Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вадене на мъдрец

  • 465
  • 5
Здравейте,
Вадили ли са ви два мъдреца едновременно и може ли изобщо. Ако може колко време е възстановяването?
Виж целия пост
# 1
Имам извадени 2 мъдреца по различно време, но бяха от 2-те страни.
Вадиха ми ги нормално и първите 2-3 дни яденето беше трудно. Не трябва да се дъвче на тази страна и да се избягва до колкото е възможно попадането на храна. Около 7-10 дни беше дискомфорта.
На моя мъж вадиха оперативно, имаше и шевове. При него отне почти месец възстановяването.
Поради тези причини не мисля, че е удачно ваденето на 2 мъдреца от двете страни.
Виж целия пост
# 2
Здравейте,
Вадили ли са ви два мъдреца едновременно и може ли изобщо. Ако може колко време е възстановяването?
Възможно е, но е по преценка на хирурга. В Бг са ми казвали, че е възможно ваденето на 2 мъдреца едновременно само ако са от едната страна- тоест горен и долен.
В САЩ вадят и 4те наведнъж под доста по сериозна упойка.
Бих Ви посъветвала да вадите един по един. Възстановяването е различно при различните хора, зависи колко е голям зъбът, има ли нужда от костна присадка, шевове и т.н
Виж целия пост
# 3
Извадиха ми 2 наведнъж от 1-ната страна. Моят хирург ми би упойка, извади ги и ме заши точно за 15 минути. Не съм предполагала ,че може изобщо да е възможно. Дори не съм се надувало. Верно изкарах си 1 месец на картофено пюре, но си ме е страх от рани и прочие. Вече няколко години по-късно да чукна на дърво не съм имала проблеми. Като една операция не може да вдигате тежко, не може да се натоварвате физически основно първата седмица. Всичко отшумява за месец.
Виж целия пост
# 4
Не са ми вадили два едновременно, за мен вадене на един мъдрец си беше драматично преживяване. Аз бих предпочела един по един да ми ги вадят, ако се наложи.
Виж целия пост
# 5
Ужасно много благодаря на всички Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия