Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кученцето не иска да се храни

  • 1 049
  • 17
Здравейте започвам една малко дълга тема ...Имам кученце на име Елинор смеска между пинчер и чихуахуа на 9 години на 06.10.2021 година им откриха перитонит и последва спешна операция защото беше в напреднал стадий +кастрация ,вериринаря ни направи операцията всичко беше ок вечерта я прибрахме вкъщи малко замаяна ,но добре посъветва ни да не даваме вода и храна до следващия ден . Така на следващия ден отидохме за прегледа сложи и система за да подсили организма след операцията и каза вече да даваме каквото им даваме за хапване да пие водичка и всичко е добре пусна изследвания гледа я с ехографа мери температура всичко е ок ,но всъщност нещо има Елинор отказва да яде помислихме си нормално претърпяла е операция просто няма апетит ден два .. да но тя изобщо не иска да яде дори и най-любимите за нея храни просто се обръща на другата страна и не желае от 6 до днес всеки ден след при ветеринаря ни за преглед абсолютно всеки ден я преглежда обстойно и кучето е напълно здраво изследванията са в норми , температурата е нормална ехографа е добър всичко е добре абе здраво куче ,но не иска да яде от 2 дни давам консерва която се давала след операция била концентрирана да но и нея не желае давам я с спринцовка и едва ли не от както е изписана и им е позволено да яде след операцията ние с мъжа ми я тъпчем защото тя не иска ,ако не им давам храна знаем какъв ще е края тя е отслабнала супер много даже и на разходка като излезнем ходи малко разстояние и не иска да ходи ,знам отслабнал им е организма ,но защо като всичко е в норма защо отказва да се храни?? Някой казват изпаднала в депресия ,някой че се е предала но защо ще се предава как така тя е толкова игрива и шантава бих казала ....какво се случи иначе вода пие ходи по малка нужда и по голяма също (както казах ние едва ли не я тъпчем защото тя не иска) много моля чувствам се безсилна ако някой е изпадал в подобна ситуация или някой приятел,познат моля ви дайте ми съвет . Имам нужда от помощ не искам да я загубя не мога и не искам да си представя живота си без нея моля за помощ ..😭😔🙏
Виж целия пост
# 1
Милата Елинор .

При мен не беше с куче, а с коте . След операция не искаше да яде нищо . След 3 дни без храна лекарката каза да и спра антибиотика и да продължа само с противовъзпалително. Спрях антибиотика и започна да се храни . Попитайте вашият ветеринарен лекар дали може да е от антибиотика ? Ако пие не го спирайте без да се консултирате преди това .

Пожелавам бързо възстановяване на Елинор .
Виж целия пост
# 2
Благодаря ще попитам днес 🙏♥️
Виж целия пост
# 3
По-рано или по-късно, ще трябва да си представиш живота без Елинор. След като е на 9 години, раздялата ще трябва да се случи сравнително скоро, независимо дали сега се оправи. Направи всичко възможно, но приеми реалността.
Пожелавам й да се оправи!
Виж целия пост
# 4
Знам, че е така просто тя се мъчи а аз още повече като я гледам така изнемощяла ще направя всичко даже и повече което зависи от мен ♥️ благодаря ♥️
Виж целия пост
# 5
Малките породи живеят много повече от 9 години!

От поста разбирам, че кученцето е преживяло тежка коремна операция.
Според мен това е било огромен стрес за нея - както физически, така и психически.

Бих пробвала с най-най-любимите храни. Пасирани, ако трябва.

Стискам палци бързо да се върне към обичайното си положение!
Виж целия пост
# 6
Не в клиниката стоя от сутринта на обяд и направиха операцията и я вемхме вечерта ,точно поради тази причина да не се стресира . Иначе да храня я с пасирана храна и с тази консерва след операции се давала защото е финно смляна .
Виж целия пост
# 7
Не в клиниката стоя от сутринта на обяд и направиха операцията и я вемхме вечерта ,точно поради тази причина да не се стресира . Иначе да храня я с пасирана храна и с тази консерва след операции се давала защото е финно смляна .

Аз съм се объркала като съм чела за клиниката.

Да не би да я боли и затова да няма апетит?
Някакви витамини за апетит?

Не съм била в такава ситуация, но имам куче и размишлявам как бих действала.
Виж целия пост
# 8
Да даваме и за апетит даже не хапче а инжекция ,и според мен не я боли защото операцията вече е зараснала и като я бараме не показва признак да я боли,просто се чудя какво може да е стои една като умислена иначе става да пие водичка и да пишка ,но храната дори не я поглежда давам им най- любимите и неща за хапване и пак не иска за сега я храня с спринцовка ,но не може постоянно така трябва и тя да пожелае затова писах тук ако някой се е сблъсквал с такава ситуация да сподели
Виж целия пост
# 9
Перитонитът е тежко възпаление на коремната област, но оказва влияние и нарушава работата на целия организъм. При операцията на някои кученца им поставят сонди, т.е. тръбичка, през която се подава течна или полутечна храна, така че да не засяга някои органи, чиято функция е нарушена, а да постъпва направо в стомаха или хранопровода. Това го решават лекарите при операцията. Препоръчва се оперираните кученца да се хранят, като паничките им са поставени не на земята, а повдигнати според височината на кучето, така се улеснява слизането на храната в стомаха за сметка на нейната тежест. Малки кученца се препоръчва да се държат на ръце при хранене с глава на рамото на стопанина.
Така че може всичко да се вижда, че е добре при прегледите и нека да е, но вероятно има някакъв дискомфорт или просто липсва апетит след преживяното. Не е малка тая интервенция и едва ли всичко минава за дни. Препоръчва се да се разхожда кученцето, без да се преуморява, т.е. да не се оставя само да лежи след операцията.
Иначе, да, дребните породи живеят по-дълго, моят голям 36 кг лабрадор мина 15 години, а след 10-тата все това ми натякваха и ветове, и познати, че живеели най-много 12 години. На един му казах да не ми се прави на господ, ще живее колкото му е отредено. Това никой не го знае. Така че не го мислете това, хранете я с мека и лека храна, нищо че за сега давате със спринцовка, просто не прехранвайте. Няма да умре от глад кученцето. Нека пие водичка, да хапва по малко, като се оправят нещата, само ще потърси храна. Рекс до 4-5 дена ми е отказвал храна след здравословни проблеми, имаше си такива и той, не съм го карала. Пиеше водичка, помирисваше храната и си лягаше. Аз я сменях, понеже му готвех и така, докато в един момент намирах купата облизана. А той си беше лакомийка.
Стискам палци да се оправят полека-лека нещата, като на кученце да минава. Те са издръжливи душиците, пък и когато са обичани....ще се оправи.
Виж целия пост
# 10
Благодаря ♥️ не са и слагали сонда разхождам я ,но не прекалено дълго защото и тя самата не желае ,пие водичка и предпочита да лежи ,но аз не им давам да се залежава много подканвам я да стане да се изходи . Силно се надявам да се оправи 🙏
Виж целия пост
# 11
Моята като отказваше да яде, й давах от консерва също за след операция, като с пръст слагах по малко в устата. Така през 2-3 часа. Водата - със спринцовка. След няколко дни започна да си търси сама храна.
Дано се оправи бързо!
Виж целия пост
# 12
Здравейте не знам как да изтрия поста ,но Елинор стана звездичка 😭🤍 ще си остане винаги в сърцето ми и най- верния приятел за мен благодаря на всички които писаха и даваха съвети .
Виж целия пост
# 13
Съжалявам за кученцето ви!
Виж целия пост
# 14
Съжалявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия