Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

  • 74 047
  • 2 570
Добре дошли в най-позитивната спамо-чат тема!

Предходните теми, в които мрънкахме през месеците на 2020
И на 2021
ЯНУАРИ 2021; ФЕВРУАРИ 2021;МАРТ 2021; АПРИЛ 2021;МАЙ 2021; ЮНИ 2021; ЮЛИ 2021; АВГУСТ 2021; СЕПТЕМВРИ 2021; ОКТОМВРИ 2021

Добре дошли са всички, които търсят място да си отпуснат душицата и да си помрънкат.



НАШИТЕ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ
Първа част - цък
Съдържание:
Скрит текст:
Френска лучена супа, препоръчана от Сирос
Белгийските гофретите на 💜 Clo 💜
Солена баница-пица на wind and fog
Телешко с критараки от Сирос
Гювеч с дробчета и пилешки сърца от Eliff, подкрепен със снимков материал
Кекс от Sissy, на снимката изглежда божествен
Зеленчукови мъфини със сирене на Sissy
Козунак от mystic woman
Козунак по рецепта на Ренко
Хрупкави картофки на фурна по форумна рецепта от 💜 Clo 💜
Дупени картофи от demmy
Телешки ребра с Гинес, в мултикукър от Reunion и допълнено от Philomena
Суджукакя, предложение от Сирос
Домашен течен шоколад от Thewishmaster
Сладкиш с извара и сметана от Eliff
Рецепта на Уишмастърова за пилешко, мариновано в майонеза, печено в корнфлейкс
Солени мъфини от Eliff
Сладки/солени бухти от Anyyyone
Макарони на фурна от Anyyyone
Огретен с картофи от Birdflower
Рецепта за мъфини с всякаква плънка на 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Пълнени чушки, вкл. печени и пълнени с кайма от wild poppy
Невероятен сладкиш със смокини от Anyyyone
Супа от тиквички от Сирос
Негърче от 💜 Clo 💜
Паниране на кашкавал и топено сирене от Баба Яка
Готвено с манатарки от Salilinda
Вкусна сьомга (сьомгова пастърва) с кашкавал, на фурна от Salilinda
Бухтички на фурна със сирене от мързелче
Marillenkuchen mit joghurt  (Кайсиев сладкиш с кисело мляко) от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Рогчета от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Топла салата от thewishmaster и от Сирос
Пърленки от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Шипково вино от Salilinda
Класическа рецепта за млечен крем с ванилия от Salilinda

Втора част
Желе от мерло по thewishmaster
Скрит текст:
Попи, загряваш виното, на око слагаш захар, колкото ти харесва ( в моя случай беше еритритол), канела и три пакетчета желатин за една чаша вино. Наливаш във формички и това е.
Лаваш с яйце от thewishmaster
Скрит текст:
Лаваш им правя с яйце, шунка и кашквал - начи яйце на око, шунка на листчета и там гауда, кашквал квото имам, листо маруля и навивам.
Лаваша затоплям леко с масло на тигана.
Да дам моите 5 стотинки за лаваша с яйце. В тиганчето се разтопява малко масло. Разбива се едно яйце и се излива в маслото. Веднага се покрива с лаваша и се захлупва с капак за 2-3 минути. След това се обръща в чиния, така че страната с яйцето да е нагоре и процедирате според каквото имате или ви се яде -крем сирене, кашкавал, шунка, зелена салата, домати, маслини и т.н. Навивате като дюнер и бон апетито.
Паниран карфиол от Pandachina
Скрит текст:
Бърди, много е лесно. Първо го накъсвам на розички, които слагам в подсолена вряща вода докато станат готови за ядене. Панирам с яйце-брашно-яйце. В яйцето добавям още щипка сол,  черен пипер млян, може и друго според вкуса. Много си вървят карфиолчетата с чеснов сос, но днес не правих.
Канелони с кайма и доматен сос от wild poppy
Скрит текст:
Сирос, пускала съм я май. Ето я пак. Нещо не се отваряше ли тогава при всички, имаше нещо. Много е лесна и вкусна.
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=5100
Ето и скрийншот за всеки случай.
А като сготвя, ще се оплача, че сосът къкри. Joy

Пържен черен дроб от thewishmaster
Скрит текст:
А аз ще съм благодарна, ако някой каже, как да направя черен дроб и да не става на кочан.
Пеп4о от Храна за мойте канибали е споделила следния номер - заливаш нарязания на хапки дроб с вряща вода, в която е сипана щедра доза оцет. Оставяш да постои 20 минути захлупен. Отцеждаш и бухваш за 4-5 минути в сгорещено масло. Солиш накрая.
Крем карамел от 💙 Clo 💙
Скрит текст:
Написах рецептата и форума ме затри. Кво стана не разбрах. Ще се опитам да почна от началото.

За крем карамел ти трябва (предпочитам го) дълбока купа или от малките шойлички, но с тях е голяма въртележка, защото във всяка една, по отделно трябва да карамелизираш захар.

На дъното ѝ карамелизираш седем лъжици захар. На бавна степен на котлона, за да не загори, разбърквам леко с дървено шишче, ако си със стъклокерамичен плот, внимавай, да не падне захар на него. Дърпаш го от котлона настрани, да изстива. В това време разбиваш 12 яйца с други седем лъжици захар, добавяш два литра охладено прясно мляко, на тънка струйка, като през цялото време миксера е на максимална скорост, биеш до добро хомогенизиране на продуктите. На края слагаш две ванилии. Сместа я изсипваш върху карамела и слагаш купата, на водна баня във фурната. Печеш на 170° на горен и долен реотан. Тайната на гладкия крем карамел е да не позволяваш водата в тавата да заври. Постигам го, като от време на време добавям някоя бучка лед във водата.
Милинки от Баба Яка
Скрит текст:
Добри, най-добрите милинки които съм правила са тези, само че аз слагам сиренето вътре
милинки душички
Тайландско от JACKLIN*
Скрит текст:
Ули, свинско контра филе или пилешко филе.
На пръчици режеш тиквичка, морков, чушки шарени, гъби, миск китайски от Лидл замразен, заради бамбука и черната гъба.
Задушаваш месото до почти пълна готовност, нарязано на тънички жулиени, аз пържа в ГХИ.
Махаш, в същата мазнина зеленчука, да омекне леко. Събираш ги, малко преди да дръпнеш от котлона, слагаш - джинджифил настърган на ситното ренде, колкото обичате, но повечко поне 1 корен:) то той прави яденето:) Чесън скилиди на едро, люти чушки или едро Чили лют пипер ( ако обичате) совев сос, къри малко, куркума, готвиш още малко. Сервираш бял ориз като за гарнитура в малка кръгла купичка, отгоре заливаш със месото, ядете и рИвете и добра дума за мен думате:) Може и върху оризови нудъли или върху нашенски талиатели, всякак е уникат.
Почерпих приятелката ми, закле ме винаги да и давам кат правя😅😂
Има контра филе в Лидл на прИмоция! Аз освен топ готвачка съм и икономична 😅🤪🤣 Дебна прИмоции:) Отвиам за филе и си тръгвам с 3 торби🤪🤪🤪
Соленки от Birdflower
Скрит текст:
Изрових бабиния тефтер с рецепти, много мило ми стана.
Ето я рецептата за соленките, която споменах по-рано:
2 яйца
1 чаена чаша мас (неразтопена)
1 пакетче амонячна сода
7 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
Около 3 чаени чаши брашно (да се получи не много твърдо тесто)
Тестото се разточва, режат се лентички или се изрязват формички. Мажат се с жълтък и се поръсват с кимион.
Ябълков сладкиш от vaychka
Скрит текст:
Джун, ей този сладкиш с ябълки правя вече трети път тази седмица.
Само не слагам стафиди и орехи, че не обичаме, и единият път само с какао, без канела го направих, пак стана чудесен.
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BA%D0%B8%D1%88
Соленки с кашкавал и семки от Eliff
Скрит текст:
Бърд, аз ги правих по тази
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/03/blog-post.html?m=1

а в Готварския току-що ми пуснаха тази
Скрит текст:
1чч брашно, 1/3 пакет настъргано масло, 1 яйце и щипка лют червен пипер се омесват на топка тесто, разточва се, маже се с жълтък, ръсят се отгоре семки и настърган пармезан или кашкавал някакъв, решеш на ивици или формички по желание, печеш на хатия при 190С за десетина минути, гледай като се зачервят са готови.

Катми от mystic woman
Скрит текст:
С мая, ама на очо ми е всичко Simple Smile
В дълбок съд изсипвам 1 пак.суха мая, малко захар и топла вода. Бъркам и покривам за 10мин. После като шупне слагам малко сол, щипка, чаена чаша, две топла вода и брашно като за гъсто тесто. Боза. Покривам и чакам да се удвои почти. Пека и мажа обилно с масло. Ииии ядем Wink
Палачинки от Ули
Скрит текст:
Сирос, ето по тази рецепта правя палачинки. Прескочи дългите писания в началото ако те дразнят Simple Smile не съм имала случай да не станат, където и да съм ги правила.
Аз слагам зехтин, че олио нямам, само него на око слагам, може би е малко по-малко отколото в рецептата. И не ги мажа с масло като ги извадя.
http://ndtnews.hopto.org/article.php/20141029162158203
Ще чакам и аз рецептата за катми, да си изясня разликата най-сетне Simple Smile
Крекери със семена и здравословни бисквитки от st. Dobri
Скрит текст:
https://vkusenden.blogspot.com/2017/07/blog-post_20.html
слагам всякакви, само общото количество да е като в рецептата.

за ябълките
Добруджански бюрек от Сирос
Скрит текст:
Ули, заповядай https://www.google.com/amp/s/inthebeniskitchen.com/2020/10/23/%2 … B5%25D0%25BA/amp/
Много сполучлива рецепта. Откакто я открих, това ми е баницата със сирене.
Шоколадов сладкиш с майонеза от wind and fog, с помощта на Eliff
Скрит текст:
Писах, писах и го затрих! Мързи ме пак, затова ей ви една снимка преди нападението...

https://m.bg-mamma.com/?topic=464514
Маслени бисквити с шоколад от wind and fog
Скрит текст:
Рецептата е простичка и лесна. Разтопявате 115 грама масло, слагате го в купа, добавяте 50 гр бяла захар, 100 гр кафява, 1 ванилия. Разбивате с миксер, добавяте 1 яйце, пак разбивате. В 190 гр брашно добавяте 1 пак. бакпулвер, пресявате, добавяте половината брашно в купата и бъркате с миксера, след това изсипвате другата половина от брашното и пак разбърквате. Накрая добавяте 100 шоколодови кръгчета, разбърквате с шпатула и мятате купата в хладилника за половин час. Фурната трябва да е загрята на 180 градуса, в тава върху хартия за печене слагате на разстояние малки топчета от тестото. Оформяте ги с помощта на чаена лъжица, големината да е колкото орех. Пекат се 10-15 минути, докато крайчета леко порозовеят. Не се шашкайте, че са меки, ако ги оставите повече време ще станат по-твърди и хрупкави. Бон апети!
Телешко с дюли от Reunion
Скрит текст:
Ули, лесно е телешкото с дюли. Само хубаво телешко ти трябва.
Запечатваш хапките месо. Аз ги овалвам в брашно.
Лук задушавам и добавям нарязана и изчистена дюла и няколко сини сливи без костилка. Слагам и люти чушки, за да намаля сладкия вкус. После с месото с малко вино варя на бавен огън няколко часа.
Сладки картофи от thewishmaster
Скрит текст:
Специално за Бърди и Кло. Сварявате сладките картофи на пара, обелвате ги, мачкате на пюре и добавяте малко сол, чер пипер и мнооооооого сметана. Разбърквате и нападате с голямата лъжица. Ако не го харесате, пращате го на мен.
Пастет от пилешки дробчета от Сирос
Скрит текст:
Пастет
500 гр пилешки дробчета, малко сол за поръсване - почистват се, измиват се и се поръсват с малко сол. Оставят се да се изцедят.
В тиган се слага 125 гр масло и нарязан 1 стрък праз. Добавят се подправките при праза - 1 к.л. чесън, 1/3 к.л.кимион, 1/3 к.л. индийско орехче, 1/2 к.л. мащерка, 1/3 к.л черен пипер и 1/3 к.л. риган. Запържват се и се добавят дробчетата. Бърка се няколко пъти в тигана, добавя се 1 к.л. сол и щипка захар и се захлупват с капак до готовност. Като са готови се слагат 3 с.л. уиски/бренди и се фламбират. Може да се пропусне. Добавят се 180 мл течна готварска сметана, да клокне два пъти и се пасира. Сложих го в буркан и залях със стопено масло, което поръсих с мащерка и риган.
Рецептата гледах в тубата, който си я познае, негова е.
Моите 5 стотинки по нея - бих сложила още половин стрък праз, повече подправки като количество, и още поне 20-30 мл сметана.
Пастет от Ули
Скрит текст:
За пастета ги запържвам/задушавам с праза, после добавям дроба и мащерка и розмарин и след това пасирам с кокосово масло. Но това е, защото доста време бях на много ограничен протокол. Спокойно може да се добави сметана и в този вариант.

Иначе ако дробът е печен/пържен, ябълките на кръгчета или полумесеци в тигана отделно запържени/задушени и после или върху или до дроба.
Фламбиран пастет от thewishmaster
Скрит текст:
Подробен отчет за пастет: Разтопих едно пакетче масло, задуших 5-6 средни домашни ябълки Златна превъзходна и бялата част на 3 стръка праз, добавих дробчетата, които преди това бях попарила с вряща вода и оцет, после добавих и подпалено бренди и на финала - прясна сметана, сол и черен пипер. Врътнах пасатора и после млясках, млясках, млясках.
за пропорциите
Един пакет дробчета, ама не помня килограм или половинка беше. Един пакет от патешките в Кауфланд. Една кутийка сметана на Лесидрен. 200 или 250 грама беше. Бренди - около 150 грама. Щедра бях.
и за сметаната...
Не е заквасена, а прясна. Но не е течна. На Лесидрен е . Ето я: https://hlebisol.bg/product/lesidren-pryasna-smetana-200-gr Със сигурност обаче ще стане с всяка течна сметана. Заквасената ще се пресече от топлото.
Пълнена патица с гъби от wild poppy
Скрит текст:
Сирос, ей по тая рецепта я правя обикновено.
https://recepti.gotvach.bg/r-36468-%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B … D1%8A%D0%B1%D0%B8

При патицата е много важно да не се смесва с гарнитурата (освен ако не е пълнена) преди да се отдели мазнината, защото пуска около половин бурканче мас.
Бътър чикън от Ули
Скрит текст:
Сиросче, индийско е, май е едно от най-известните. Аз лично индийско не съм готвила много да не кажа хич.
Ето я рецептата, аз без кашу и чилито я правих, ама пак си беше пикантна за моя вкус, но аз не ям люто.
https://www.youtube.com/watch?v=a03U45jFxOI
Пилешки пържоли от бут с топено сирене, сметана и гъби от 💙 Clo 💙
Скрит текст:
Започнах по тази рецепта, тъй като нищо не пишеше за двете супени лъжи олио, ги бухнах в сместа. Отделно задуших в масло около 150 грама гъби. След като наредих всичко в тавата, отгоре сложих въпросните гъби, върху тях поръсих още около 100 грама настъргано топено сирене. Покрих с фолиото и на 180° на горен и долен реотан.
Сладки пурички от umi zoomi
Скрит текст:
Продукти за пуричките:
свинска мас - 2 ч.ч. разтопена (не трябва да е много гореща)
бяло вино - 1 ч.ч.
захар - 1 с.л.
сол - 1 щипка
ванилия - 2 бр.
пудра захар - за поръсване
брашно - около 500 г за меко и нелепнещо тесто
локум/ желе
Тестото се разточва на тънка кора.Режат се триъгълници,слага се плънка и се навива на пурички.Тавата не се маже с нищо.Пече се в предварително загрята фурна на 200 гр до зачервяване.Поръсват се с пудра захар.
Крем карамел за 7 минути от Сирос
Скрит текст:
Стоплям 500 мл прясно мляко, прибавям 100 гр захар, докато се стопи, ванилия и четири разбити яйца. Правя карамел - захар на око, може би 2-3 с.л и го изсипвам в стъклена купа. Като стегне, изсипвам сместа с млякото. Завивам купата с домакинско стреч фолио. Слагам решетката в кукъра, налях чаша вода - 250 мл примерно, сложих стъклената купа и после 7 минути на средно налягане. Изчаках налягането да спадне само. Оставих карамела да се охлади хубаво и после обърнах в чиния. Важното е стъклената купа, да се събере в кукъра и то поставена върху скарата.

Бабче Яка,
Скрит текст:
Purple Heart
Топла салата с цвекло от Сирос
Скрит текст:
Юнче, споделям
Сварих три глави цвекло и ги рендосах на едрото ренде. В зехтин запържих голяма глава кромид и 7-8 едри печурки, нарязани на филийки. Пържих ги до златисто и добавих цвеклото, колкото да се смесят вкусовете. Посолих и сложих малко черен пипер.  Забърках заквасена сметана с копър и чесън и намазах отгоре Ще си върви и с някакво крема сирене или майонеза.

Домашни бургери от Anyyyone и допълнен
Скрит текст:
Аа сложих едно свинско,изостанало. 😁  Бях пекла пържоли в гювеч и една хартисала имаше. Накълцах на ситно, отгоре едно листче Ементал, стоплих в микровелето,добавих кисела краставичка, кетчуп, майонеза, пържени картофи... Квото намерих в хладилника май. 😆 Ама стана идеал! За Синеочка нЕма да ви казвам къв беше. 🤭 Сирене,кетчуп,картофи. А преди това й изчоплих и сусама от питката. 🙄 Злоядо малко чудовище. 🤣
А, Ени аз запичам питките на грил тигана след бекончето Wink Стават супер.
И пак бургери от wild poppy
Скрит текст:
Dobri, бургерите ги правя така - запичам хлебче във фурната, телешки бифтек/кифтЕК на грил тигана, като обърна да се грилова от другата страна, слагам отгоре резен чедър да се разтапя; отстрани на кИфтеците карамелизирам лук; ползвам сос барбекю и един жълт сос (има го на всички марки). Долно хлебче - сосове- кюфте-айсберг-лук- кисели краставички-сосове-горно хлебче. За мен вместо хлебче, блат за пица от тиквички. Не е много подходящо обаче за обяд в училище, заради сосовете, а и месото, ако се направи както трябва, не е точно сухо.
Милинки по препоръка на st. Dobri
Скрит текст:
дотук добре, ама сме свършили хляба.
ще заложа малка питка, думам си, ама с мая, че содена нещо не ме тегли.

а когато аз направя нещо с мая, то е произведение на изкуството - гледат го от разстояние и не смеят да го пипнат. то не е и за пипане де. та в търсене на рецепта с мая, попаднах на .... тъ дъннннн! сливенски милинки!
веднага се метнах и я направих. аз разликата между сливенски и ямболски милинки не знам, но това става за ядене. проверих го няколко пъти.
Wink и се обадих на любимия да купи хляб.
Сладки балеринки (корекомки) от Anyyyone
Скрит текст:
1 пакетче крема сирене /125гр./
1 пакетче масло /125гр./
1 яйце
Ванилия
Брашно за меко тесто
Захар за поръсване
Бъркаш всичко,месиш до меко тесто,разточваш на тънка кора и режеш кръгчета с чашка. Сгъваш първо на половина и после още веднъж,да станат като на снимката. Овалваш хубаво в захарта и печеш на 200 градуса до леко зачервяване.
Уточнявам,че не са много сладки! Ако обичате по-сладко,не знам. 😁

И още едни корекомки от wind and fog
Скрит текст:
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BC%D0%BA%D0%B8
Това е рецептата по която ги правя. Изварата я вземам от Лидл, тази на пилос.
Аааа ще удуша коректорааааа
Ени, аз то я на всяко сгъване и стават нормално сладки.
Бисквити с течен шоколад Нутелоти от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Скрит текст:
Бисквитките се правят много лесно, от замесването до опичането са около 20 минути. Излизат малко бройки - 16-18 от доза и са само с три съставки: течен шоколад, яйце и брашно. По рецепта е с нутела, аз ги правих с течен шоколад, какъвто имах у дома.
Как се приготвят: https://www.cookwithasmile.com/%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0 … 0%B5%D0%BB%D0%B0/
Виж целия пост
# 1
Пу първааа😅🎃👻👻👻❤

Да е здрава новата тема, пойче да се хвалим, по- малко поводи за оплаквания! Може само по мъжовете да плюем😅🤪🤪☠
Виж целия пост
# 2
Тъгъдък, тъгъдък, пльос в новата тема

Тая пък Жаки ме изпревари, ма така е като си един час напред от мен Joy
Виж целия пост
# 3
Кло, благодаря за новата тема! Още не е ноември , но бързам да се разпиша, защото исках аз да кажа "пу първа" , но ме изпревариха. 😆
Виж целия пост
# 4
Стана мазало. Заключиха старата тема в секундата, в която изтрих линка към новата и щях да го публикувам отново, след поста на Панди. Винаги са изчаквали да пратим известие за заключване. Какво стана тази вечер, не знам. С това въртене на часовниците подозирам, че утре ще бързам за работа и няма да имам време за нова тема.
Виж целия пост
# 5
Има още 7 минути до ноември, но пльос от мен в ноемврийската тема.
Виж целия пост
# 6
Голям галоп, ще се изпотрепите, ве 🤗
Ай, и аз да не изостана 😂
Лека нощ, вещици таквиз, утре рано на метлите 🥴
Виж целия пост
# 7
Добро утро, общество!
Готова съм да яхна метлата, но първо да кажа добро утро и щастлив ноември!
По-малко ядове, повече хвалби през новия месец.
Виж целия пост
# 8
Добрютру в новата тема и новия месец!

Само малкото Жаки видях, пу-пу много е хубава, чак се връщах да гледам коя втора снимка обсъждате, че аз само с тиква я видях Жакито Grinning

Преди ограниченията се събирахме и празнувахме, обаче сега не. Стана му тъжно вчера на малчо и на мен покрай него.
Но като чета в другата тема и гледам снимки из фейсбука, май сал ние сме будали...

Бабче, добре се разписа, че ми липсваше. Днес да си пушка!

Мен ме карат да работя по празниците, ама не щат да ми плащат като за работа на празник, та ще им тегля май една от сърце. И всичко е заради лош мениджмънт, дето не мисли на см от носа си, ама сефте...
Виж целия пост
# 9
Добро утро, банда.
Минах на верев, честит празник на малката Ени  - разкошна! На Жаки красотата тоже. Ули, ти ли ми каза, че не се забогатява от бач? Стига да имаш опция, бягай. В сложни времена живеем, най  ме е яд, че трябва да преглъщам неща въпреки себе си и да работя с кукувци, ама на, нямам избор.
Слънчев да ви е месеца на всички!
Виж целия пост
# 10
Добро утро!

Кло, Flowers Tulip

Нека ХО започне сега! Close
Виж целия пост
# 11
Почва ХО, почва. Ама се успях. Аз, дето ставам около 5, се излюпих преди малко. Сега ще се наложи да подпаля метлата.
Виж целия пост
# 12

Здрав и слънчев да е ноември!
Виж целия пост
# 13
Ужасна работа, разбирате ли. Ставам сутринта и според дисплея на телефона ми съм спала точно 3 часа и 42 минути. И някакви секунди. Лошо ми е и приличам  едновременно на прегазена хремава жаба, бледа скумрия с инфлуенца, змия с глисти, кихаща калинка и коматозен тюлен.  Толкова ми  беше зле, че бях на път да гушна всички букети и да се просна в най-близкия хумус.
Боли ме гърлото, а  носът ми е придошъл и се разлива като Нил, та се не трае. Естествено се жалвам на всичките си приятели и те се надпреварват да ми дават съвет след съвет от холистичната медицина, понеже традиционната не действа. Отразявам само тези, свързани с прилагане на твърд алкохол ( не съм вчерашна все пак). Вчера скъпата на сърдечния ми орган приятелка беше много креативна- каза домашна ракия, стрит аспирин и се връзваш с шал. Пет пъти питах сигурна ли си, че ракията не се приема перорално? Тя обаче бе категорична. И понеже имам вид на препикан фас и сили на кит в кома реших да не споря. Послушно завързах гърлото  тъгувайки  за пропиления алкохол. Тази сутрин махам шала и О ШОК И УЖАСт!!!!
Шията ми е алено червена кат на удушената кралица Маргьорит, и от нея се веят парцали изгорена кожа! След разглеждането в огледалото се изсипах на пода като ектоплазмено съединение. Спешно си търся бурка.

Иначе съм една идея по-добре!
 Здрав и спокоен да ни е ноември, общество любимо!
Виж целия пост
# 14
Ау, Ренко, къде ме издебна да ме снимаш Anguished

Карамелче, ти да не смяташ днес да излизаш? Връщай се в леглото и го пази цял ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия