Английски коледен кекс

  • 132 081
  • 740
# 690
Да, още бадеми.
Аз не сложих тази година. Ето в този вариант го правих, качих клипчето:

http://www.youtube.com/watch?v=6WSiRdZgbWo&feature=youtu.be
Виж целия пост
# 691
Айде и аз с тъпия въпрос(и)  Mr. Green

Само отгоре ли се пръска с ром? Всеки път ли с по 5 лъжици? И го завивам целия в алуминиево фолио и в кутията или покривам отгоре с фолио и после с капака? Те тия неща не ми се изясниха  Laughing
Виж целия пост
# 692
Аз на око пръскам. Не вадя от кутията, отвива, пръскам, завивам и затварям капака.
Виж целия пост
# 693
Аз на око пръскам. Не вадя от кутията, отвива, пръскам, завивам и затварям капака.

Мерси  Hug
Виж целия пост
# 694
И аз не вадя от кутията, само отгоре пръскам. Тъй като миналата година го правих за първи път, спазвах точно това, да пръскам с 5лъж. ром. Моят беше мекичък отгоре (като го пипна с пръст) и по съвет на момичетата тук  пръсках през 7-10 дни (но на всеки 3-4 дни го проверявах)  Mr. Green
В началото сложих АКК без фолио, директно в кутията, но след 3-4 дни го увих (нямаше проблеми, просто забравих да го завия).

Бадеми и аз ползвам сурови, дори не съм ги белила.  Peace
Виж целия пост
# 695
Ще се пробвам, изглежда супер  Peace
Виж целия пост
# 696
Пекох го около 2.5 часа, малко съм го поизгорила Laughing, просто фурната ми е много силна, иначе изстина и го завих и прибрах. Продължавам да спазвам дадените съвети Hug,благодаря ви много за отзивчивостта и помощта, особено на Джема  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 697
Моят е към 4 пръста височина, не стана много, може би формата беше малко по-широка, но се надявам и да не е малко и да не стане сух, както четох някъде. На Джемма са с по 2 пръста по-високи така като гледам, но пък ми изглеждат и толкова широки, та нещо преценката ми бяга...
Виж целия пост
# 698
Допичам моите АКК, какъв аромат......  Crazy

Според мен ми станаха добре, до ръба на кутиите. Една приятелка до преди малко ми беше на гости и се зариби и тя да го прави. Каза, че мирише страхотно!  Grinning
Виж целия пост
# 699
Да, ароматът е убиец просто.
Виж целия пост
# 700
Маскирах аромата с една тава свинско със зеле  Laughing
Надявам се да ги опазя  Mr. Green
Виж целия пост
# 701
Сега минавам да ви помоля да сигнализирате, кога и по колко да ги поливам тези АКК!  Grinning
Виж целия пост
# 702
Паролата ще е същата, като миналата година- "Поляхте ли си кекса?" Grinning

Аз напръсквам в седмицата веднъж. Т.е в неделя го пекох, всяка неделя ще го поливам. Количеството го преценявам на око.
Виж целия пост
# 703
Паролата ще е същата, като миналата година- "Поляхте ли си кекса?" Grinning

Аз напръсквам в седмицата веднъж. Т.е в неделя го пекох, всяка неделя ще го поливам. Количеството го преценявам на око.
Аха, благодаря ти! Нали залагах последните години на щолени и нямам опит.   Wink
Виж целия пост
# 704
не знам дали е писано тук,но ме интересува маслото безсолно ли трябва да е...з-то напоследък купувам мандраджийско и то е малко по-солено и кисело
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия