Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

1 седмица с хрема и температура от яслата - да включвам ли антибиотик?

  • 831
  • 28
Здравейте, преди две седмици синът ми тръгна на ясла, на 2 години и 5 месеца е. От 6 дни е със сополи и кашля, но от сополите, просто се дави в тях. Температура имаше първите два дни, след това два нямаше, сега отново е около 37.5. До сега са го прегледали двама лекари и според двамата гърдите са чисти. До сега го лекувах с осцилококцинум, Имуномикс, витамин С. Днес му пуснах кръвни изследвания и ЦРП, левкоцитите и црп са завишени - ЦРП -19.5, но от два дни е и с конюнктивит, предполагам вирусен и капем Тобрекс. Днес лекарката каза да започнем антибиотично лечение със Зинат. Според мен детето има подобрение от вчера и лошото е, че сменихме града и нямам педиатър все още, на който мога да разчитам. Просто имам чувството, че гледаше да приключи прегледа и антибиотика беше най-лесното. Според вас има ли шанс организма сам да се справи или без антибиотик няма да минем. Детето е енергично, не е отпуснато, температурата е около 37 - 37,5. Сополите са ясни...
Предварително благодаря на всички.
Виж целия пост
# 1
Тобрекс в очите ли капете? Преди да приема антибиотик, пробвайте с антибиотични капки, изчезне ли хремата, ще спре и кашлицата. Има много варианти за нос - кремм също антибиотичен в комбинация от капки и т.н Най- добре заведете детето отново на лекар.
Виж целия пост
# 2
А гърлен и носен секрет пуснат ли е с антибиограма?
Виж целия пост
# 3
При температура 37.5 няма да дам дори сироп да я свалям, камо ли антибиотик.
Отидете и пуснете микробиология на носен секрет и натривка за конюктивита. Може и бактерия да има. На сляпо нищо не бих капала, мазала и т.н. Повечето лекари за нищо ги нямат тези антибиотични капки и антибиотиците като цяло.
Виж целия пост
# 4
И аз съм за изследвания. Няма смисъл да давате АБ, без да знаете дали е точният (ако въобще се налага).
И тест за ковид, разбира се.
Виж целия пост
# 5
В очите капем Тобрекс, да. Взех направление за гърлен и носен секрет, температуропонижаващи за под 38 и аз не давам. Записах час при друг лекар, за сега няма да давам антибиотик, лошото е, че си измъчих детето да обикаляме по болници и накрая те претупват за 3 мин. Опитвам се да мисля логично, просто не знам ако за всеки сопол или вирус от яслата сме на антибитик до къде ще я докараме..знам, че понякога се налага, но май често се презастраховат.
Виж целия пост
# 6
А ковид тест направихте ли? Детето може антигенен близалка да направи.
Виж целия пост
# 7
А ковид тест направихте ли? Детето може антигенен близалка да направи.
Не сме, освен да взема от аптеката, предполагам, че резултата излиза веднага.
Виж целия пост
# 8
Според мен се касае за вирусна инфекция + конюнктивит. Този антибиотик какво да му повлияе на вируса? Според мен ще трябва да го прегледа педиатър или лекар и да ви назначи по-адекватно лечение.
Може да вземете също и Авирон. Той най-често се изписва при вирусни инфекции. За конюнктивита (понеже и през това сме минали и ние) лекарката ни беше дала за пример ето тези кърпички за почистване на очите https://www.marvi.bg/shop/blephaclean-%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%84%D … 8-20-%D0%B1%D1%80  , преди да капнем капките в очите. Има различни марки, но може да почиствате и с марля и топла вода или лайка.
Виж целия пост
# 9
А ковид тест направихте ли? Детето може антигенен близалка да направи.
Не сме, освен да взема от аптеката, предполагам, че резултата излиза веднага.
10мин и излиза, питайте за тест със слюнка тип близалка, аз такъв правих на дъщеря си. И като видите и секрета, ще е ясно има ли нужда от антибиотици.
Виж целия пост
# 10
За тази картина не ми се струва, че антибиотик ще помогне.
Виж целия пост
# 11
Още нещо включете инхалации с физиологичен разтвор за тези сополи. Децата доста добре се повлияват от тях.
Виж целия пост
# 12
Момичета, връщаме се от преглед. Отново антибиотик ни изписаха, този път Амонксиклав. Лекарят каза, че има бактериална и вирусна инфекция, прегледа му уши, нос, гърло, и го преслуша. Отново каза, че гърдите са чисти. Това, което ме втрещи е, че изписа Тобрадекс капки да капем в очите, в носа и в ушите, защото ушите били зачервени, а носа с много сополи. Вече не знам аз ли не съм наред, на мен ми се струва някакво безумие. Мисля поне антибиотика да взема, един от двата, те и двата са широкоспектърни, обаче тези капки с кортикостероидите направо не знам. Все си мисля, че и Тобрекса трябва да овладее положението...
Виж целия пост
# 13
Изчакайте си секрета.
Виж целия пост
# 14
И аз така се лутах сополи,запушен нос един омагьосан кръг накрая пуснахме секрет и се оказа стафилококова инфекция в носа+1 за изследвания,секрети от гърло и нос и антибиограма!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия