Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Банята - тема 39

  • 36 901
  • 747
# 735
Julian, аз не съм нарисувала добре, но вратата е разположена по- ляво и не може да се измести( нама място заради вграден гардероб, който е пред вратат на банята), а мивката не може да се премести на срещуположната стена, защото така няма да имаме как ние да влизаме. Изобщо сме в безизходица напряво. Как е няследихме тази баня не знам.. иначе е правен ремонт преди 10 години, стените са прави.
Man_darin_ka, дя каналът е там. Майстора каза, че намало вариант да се мести.
Иначе и аз мисля, че перфектното за такава малка баня е всичко да е на есна стена, но уви.
Но душът може да се премести на отсрещната стена. Майстора ни предлага ъглова тоалетна в левия ъгъл, но нещо не сме убедени.
Виж целия пост
# 736
Не разбрах защо не можете да обърнете поне врата да се отваря навън? Или няма къде да застанете или е прекалено тясно да се отвори вратата навън изцяло?

Ако е опция да се отваря навън, дори да не можете да преместите вратата вдясно - винаги можете да вземете плот и да го изрежат по поръчка - да започва от ръба на касата (примерно, ако има примерно поне 20см от стената до ръба на касата в ляво, след което да се разшири максимално до тоалетната чиния и отгоре да сложите мивка тип купа.

Ако това не става, малко по-интересно решение е да преместите мивката срещу душа, като обаче обособите душ зоната с два паравана хармоника, като можете да си позволите такъв с размери 80х80. Самите вратички могат да се отварят навътре. След като използвате душа оставяте вратичките отворени, т.е. прилепени към стената за да имате достъп до мивката и за да може да се мине покрай тоалетната. Когато ползвате душа затваряте вратичките и така ще пазите мивката от намокряне.

Виж целия пост
# 737
Даваш страхотна идея! Блягодаря най-сърдечно. Показах на мъжа ми и май този вариант ще е супер решение.
Виж целия пост
# 738
По предложението на julian - да се разменят местата на мивката и душа? За да не заобикаляте всеки път тоалетната при ползване на мивката
Виж целия пост
# 739
Всъщност, с компактен моноблок можете да спечелите около 10 см ширина. Без да са по 2 бона, има качествени долепени до стена моноблокове, които са по 60-62 см:

https://www.geraka.com/monoblok-roca-the-gap-compact-rimless

https://www.gaudi-ds.com/connect-space-cube-ksa-proekciya-60-sm-3547/

https://baniamechta.com/kompakten-monoblok-roca-the-gap-square-r … 30000-a801732001/
Виж целия пост
# 740
Даваш страхотна идея! Блягодаря най-сърдечно. Показах на мъжа ми и май този вариант ще е супер решение.
Ако правилно разбрах имате майстор? Питайте го дали може да вкопае структурата в стената? Ние сме го правили не веднъж! На снимките по-долу едната ни баня, коята е с по-дебел зид 25 см и при зид в другата баня 12 см, там не се вижда добре обаче. Стената се укрепва при нужда с винкели! Каналът също може да се прибере в стената, НО това трябва майсторът да го погледне и да каже ТОЙ може ли да го изпълни И изпълнимо ли е въобще при Вас. Ние тук дори снимка нямаме и не знаем какви са стените, как е направена връзката с канала, за да се даде конкретен отговор!
Определенопвковането напструктурата и компактна (къса) т.чиния 50-52 см ще създават най-малък дискомфорт, дори при последния вариант (ще е почти наравно с мивката)
Скрит текст:Виж целия пост
# 741
Здравейте, стигнахме до монтиране на закачалки, рафтове и подобни. Имам питане, защото получавам смесени мнения. Според някои по-добре да не дупча, според втори да дупча само фугите, а според трети да дупча плочката, ама да внимавам да не се спука.
Вече съм тотално объркана и реших да се допитам до вас.
Вие как сте направили рафтовете в баня, закачалки? Притеснява ме, ако пробия и се счупи рафта след някоя друга година какво правя, ако не намеря същия размер? С дупка ли стоя в плочката?
Виж целия пост
# 742
Mira8991, при нас са продупчени плочките (гранитогрес, ако има значение). Няма нито една пукната плочка.
Дупчено е в баня (най-много), тоалетна и перално помещение.
При читав майстор няма да има проблем. За мен не е правилно дупчене във фугите.
Грозно и евтино ми изглеждат всякакви налепени неща, като нещо временно, като студентско общежитие или квартира.
За след години - размерите са стандартни, та дори и да не намерите същата серия, ще намерите друга със същата дължина, която ще ползва същите дупки.
Виж целия пост
# 743
Как се чупи рафта в банята? Ако говорите за ръждясване, тогава изберете аксесоари от инокс, например на Капитан. Аксесори с дълга гаранция 10-15-20 г обикновено са такива.
Плочката ако е лепена на гребен няма да се спука, но то се пробива на въртене (майсторът го знае). За мен всякакви лепкави и вакуумни аксесоари са затормозяващи. Все някога падат или ако имате нещастието повърхността на плочката да не е от хващащите, само ще ги обирате от земята....
Виж целия пост
# 744
Най лесно се дупчи с бургия за стъкло.
Виж целия пост
# 745
Здравейте, всъщност сме се спрели на Капитан, като според тях аксеспарите издържат без пробиване. Като цяло не мислим да слагаме вакуум или подобни. В сегашната ни баня лепихме с лепило от типа капчица. Нямаме проблем към момента, но не знам какво ще стане ако махаме.
Виж целия пост
# 746
Всъщност, с компактен моноблок можете да спечелите около 10 см ширина. Без да са по 2 бона, има качествени долепени до стена моноблокове, които са по 60-62 см:

Разбира се, че има достатъчно красиви и качествени къси моноблокове. Примерите със скъпарските дизайнерски такива ги дадох, защото повечето жени, поне питащите в темата, явно смятат за задължително да е структура, за да е модерно и красиво.
Аз съм фенка на моноблоковете, тези, прилепени до стената, защото:
1) красиви са ми, поне не виждам особена естетическа разлика със структурите.
2) практични са ми - по-къси са от структура с чиния, а нашите бани често са мънички. Освен това, в случай на повреда, тя ще е в казанчето - отваряш, бъркаш и ремонтираш, или махаш и слагаш ново. Не се налага да бъркаш в структурата през дупка, през която едва можеш да си провреш ръката. Беше писано за повреда в структура, която е налагала къртене на плочки (добре че е имало няколко резервни).
Виж целия пост
# 747
Заповядайте в новата тема!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия