Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Котка и куче - моля за съвети

  • 597
  • 4
Здравейте 😊 Наскоро почина малкото ми таралежче, което обичах безкрайно. Тъй като много ми липсва и макар да не мога по никакъв начин да я заменя, реших да си осиновя кученце. Породите на които съм се спряла са пинчер или чихуахуа. Това, което ме притеснява е , че вече имам и британче на 2,5 години. По принцип котката ми е много добра - никога не прави бели, не посяга да драска никога. Беше свикнала страшно много с таралежчето ми (всеки път като пусках таралежчето да бяга в едната стая ,котката се сърдеше ако не я пискам при нея). До сега не е била агресивна по никакъв начин. Това, което ме притеснява е как ще реагира на кученцето, когато го взема. Когато котката се запозна с таралежчето за първи път, тя беше малка и таралежчето вече беше част от семейството преди нея. Сега обаче котката ми е по-голяма, господар е на своя дом и бих искала да попитам за съвет. Моля хора с коте и куче вкъщи да споделят как са запознали новото кученце с котката си? Има ли значение какъв е пола на кучето ако котката е мъжка? Също така храната на котката стои по цял ден (тя си ходи непрекъснато до купичката с храна) и има ли опасност кичето да изяжда храната й? Какви мерки бих могла да предприема за това? Какви други съвети бихте могли да мо дадете извън тези въпроси, за които не съм се сетила да попитам?
Виж целия пост
# 1
Вероятно няма да се харесат много в началото, затова бих посъветвала първите дни да ги държите в отделни стаи, докато свикнат с миризмата едно на друго. Разменяйте играчки, завивки, нещо, което да има миризмата на другото животно.
На котето може да отрежете връхчетата на ноктите, за да няма някой инцидент, ако се сборят все пак.
За храната, да, кученцето най-вероятно ще ходи и ще яде от паничката, щом има храна оставена винаги. Няма друго решение, освен ако не я прибирате или то самото не я харесва.

С времето ще свикнат заедно, няма къде да идат, само началото обикновено е трудно.
Виж целия пост
# 2
Лесно свикват, когато едното животно е малко и пола няма значение. Задължително е първите дни да сте при тях, докато се опознават и първите месец, два, три да не ги оставяте заедно сами, особено за дълго. За храната, сложете им отделни купички и храни и ги гледайте да не се карат, обикновено там си ръмжат в началото. После свикват. Като започнат да спят заедно етапа на опознаването е минал.
А защо не си вземете пак таралежче? Ние сме в къща и си имаме семейство диви от т. н свински, които всяко лято се появяват и ядат гранулите на кучето ни, за негов ужас и доматите ни. Много са сладки, особено малките им Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Елате в темата любители на котки.
Може и да го похъска малко в началото,а може и веднага да си го "осинови",да го чисти,гушка...
Но по-вероятно е първо да пази дистанция.
Виж целия пост
# 4
А защо не си вземете пак таралежче?

По-скоро не бих или поне на този етап. Доста обичах таралежчето си и се притеснявам, че ако взема друг ще ги сравнявам и това по-скоро би ме натъжило. А куче искам от много отдавна, просто отлагах, тъй като искам да обръщам нужното внимание и време на всичкоте си домашни любимци, което щеше да ми е трудно ако имах 3.
Благодаря и на всички за съветите. Всеки един ми е от полза. ❤
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия