичко се пече.
Виж целия пост
# 673
Да, всичко се пече.
За важно намиран доброто объркване накрая. Аз го оставям 1 ден и пр време на време обърквам. Май последната година намалих и захарта, че моите са много капризни.както в много други рецепти, може да балансирате подправките по ваш вкус.не е точно като кьопоолу, защото има доста пипер.
Аз за кьопоолу, в пакетче с 3 печени патладжана, слагам 1/2 или 1 печена чушка. Така замразяван заготовката Simple Smile
Понеже нямам подходяща тенджера, дори ги варя легнали:) no comment, както се казва.
Свекър ми има една стара пералня превърната на “варилна и сталация Simple Smile “ може да се вузползвам тази година:)
Виж целия пост
# 674
Leona_, и аз ги направих по рецептата на Пепчо, че по принцип нейните рецепти не са ме подвеждали, и като ги пробвах, едвам се спрях, за да има и за бурканите 😄 Мм се прибра точно за да ги затвори, и той ги хареса, каза, че са много добре овкусени.
Сега трябва да търся камби на пазара, за печените.
Чудя се каква още зимнина да направя, имам лютеница, апетитка, лютивка, кьопоолу, и домати за салата, тиквички на манджа, салата от тиквички, туршия от тиквички и малко кисели краставички.
Дайте някоя идея. 🤔
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия