За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 46 789
  • 772
# 495
Вчера правих пукани люти рибки по рецепта на Пепчо.
Kъде мога да я видя тази рецепта?
https://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html?m=0 предполагам са тези.
 когато се заваряват дори за 10 минути, омекват малко. Фортуна, иначе няма проблем.
Приготвям си маринатата във всяко бурканче, приготвям и съд с вряла вода ; слагам горещите чушки,доливам вряла вода, затварям веднага, обръщам и ги завивам с нещо да изстиват бавно.
https://pep-4o.blogspot.com/2015/08/blog-post_17.html?m=0 тези ги слагам изстинали, но  в маринатата има много захар и оцет които ги държат и не се развалят. Тях повече харесвам, но сладнят.
Виж целия пост
# 496
Много благодаря! Блогът ви ми е помагал и преди, а сега в коментарите открих идеята да добавя няколко люти към чорбаджийски за пикантен, но не прекалено, ефект! И аз не обичам много люто.
Виж целия пост
# 497
Да, аз също ги смесвам, защото никой у нас не може да яде отровно люто.
Виж целия пост
# 498
не разбрах защо ми е цитиран поста. на практика казваме едно  и също. по-малко химии = по-добре.
вече няколко пъти се опитвам деликатно да подскажа, че тези фиксове и бързи и лесни начини не са най-доброто.

 понякога си е до предпочитания, понякога е само от незнание, но
всеки трябва сам да си реши.

Цитирах Ви, защото изцяло подкрепям мнението Ви и го доразвивам.
Съжалявам, ако съм предизвикала неприятна емоция. Може да не съм се изразила ясно.
Виж целия пост
# 499
Пепчо, благодаря.
Магни, правя чушките по втората рецепта в първия линк на Пепчо. Стават чудесни. Просто сега се отплеснах.
Виж целия пост
# 500
Още утре ще направя една доза. И мисля да поостана в темата. Simple Smile
Виж целия пост
# 501
Здравейте,
Сложих зеленчуци за естествена ферментация - рязано зеле и моркови в трилитров буркан. Днес е 3-ти ден, ферментацията върви добре, но зеленчуците стоят в горната част на буркана. Прогресивно стана това-1-вие ден имаше 1 пръст празно на дъното, сега са повече от 4 пръста.
Накратко, трябва ми нещо да затискам зеленчуците, за да си стоят на дъното. Имам едни мрежички от магазинни буркани, но те са много малки и леки и не могат да удържат. Бяха от малки буркани от люти чушлета.
Та въпросът ми е, с какво да притискам този зарзават да си стои на мястото?
Виж целия пост
# 502
Пръчки от лоза ,вишна или дюля кръстосай така ,че да задържат  чушлетата под вода.Кутийка от нещо, пълна с вода над пръчките и капак да я притиска също ако може. Ако те притеснява от какво е , може да я обвиеш с  фолио, в найлонов плик да я сложиш, или нещо да влиза в отвора на буркана пак така ,в плик. Но си мисля ,че пръчиците и капака отгоре (да не би да е отворен буркан ,,да не се слага капак) но пак може  и на него нещо плоско и отгоре тежест,  и паница вода става.
Виж целия пост
# 503
Бор_яна, благодаря за предложенията. Правила съм в кофа преди време - там поставях една голяма чиния и ставаше. Но тогава правих с нарязани на едно зеленчуци. А сега зелето е нарязано на ситно и всичко е полетяло нагоре.
Това с пръчките е хитро - още утре ще се разходя из квартала. А за тежест може да пробвам с малко бурканче, пълно  с вода.
Виж целия пост
# 504
Как мога да съхраня бамя? Препочитам вариант за фризер.
Виж целия пост
# 505
Миеш, съхне и в пакетчета\на порции във фризера.
Виж целия пост
# 506
почистваш от дръжките, измиваш, подсушаваш, разпределяш в пликове и слагаш във фризера. нищо сложно Simple Smile
Виж целия пост
# 507
Благодаря! Аз се чудех дали трябва да бланширам или някаква друга подготовка. Simple Smile Никога не съм съхранявала, а и като цяло скоро открих бамята Flushed
Виж целия пост
# 508
Скрит текст:
Благодаря! Аз се чудех дали трябва да бланширам или някаква друга подготовка. Simple Smile Никога не съм съхранявала, а и като цяло скоро открих бамята Flushed

https://bg-mam.ma/p/1373753/45189141
Виж целия пост
# 509
На нашият пазар бамята днес беше 10 лв., изплаши ми се окото от тая цена и се отказах да купувам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия