Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клиники в Истанбул - тема 14

  • 40 654
  • 770
Добре дошли в Flowers Maple Leafесенно-зимната ни тема Nature Snowflake за инвитро клиники в Истанбул!
Тук ще намерите информация за клиники, процедури, лекари, както и лични впечатления на български пациентки! Споделяйте всичко което сте преживели в Истанбул, както и всичко, което ви вълнува. Така ще помогнете на други, които тепърва започват. Успех и да си пожелаем много много здрави бебчета през тази година!
Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

People Baby В Турция се практикува оплождане само със собствени яйцеклетки и сперматозоиди, донорството е забранено.
Wear Ring Задължително е двойките да имат сключен граждански брак.
Car За преминаване през ГКПП на Турция ще се изисква представяне на един от следните възможни документи, издадени от официални органи от страната на издаване и спрямо тях няма да си прилагат карантинни мерки:  (по данни на МВнР - Актуализирано на 07.09.2021 г. - https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Asia/turkey):
Sign Exclamation Документ(сертификат), потвърждаващ, че са изминали 14 дни от извършена ваксинация най-малко с две дози (единична доза за Johnson & Johnson) от ваксините, одобрени от Световната здравна организация или Турция;
Sign Exclamation Официален документи, потвърждаващ, че са изминали най-малко 28 дена от първия положителен PCR тест, в рамките на последните 6 месеца за лицата преболедували SARS CoV-2;
Sign Exclamation Отрицателен резултат от проведен PCR тест, проведен до 72 часа преди влизане в страната;
Sign Exclamation Бърз антиген тест, проведен до 48 часа преди влизане в страната.
Спрямо тези лица няма да се прилагат карантинни мерки.
Децата на възраст под 12 години са освободени от задължението за представяне на PCR/антигенен тест и сертификат за ваксинация при влизане в страната.
Sign Exclamation Следва да се има предвид, че по разпореждане на турските здравни власти, считано от 01.10.2021 г. на случаен принцип се прилага процедура за проверка за наличието на Ковид-19 с т. нар. бърз тест на  влизащите в страната през ГКПП на летище „Истанбул“ граждани. При наличието на положителен резултат от теста, съответните лица ще бъдат карантинирани за период от 14 дни, както и тези, били в близък контакт с тях. Лечението на горепосочените лица ще премине съгласно установените в турското МЗ медицински протоколи.

Hospital Hospital MEMORIAL Sisli Hospital
Pushpin Адрес: Piyalepasa Bulvari 34385 Okmeydani, Sisli, Istanbul
Animal Ant Координатори за български пациенти:
Telephone Receiver Елис Мустафа +905446506972
Telephone Receiver Анил +905493178476
Telephone Receiver Шефкие +905493146967
Wear Briefcase Екип от лекари
Проф. Семра Кахраман и екип - https://www.memorial.com.tr/bg/doctors/semra-kahraman
Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Съпругата за първичния преглед задължително трябва да носи изследвания на Prolactin, Free T4 и TSH + цветна снимка. Останалите - Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram (ПКК), пълна кръвна картина, кръвна група, микробиология се носят, ако ще се прави операция или ще се започва стимулация. Съпругът за първичен преглед носи стари спермограми. Ако ще се започва стимулация изследвания на Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се за валидни стари изследвания до шест месеца назад.
За първичен преглед семейството носи всички изследвания, които има -  генетични, имунологични, епикризи от операции, описание на лекарства и дози на протекли предишни стимулации. В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 2 до 3 дни. Изработва се за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. Първичният преглед протича в три части. В първата част лекар от екипа на проф. д-р Кахраман интервюира семейството за всички аспекти на стерилитета и протеклите минали лечения, попълва информацията в бланки. Във втората част се преглежда с УЗ съпругата. Тук се включва проф. д-р Кахраман. Първият лекар сбито рапортува цялата медицинска информация, която е събрал от семейството. В третата част семейството прави консултация с професорката. Тя ги информира за всичко, което е установила до момента и предлага план за лечение и АРТ процедури. При стимулация прегледите се извършват от различни лекари от екипа на професорката, случва се и тя да се включи, но е рядко. Тя дава експертно мнение по всички въпроси и случаи, не се притеснявайте, тя държи опита ви под вниманието си.
При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на турски или английски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации и т.н. Добра работа върши и он - лайн Гугъл преводача.
За начало на стимулация семейството трябва да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл на съпругата. В деня на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol.
TrolleybusКак се стига до клиниката с градски транспорт:
Скрит текст:
От Таксим се стига за 10 мин. с кола, а с градски транспорт за около 20.
Автобус 54К или всички с 54.Почти всички автобуси минават в близост до болницата, но е добре да попитате шофьора - Мемориал хастанеси?, с подчертана въпросителна интонация. Ако ви кимне - качвайте се!
Ако сте пристигнали с влак на гара Серкеджи, отивате пеша или с трамвай до спирка Еминьоню. Тя се намира преди мост Галата, първия мост на Златния рог. Продължава се пеш, отминава се моста и след 15 мин се стига до малка автогара. От нея се взима автобус ЕМ1 или ЕМ2, които спират пред входа на Мемориал хоспитал.
Автобус 54К хванат от Таксим води пък до Перпа (търговски комплекс за разни машини) в близост до Мемориал. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време.
MemoДруга информация:
Скрит текст:
Към клиниката има безплатен паркинг, но трябва да се вземе карта от регистратурата, за да не се заплаща такса.
За провеждане на АРТ процедури в Мемориал хоспитал е задължително да сте семейство. Удостоверява се обикновено копие на свидетелството на граждански брак, към което е прикрепен превод на турски език. Превода може да напарвите сами в он лайн гугъл преводача и да си го принтирате. Няма нужда то специален преводач и не е необходимо да е легализирано. Необходими са по 1 бр.снимки паспортен формат на двамата партньори.
Плащането може да е в турски лири, в евро или долари. Може да е кеш или на ПОС терминал, ако картата ви е ВИЗА или MASTERCARD.
Освен на турски език, може да комуникирате с лекарите и проф.д-р Кахраман на английски. Ориентация в болница Мемориал хоспитал - Трите блока са  А, В и С - клиниката е в блок С  на 1 ет. Влиза се през централния вход, минава се през скенера, като подавате за проверка чантите си. Насреща е главната регистратура, завийте покрай нея на ляво и следвайте зелените стрелки с буква С. Те ще ви заведат пред асансьорите. Влезте и натиснете бутон 1. Надписа над врата на клиниката е TUP BEBEK MERKEZI.
На територията на Турция не се извършват процедури с донорски материал. Клиниките имат филиали в турски Кипър и по този начин са уредили този вид услуги.

Hospital Hospital BAHCECI Fulya IVF Center
Pushpin Адрес: Hakkı Yeten Cad. No:11 Kat 3 Terrace / Fulya / İSTANBUL
Telephone Receiver Call Center : 444 39 49
Telephone Receiver Phone : +90 (212) 310 31 00
Envelope E-Mail : internationalpatients@bahceci.com
Animal Ant Координатори за български пациенти:
Telephone Receiver Нигер Мутлу +905498263208
Telephone Receiver Хафизе Хаджимурад +905395831839
Wear Briefcase Екип от лекари
Българските пациенти посещават предимно др. Карлъкая - https://bahceci.com/bg/nashi-doktori/
Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Записване на час за първичен преглед – бързо и лесно можете да си запишете час чрез формата на сайта: http://www.bahceci.com/eng/index.asp?ID=217&title=Appointment%20Request, попълвате вашето име, телефон, имейл, центърът в който желаете да отидете (Fulya), от падащото меню избирате при кой лекар искате да е прегледа, как желаете да се свържат с вас, записвате желаните от вас дата и часови интервал, след което ще Ви потвърдят дали този ден е възможно и в колко часа точно ще бъде вашия преглед.
Първичен преглед – първичният преглед се провежда с избрания от вас лекар. Разглеждат се подробно всички изследвания, извършва се преглед и се дискутират проблемите на двойката. Полезно е, ако сте си написали на английски език резултатите от предишни инвитро опити – кога са проведени, с каква стимулация, какъв е бил яйчниковият отговор, колко яйцеклетки са били оплодени, на кой ден е извършен трансфера и т.н., за да може лекарят бързо да се ориентира и да избегнете многословните обяснения от ваша страна.
След прегледа ще имате становище дали има необходимост от операция, какво е състоянието ви в момента, кога можете да започнете процедура и по какъв протокол.
За първичния преглед е добре жената да носи изследвания на хормони – FSH, LH, estradiol, пролактин, тестостерон (правени на 3ти ден от цикъла), прогестерон (7 дни след доказана овулация), цветна снимка, заключение от лапароскопия (ако има правена). Ако има правени също така генетични и имунологични изследвания (като на имунологичните изследвания не се обръща голямо внимание, защото според тях имунологията се мени прекалено бързо, за да е индикатор и причина за проблем).
Trolleybus Как се стига до клиниката с градски транспорт:
Скрит текст:
От  Otogar (Bayrampaşa) или  летище  Atatürk  - М1 червената линия на метрото  на  спирка Yenikapi  /това е последната спирка /. Слизате и тълпата ви води по ескалатора ниво нагоре, ниво надолу,  тук има топла връзка,  гледате зелената маркировка  М2    и табели   - Vezneciler,   чекирате се  и  сте на спирката на зелената  линия  М2.
 Ако сте  в посока Osmanbey  на мотрисата  ще пише  Hacioman,   ако се връщате от Osmanbey   ще пише Yenikapi .    Качвайки се на зелената линия на метрото от  Yenikapi,  следва  -Vezneciler,  Haliç,  Taksim,   Osmanbey – тук е вашата спирка, където ще слезете  и ще се пуснете надолу към Бахчеджи, освен ако решите да се поразходите повечко от  Таксим(
От метро станция  Osmsnbey  излизате към изхода за  -  Halaskargazi Cd., Rumeli Cd,...-    трябват ви четните числа на оживения булевард  горе-  Halaskargazi , възходящи номера ....112, 114,  номер 116 ( е точно на ъгъла,  където трябва да свиете   на дясно по Ebe Kizi Sokagi   и точно там пак ваше дясно  е ресторант Garden Iskender  на нивото на очите ви.   Тръгвате надолу, само направо, покрай магазините, дясно от тротоара - закрит паркинг,  продължавате по права линия, преодолявате надолнището с помоща на стълби, срещу вас е училище  – Galatasaray lllkokulo ve Ortakulu  намира се като на топик, свивате на дясно долу при училището и сте при малките баничарници на тясната уличка  -Kevser Sk.,  Няма и 20 метра в ляво  -  Inan Kirac Sk. и  леко лъкатуши на дясно самата улица, по нея,  само надолу и напред и  се влива в друга , преодоляваме пак  надолнище,  покрай котешката площадка.  Озоваваме се на  кръстовище – дясно автопарк, ляво хотел Lausos Palace.    Вървим по тротоара покрай автопарка,  вече сме на оживения  Hakki Yeten,  на дясно  5-6 минути  -  №11- Бахчеджи.  Задайте маршрута в гугъл / Osmanbey  metro – Bahceci Fulya/ и ще ви се изясни.    Разбира се това е примерен  маршрут, може да си изберете друг  сукак(.   Вместо разходка  15  минути,  може да се метнете на такси до  долу.
На връщане по същия маршрут – катерене до Osmanbey  - M2 зелено  до   Yenikapi  и от там  вземаме M1 червено посока  Atatürk.
Още един  начин  от  летище  Atatürk , споменат по-горе от  Puket  -   платен шатъл на фирма Хаваташ до Таксим.  От Таксим до  Бахчеджи  - пеш  или   такси или  метро до  Osmanbey  и пеш надолу.
Много полезно приложение, неведнъж споменавано в темата  за придвижване с градски транспорт  - Buradan Orayа.
 Пластиката за чекиране в обществения транспорт  -Istanbulcart , подробни обяснения и снимки как се ползва  има в тема „Истанбул” на подфорум Туризъм тук във форума.  Вече струва 8-10 лири.
MemoДруга информация:
Скрит текст:
Основател на клиниката е проф. Мустафа Бахчесъ, но главен специалист в клиниката е д-р Гювенч Карликая. Доктор Карликая 10 години преди това е работил в Мемориал хоспитал и е специалист на международно ниво. Има множество публикации, участия в семинари и специализация в Щатите. Много ерудиран човек, човечен, спокоен и предразполагащ.
Клиниката има репутация да помага на пациенти с множество неуспешни опити. Имат изключително добри ембриолози и техника, което позволява и много успешни процедури със замразени ембриони. Съхраняването на замразени ембриони през първата година е безплатно (в случай, че имате повече оплодени яйцеклетки).
Успеваемост: за жалост няма публикувана официална статистика, тъй като не се изисква от законодателството.
Самата клиника се намира в модерен централен квартал на Истанбул и се помещава на два етажа от голяма бизнес сграда. Входът е през голямо фоайе, минавайки през него, асансьорите са в дясно от рецепцията. Нивото на клиниката е М3. В цялата клиника има усещането за луксозен хотел, но не и за болнично заведение. Фоайето на клиниката за пациенти е изключително просторно, с много голяма тераса с маси. Сервират безплатно кафе, чай и вода. Има и безплатна интернет връзка. Като цяло часовете се спазват, а аз не съм чакала повече от 20 минути за преглед, въпреки че след започване на процедура ходите преди обяд в удобно за вас време, без специално определен час.
Болничните стаи, в които ви настаняват преди пункция, трансфер или при операция са огромни, много удобни и съпругът ви е добре дошъл с вас .
Коордитанотори: Има около 14 човека координатори за чуждестранни пациенти, чиято задача е да помагат с организацията на цялостния престой в Истанбул. Преводач от турски на български няма, но в клиниката работи сестра българска, с която се запознах и предполагам, че няма да има проблеми да помогне с комуникацията при необходимост.
Още при първичния преглед снимат паспортите на двамата партньори, а за тартиране на процедура е необходимо да се представи брачно свидетелство в оригинал.
MoneybagMoneybagMoneybag
Скрит текст:
2250евро свеж трансфер
2500еврo замразен трансфер
500евро замразяване и съхраняване на ембриони,после всяка следваща година се плащат около 180евро да ги съхраняват.
1150евро е всеки следващ трансфер,като включва и прегледи и подготовка.

Hospital Hospital ACIBADEM Maslak Hospital
Pushpin Адрес: Darüşşafaka Mahallesi, Büyükdere Cd No No:40, 34457 Sarıyer/Istanbul, Turkey
Telephone Receiver +90 212 304 44 44
Animal Ant Координатори за български пациенти:
Telephone Receiver Нели +905372109487 nelli.caliskan@acibadem.com
Telephone Receiver Бирсен +905466870307
Wear Briefcase Екип от лекари
Проф. Тараш и екип - https://www.acibadem.com.tr/en/doctor/bulent-tiras/
Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Преди една седмица бях на преглед в Acibadem . Болницата се намира в Maslak. Цялата координация относно прегледа и евентуалното започване на стимулация беше с посредничеството на представителния им офис в София.
Първоначално изпратих преведени епикризи, изследвания и кратко описание на проблема по e-mail, който беше препратен на професор Bulent Tiras. Беше ми назначено лечение - Dhea, Omepa и Impryl както и от 2 ден от цикъла да се започне прием на Cyclo Progynova. На следващият цикъл да се направи преглед и започване на стимулация.
След като ми дойде цикъла се свързах с координаторите от България и всичко беше уговорено и потвърдено от тяхна страна. Пътувахме с автобус на фирма Metro през нощта. Сутринта ни чакаше кола на болницата, която ни посрещна и заведе до болницата. В болницата има цял отдел за международни пациенти, който е непосредствено  до входа на болницата. Преводачките на български език са две момичета - Бирсен и Имрем. През цялото време те придружава преводач. Веднага ни беше организирана среща с медицинско лице, което попълваше картон с данните ни и ни разпитваше за опити, проблеми и т.н. Изчакахме около 1 час и бяхме приети от лекарка от екипа на професора /професорът не беше на работа/. Прегледът беше 10-15 мин. С излизането ни приеха в друг кабинет, където ни обясниха цените. Преди тръгване ни беше предложено да ни поръчат и лекарствата, които ни бяха донесени за 10мин.
Организираха ни транспорт до квартирата.
Поисках среща с професора, в първия му работен ден, и ми беше организирана. Срещнах се с него и разговаряхме.
Останах с добро впечатление от организацията.
Trolleybus Как се стига до клиниката с градски транспорт
Скрит текст:
Намира се на metro спирка: Darussafaka
От летището/автогарато се хваща метро М1 до спирка Yenikapi . После се прикачва на метро М2 от Yenikapi до Darussafaka

Hospital Клиника Momart
Pushpin Адрес: Hakkı Yeten Cad., Doğu İş Merkezi., No:15/6 Teşvikiye, Şişli / İstanbul
Telephone Receiver Tel. + 90 212 211 5 211
Computer https://www.moma-reg.eu.350/2022-.tr/?lang=en

Hospital Частен кабинет на д-р Тургут
Pushpin адрес Hakki Yeten Cad. Fulya Terrace, No:11, Kat:2 Multimed, 34365, Sisli/Istanbul
Animal Ant Координатори за български пациенти:
Telephone Receiver Хафизе +905375727537 solmazova.med@gmail.com
Wear Briefcase Лекар
д-р Емре Тургут и екип https://www.facebook.com/dremreturgut
Memo Друга информация:
Скрит текст:
Прегледите ще се извършват на 2-ри етаж на съседната сграда на Момарт, т.е. Terace Fulya Tesfıkiye Mah. Hakkı Yeten Cad. No: 11/13, Şişli 34394 İstanbul, а пункция и трансфери – в Аджибадем Фуля да. Промяна в лабораторията няма, промяната е само в кабинета на д-р Тургут.
Кабинетът на др. Тургут е във Fulya Terrace, в съседство на Бахчеджи. Колкото до ембриологията Хафизе ми каза, че в момента работи с Аджъбадем Фулия и Колан Интернешънъл. Сам преценя къде ще е спрямо конкретния случай.

Misc Art Къде да направим цветна снимка

Hospital ECHOMAR
Pushpin Адрес: 19 Mayıs Cad.5, Şişli 34360 İstanbul
Telephone Receiver Tel. + 90 212 219 37 67
Telephone Receiver Fax +90 212 246 04 82
Computer www.echomar.com
Moneybag Цена: 650 турски лири.

Hospital Fulya Açık Emar (Център за ЦС)
Pushpin Адрес: Dikilitaş Mah. Ayazmadere Cad. Yeşilçimen Sokak No: 9 Zemin-Giriş Kat Beşiktaş İSTANBUL
Telephone Receiver Telefon: 444 67 28 – 444 MR BT
Envelope e-Mail: bilgi@fulyaacikemar.com
Computer www.fulyaacikemar.com
Moneybag Цена: 850 турски лири.

Misc Zzz Хотели, хостели и апартаменти:
Скрит текст:
В близост до Мемориал:
Tempo - http://www.tempohotels.com/caglayan/ (Улицата над темпо е пълна със сладкарници и заведения за бързо хранене. Има и хранителен магазин. По този същата улица има и един рибен ресторант (BALIKLAR), много е добър.
Elm Suite Hotel - https://www.elmsuitehotel.com/
Big Box Hotel
Ibis Styles Bomonti - https://all.accor.com/hotel/B357/index.en.shtml?utm_campaign=seo … ource=google+Maps

В близост до Бахчеджи и Момарт:
Mim Hotel - http://mimhotel.com.tr/en/home-page/
Orya Hotel - https://orya-hotel.business.site/
Semsan Hotel - http://www.semsanhotel.com/tr/index.php
Elysium Art Resistance Bomonti - https://maps.app.goo.gl/b1iYXYwDKji42d687
Canka residence
Joy Suites ( Eleven apartments)

В близост до Аджибадем Маслак:
Somerset Maslak Istanbul - https://www.somerset.com/en/turkey/istanbul/somerset-maslak-ista … setMaslakIstanbul
"Левент" хотел е супер за мен! На 15 мин.от болницата, близо до огромен мол и голяма улица с безброй магазинчета. Закуската в хотела е страхотна! Стаите се почистват всеки ден, а цената е около 85 лв.

В квартал Таксим:
Little Ganj Suites - срещу полицейското управление. Номер за директна резервация, не през букинг >> + 90 552 371 49 00 (Има перфектен интернет, добър английски на рецепция,, опция да използваш безплатно пералното. Чисто е. Наоколо има маникюр, фризиор, оживени улици с много ресторанти и ентъртеймънт, за разлика от районите на болниците.)

Euro Молове:
Скрит текст:
Относно моловете моят фаворит е Istiniye park. Пътят до там е лесен и бърз, в хубав квартал е, самият мол е много приятен. Малко по- на север от него е Emirgan park. Невероятно място. Ако отидете около май месец, има фестивал на лалетата. Иначе има места за паркиране, не помня точно цената на паркинга, влизаш с колата в парка, има алеи само за коли, обикаляш си и си намираш най- доброто място за спиране от няколкото паркинга там. Има и музей на лалетата, а уикенда е пълно с булки- правят сватбени фотосесии. Красиво е.
  Forum Istanbul също е хубав мол, там може да отидете и до Sea Life- аквариум (преди се казваше Turkuazoo), също и Legolаnd. Икеа е наблизо. Има и някаква изложба на динозаври.
   Що се отнася до аквариуми, по- добър от Sea Life е Aquarium Istanbul. На мен ми хареса в пъти повече. Намира се до летище Ататюрк, квартал Флория- невероятен квартал със скъпарски къщи в колониален стил. До този аквариум имаше и малък мол, с топла връзка, не помня как се казваше.
   Страхотен мол, но много скъп е Zorlu Center Istanbul, но пък можете да отидете да оплакнете окото със световните марки и тежките бижута. Има хубава градина.
    Хубаво място за посещение е и Miniaturk- парк на Турция в миниатюри. Имайте предвид, че е на ветровито място, така че отидете, когато е топло. За кафе- Pierre Loti Cafe, на ръба на Златния рог. Понеже е на високо кафенето, качвате се в един кабинков лифт и така отивате там.
   Продължавам с моловете- Kanyon, Mertocity и Akmerkez са малки- не си заслужават. Намират се в доста оживен район, изтървеш ли отбивката, бая ще обикаляш.
   В азиатската част, си заслужава молът Capitol и паркът Büyük Çamlıca Korusu. От паркът има хубав изглед и към Азия и към Европа. Имайте предвид, че там има големи ТВ антени и в този квартал масово се раждали момичета   Crazy , явно влияе на плувците излъчването. А ние трудно си отворихме колата с дистанционното, когато си отивахме, нещо магнитното поле ли го ограничаваше, знам ли.  Mr. Green
   И сега най- хубавото място, където ходихме- Rahmi koç müzesi -уникално място със симворичен вход- около 7 лири, ако не се лъжа. http://www.rmk-museum.org.tr/en/index.htm
   Vialand също е хубаво, но не можахме да отидем, защото беше студено.

Линк към предишната тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1348303
Виж целия пост
# 1
Запис Heart
Успех на всички Hug
Виж целия пост
# 2
Пипнала съм тук-там някои неща Relaxed (за клиниките не съм поправяла нищо)
Ако някой има други предложения за включване на допълнителна информация или корекция на съществуваща - може да ми пише на л.с.Wink

Желая много късмет на всички!!! Flowers Four Leaf Clover
Виж целия пост
# 3
Reni много благодарим за новата тема 🤗 Относно клиниките - д-р Тургут не е в Momart вече, а в частен кабинет с адрес Hakki Yeten Cad. Fulya Terrace, No:11, Kat:2 Multimed, 34365, Sisli/Istanbul. Кординатите на Хафизе и страничката са точни Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Благодаря за новата темичка Gift Heart
Нека бъде успешна за всички и донесе дълго очакваните 2 чертички Flowers Four Leaf Clover
Виж целия пост
# 5
Reni много благодарим за новата тема 🤗 Относно клиниките - д-р Тургут не е в Momart вече, а в частен кабинет с адрес Hakki Yeten Cad. Fulya Terrace, No:11, Kat:2 Multimed, 34365, Sisli/Istanbul. Кординатите на Хафизе и страничката са точни Simple Smile
Благодаря, редактирах Wink
Виж целия пост
# 6
Благодарим ти, Рени! Нека е късметлийска за всички!
Виж целия пост
# 7
Здравейте! Благодаря за новата тема. Разговаряхме с Бирсен от Аджъбадем и тя ни каза, че в клиниката нямало изискване за сключен граждански брак, трябвало само да попълним декларация че живеем заедно.
Знаете ли дали в тази клиника правят ин витро на естествен цикъл или само със стимулация?
Виж целия пост
# 8
Здравейте. В края на месеца имаме записан час за Мемориал. В списъка с изследвания за първоначален преглед, който ми пратиха от там са отбелязани вирусологични изследвания и кръвна картина. Питах Шефкие и тя ми каза, че всички изследвания трябва да се представят. Тук на първа страница пише, че вирусологичните се представят когато се започва процедурата. Някой, който е ходил скоро може ли да изкаже мнение по въпроса.
Виж целия пост
# 9
Sparky88, според мен послушайте какво Ви е казала координаторката Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Здравейте! Благодаря за новата тема. Разговаряхме с Бирсен от Аджъбадем и тя ни каза, че в клиниката нямало изискване за сключен граждански брак, трябвало само да попълним декларация че живеем заедно.
Знаете ли дали в тази клиника правят ин витро на естествен цикъл или само със стимулация?

На нас не са ни искали дори и декларация.
Попитахте ли Бирсен за естествения цикъл?
Виж целия пост
# 11
Здравейте! Благодаря за новата тема. Разговаряхме с Бирсен от Аджъбадем и тя ни каза, че в клиниката нямало изискване за сключен граждански брак, трябвало само да попълним декларация че живеем заедно.
Знаете ли дали в тази клиника правят ин витро на естествен цикъл или само със стимулация?

На нас не са ни искали дори и декларация.
Попитахте ли Бирсен за естествения цикъл?
Да, писах й, изчаквам за отговор Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Момичета някой да има останали дози хормон на растежа?
Ако някой има да ми пише на лични, благодаря предварително Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 13
Здравейте. В края на месеца имаме записан час за Мемориал. В списъка с изследвания за първоначален преглед, който ми пратиха от там са отбелязани вирусологични изследвания и кръвна картина. Питах Шефкие и тя ми каза, че всички изследвания трябва да се представят. Тук на първа страница пише, че вирусологичните се представят когато се започва процедурата. Някой, който е ходил скоро може ли да изкаже мнение по въпроса.
Здравейте,
аз отидох с каквото имам налично, ПКК и вирусология просто забравих да ги взема с нас. Нямаше проблем за първоначалният преглед. Те се изискват за стартиране на процедура и нямат отношение на този етап. А и да забравите някое изследване при стартиране на процедура, там ще го направят, но имайте предвид, че вирусологията май е доста скъпа при тях.
На преглед бях преди 2 седмици горе-долу.
Виж целия пост
# 14
Здравейте. В края на месеца имаме записан час за Мемориал. В списъка с изследвания за първоначален преглед, който ми пратиха от там са отбелязани вирусологични изследвания и кръвна картина. Питах Шефкие и тя ми каза, че всички изследвания трябва да се представят. Тук на първа страница пише, че вирусологичните се представят когато се започва процедурата. Някой, който е ходил скоро може ли да изкаже мнение по въпроса.
Здравейте,
аз отидох с каквото имам налично, ПКК и вирусология просто забравих да ги взема с нас. Нямаше проблем за първоначалният преглед. Те се изискват за стартиране на процедура и нямат отношение на този етап. А и да забравите някое изследване при стартиране на процедура, там ще го направят, но имайте предвид, че вирусологията май е доста скъпа при тях.
На преглед бях преди 2 седмици горе-долу.
Според мен е добре да се направят всички искани  от тях изследвания, преди първоначалния преглед, за да няма неприятни изненади в последния момент.
Ние пътувахме от Англия…. Имахме 2 дни в България преди първичния преглед в Мемориал и тогава успяхме да пуснем всичко необходимо. Само кариотипите пуснахме в Турция, защото за тях се чакаше повече време да излязат и поне те ги получиха директно.
При нас неприятната изненада беше, че съпругът ми излезе, че има хроничен хепатит Б. Процедурата беше под въпрос…. 1 месец ходихме в бг на гастроентеролози и никой не препоръчваше започване на инвитро, а проф. Башар искаше потвърждение от лекар, че може да се започне.  Дори имахме една онлайн консултация с гастроентеролог от Мемориал и като видя всички изследвания, и той не беше съгласен да започнем, имало някаква връзка хепатитът с оплодителната способност на сперматозоидите….. и още нещо каза, но вече аз спрях да случам, че ми призля. Нещо ме бутна да кажа, че проф. Башар е казал, че могат да се справят с това, което имат като резултати от спермограмата и това накара гастроентерологът да направи консултация с андролога проф. Башар. В крайна сметка започнахме по план, но беше всичко на косъм да се провали и ни коства много стрес и нерви!
Затова пуснете си всичко предварително е моят съвет.
Успех!
🍀☺
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия