Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кражба в досието

  • 4 514
  • 15
Синковеца беше хванат по погрешка да краде от ДМ. Той твърди, че е възнамерявал да плати, но е прибрал въпросната стока в раницата си за да не я държи. Та при излизане е забравил, че му е в раницата и са го привикали. Казали са, че няма да викат полиция, и са му поискали личната карта. В някакъв докумен са му записали трите имена и егн-то. На документа отгоре е пишело доброволно предаване ли и той не е сигурен. След това е платил продуктите на касата. Попитал е за какво ще бъде използвана записаната информация и те ка отговорили, че е процедура на компанията им. Казва, че се е извинил и е бил кооперативен и всичко и било заплатено. Той сега си носи наказателните последствия който сме му наказали. Моят въпрос и това ще бъде ли предадено към полицията и ще му се впише ли в досието.
Виж целия пост
# 1
"Синковеца беше хванат да краде от ДМ. "
Така сте го написали сякаш наистина е отишъл там да открадне нещо и вие сте били наясно с това.
Не вярвам да е така, внимавайте как описвате случая.
Вие като родител следва да отидете в магазина и да попитате защо са взели личните данни на детето ви. После питате за полицията.
Едва ли ще се оправдаят вашите притеснения.
Виж целия пост
# 2
Още първото изречение е проблемно. Хванат по погрешка или краде по погрешка? Някак и двете не звучат ок. Неговото обяснение е изсмукано от пръстите, явно просто е решил да краде. Хубаво е, че е сътрудничил, че е платил и ще си понесе наказанието. Идете и говорете в магазина, може да ви се поизяснят нещата.
Виж целия пост
# 3
Повярвах му, че е сложил покупката в раницата, за да не я носи. Колко е голям този синковец?
Виж целия пост
# 4
Повярвах му, че е сложил покупката в раницата, за да не я носи. Колко е голям този синковец?
На 16 години.
Виж целия пост
# 5
Няма да го предадат и в полицията няма да започнат дознание за такава дреболия. Има някаква определена сума, над която е критично... Една приятелка преди 3-4 г беше гепила едно червило и я хванаха, та ми разправяше.
Виж целия пост
# 6
От цялата тема разбрах, че синът Ви е крадец, толкова...
Виж целия пост
# 7
И какво е откраднал?
Предполагам, не сте се вързали на това за раницата... хайде сега, никой не прави така. Добре, че са го хванали, утре кой знае какво можеше да предприеме. Дано не продължи по този път. Нека се притеснява, да осмисли малко нещата.
Виж целия пост
# 8
Аз пък бих повярвала. Преди си купувах кутии 3в1 и винаги имах вкъщи. Влизаме с мъжа ми (тогава гадже) в Лидл и говорихме за нещо и както минахме през кутиите с 3в1 аз си взех няколко пакетчета и си ги прибрах в чантата. Той се осъзна и ме пита какво правя, та се усетих и ги извадих.
От друга страна аз го направих по навик и защото мислех за друго. Иначе никога съзнателно не бих сложила нещо в раница или дамска чанта за да не го държа. Още повече, че ДМ е малък магазин. Колко неща си е купил? Нещо голямо ли е било?
Не мисля, че дават каквото и да е в полицията, просто си правят архив.
Аз бих била притеснена, че никой в този магазин няма право да иска лична карта. Ясно, че е сгафил, но не е ок да си дава личната карта на когото и да е.
Виж целия пост
# 9
Много съжалявам, ама светът на работи по този начин.. Едно е да влезеш в магазин, да забравиш за какво си влязъл, да се чудиш, да се луташ, да му мислиш какво е било, НО съвсем друго е да влезеш в магазин, да вземеш това, за което си дошъл, да забравиш, че си го взел и защо въобще си в този магазин, и като пълен пич да излезеш.... Не наричам сина ви крадец, ама или е такъв, или не е от умничките на тази възраст..
Виж целия пост
# 10
На мен пък ми се е случвало да вляза в Джъмбо, да си харесам ластици за коса и да си ги сложа на китката. Минах през касата, не се усетих и не ги платих. Никой не ме хеана, но на паркинга осъзнах какво е станало и се върнах да си ги платя😂 Така че… Случва се човек да се отнесе, но все пак имайте едно на ум, че е взел нещо без да го плати. Според мен е редно да отидете до магазина и да се информирате лично какво може да очаквате.
Виж целия пост
# 11
Аз пък веднъж прибрах рестото на много близка приятелка в портмонето си без да искам - нещо много въодушевено обсъждахме с нея, аз вече бях платила моите покупки и портмонето ми беше в ръцете още, а тя си прибираше покупките, касиерката като подала рестото и аз съм го взела и прибрала Flushed Ама изобщо без да се усетя.
А приятелка е разказвала как точно в ДМ е излязла с червило в ръката - всичко на лентата на касата, а червилото в ръката. Бърка си в чантата, плаща, прибира си нещата, ама не го пуска, касиерката и тя явно не го вижда, щото то не е скрито реално. В следващия магазин чак се усеща и се връща да си го плати, та имам предвид че се случват такива работи, не бързайте да обвинявате детето
Виж целия пост
# 12
Не вярвам да го впишат в досие, чак пък толкова...
Може би самата фирма си прави някакви бази данни за такива хора... Та ако се случи следващ път, да си знаят, че вече едва ли е случайно
Виж целия пост
# 13
Много неприятно. Едва ли от самия магазин ще им се занимава да си губят времето с полиция за такава дреболия, още повече че момчето е непълнолетно.
Много съшито с бели конци изглежда обяснението, но понякога животът поднася какви ли не парадоксални ситуации, особено при разсеяните хора.
Допускам и вариант сред тийнейджърите да има нещо като игра или предизвикателство кой има смелостта да свие нещо. Едва ли момчето е крадец в класическия смисъл на думата (ако въобще е откраднал).
Според мене, свържете се с управителя на магазина като проявите уважение и разбиране към тяхната позиция, но проявете и твърдост. Те трябва да имат някаква политика за лични данни. Можете да поискате да видите и камерите. Ако все пак Ви разрешат, ще си проличи дали момчето се оглежда като прибира стоката или просто небрежно я прибира.
Виж целия пост
# 14
Аз съм склонна да повярвам на детето. Работя в голям хранителен магазин и имах случай в който мъж се върна да си плати бурканчето с люти чушки. Мина през касата, плати си покупките и си тръгна. Прибрал се в къщи осъзнал, че бурканчето е в джоба на якето му, прибрал го там да не го държи в ръцете и го забравил. А като знам щерката, като влезе в ДМ или Лили как обикаля по половин час, напълно възможно е да забрави какво е взела.
По въпроса на авторката - не мисля, че ще занимават полицията, по-скоро отчитат дейност за пред шефовете си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия