Коледа 2021/2022

  • 91 026
  • 1 123
# 330
И аз купих пудра захар на Захира.Тази на Сладея беше свършила.А по принцип ползвам на Сладея захарта.
И да кажа,че малката разфасовка на маслото с краварката е на промоция в Кауфланд и излиза изгодно.Чудя се дали е със същите качества като голямата.
Виж целия пост
# 331
Какви варианти за рисуване на сладки има без белтък?
Виж целия пост
# 332
Същото си е маслото в малката опаковка с краварката.

За рисуване директно върху сладки пробвах боя за шоколад на какаова основа на sugarflair и ми хареса. Допълних с още цветове в поръчка тези дни, неудобство е, че е скъпа и режа парченце загрявам да се втечни в микровълнова.
Гелова  на маслена основа пробвах, трябва да се внимава да се размазва първо другаде, че са много интензивни като цвят

В YouTube рисуваните/оцветените сладки karen Davis ги мажат с разтворена суха боя на rainbow dust
Виж целия пост
# 333
.....................
И да кажа,че малката разфасовка на маслото с краварката е на промоция в Кауфланд и излиза изгодно.Чудя се дали е със същите качества като голямата.

Защо не го видях снощи Thinking И малка и голяма "краварка" вземаме, зависи коя е на промоция - разлика не намираме. Но с тия нови цени нещо взех да се обърквам. Някой  не го препоръчват...

Не зная кое е по-истинско
 - дали това което е с: дистрибутор/еди кой си/...........в случая "краварката"
или:
 - произведено за /еди кой си/.........в случая с "монарх-а"

Иначе по препоръка от тук и аз грабнах две френски масла "Монарх" от Б. Ама то колко са...ако реша да правя вс. набелязани сладки ще ми трябват доста по 250 г.
Виж целия пост
# 334
С какъв мармалад стават хубави меденките и линцерите?
Виж целия пост
# 335
Вчера моят мъж беше рожденик и реших да изпробвам белите трюфели от блога на Кокона.

Добавих допълнително 50 мл. сметана, тъй като с посочените в рецептата не успя да се разтопи шоколада.
Хубави са бонбоните, следващия път мога да ги пробвам с някакъв аромат и със 150 шоколад и 50 мл. сметана.
Виж целия пост
# 336
Скрит текст:
С какъв мармалад стават хубави меденките и линцерите?

Лично аз предпочитам шипков, но по възможност домашен. Купешките нещо са ги развалили. Стоят повече като желе.
Виж целия пост
# 337
С какъв мармалад стават хубави меденките и линцерите?

Линцерите стават перфектни с малинов конфитюр.
Виж целия пост
# 338
Меденките слепвам с домашен шипков мармалад, линцерите с желе от дюли. Малко декорирани меденки.
Виж целия пост
# 339
Скрит текст:
С какъв мармалад стават хубави меденките и линцерите?

Лично аз предпочитам шипков, но по възможност домашен. Купешките нещо са ги развалили. Стоят повече като желе.

Да не се смята за реклама, но шипковият мармалад на Родна стряха от Лидл е доста приличен.
Виж целия пост
# 340
С какъв мармалад стават хубави меденките и линцерите?

Линцерите стават перфектни с малинов конфитюр.
+1! Класиката даже задължава да е с малинов конфитюр.
Виж целия пост
# 341
На мен линцерите най ми харесват с конфитюр от смокини. Моята рецепта има лешници в тестото и комбинацията е неустоима
Виж целия пост
# 342
И моята рецепта е със смлени лешници: Лешникови линцер сладки.

Виж целия пост
# 343
Скрит текст:
Аз преди 2 години правих едни шоколадово-ментови елхички от някакво британско списание. Чудни станаха. Ще се разровя за рецептата, но утре следобед, че преди това имам едно излизане.
Ето ги.

Много ми харесаха тогава, но не схванах завиването, мскар да беше обяснено подробно. Може ли пак рецептата с обяснение?
Зеленото тесто правиш на руло, а после го оформяш на триъгълна призма.

Разточваш кафявото тесто и с него обвиваш призмата. После режеш на филийки.

Докато се натутна и вече са ти обяснили. Точно по показания начин се прави. Много е лесно. А ментова есенция тогава поръчах от хитрини или аромахаус, вече не помня точно. Много е хубава комбинацията от мента с шоколад.

Аз днес запретнах ръкави и отметнах 3 теста: за рохлички, линцери и капучинови звезди. Утре мисля да ги изпека.
Набелязах още две рецепти - ирландски чаен хляб и минс пай. Просто се сетих, че за второто направих плънка още лятото и имам две бурканчета (бях забравила). За първа година смятам да минем без меденки, но ще потърся нещо джинджифилово. И от книжките ми харесаха някои неща.
Виж целия пост
# 344
Аз най-сетне се натутках да направя едно Пандоро. От една седмица му се канех, но днес станах много рано и реших да си уплътня времето с нещо полезно. Joy Вече е във фурната и цялата къща ухае.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия