Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разумът или сърцето ?

  • 4 635
  • 75
Здравейте! Вече съм в безизходица и искам просто мнение от вас тук. На 25 години съм, когато бях на 16 се запознах с НЕГО - "М". Връзката ни продължи 7 години. В първите 2 години всичко беше страхотно и в останалите 5 борба между двама ни. Не съм Дева Мария,така е! Но държах на този човек и изпитах най- силните чувства и правех и невъзможните неща, понякога се чудех как е възможно да го обичам толкова. Проблемът идва от това( на първо място) , че той си е женкар, не знам дали е наследствено ( понеже баща му е такъв ) или той просто си е такъв . Изневеряваше ми както си трябва - и тук ще дойде момента, в който всички ще кажат " ама ти защо прощаваш ? и защо търпиш ? ". Ми така съм преценила, така съм искала. Обичах го с всяко кътче в душата си ( и все още го ) Борех се със себе си, защото е адски трудно да обичаш, когато се случват тези неща. Отделно е голям характер, каквото каже това е, няма второ мнение. И така през годините се разделяхме, събирахме, докато накрая не ми кипна, защото тръгна с един миндил, който беше в нашата компания! И това е разказ много на кратко. Вече уж всичко свърши, мина ми лек по лек болката по него. Намерих друг човек, беше вълнуващо, страстно  и приличаше на ново начало, НО НЕ! Разделихме се. Моят " М" си намери също приятелка и аз си намерих ново гадже ( с което съм и днес ). " М " се разделя с неговата приятелка слеед 1 годишна връзка ( през всичкото това време, ние поддържаме контакт ) и започва да ме търси стабилно. " Обичам те", " Не съм осъзнавал какво имам ", "Искам да се оженим, да имаме деца "... и така от тук започва моята главоблъсканица между сърцето и разума. Аз, че съм наивна - навина съм, но знам, че той няма да се промени и да живеем в хармония. Знам, че ще е трудно. ЗАБРАВИХ ДА КАЖА - ОСвен във връзката ни, той е страхотен човек, приятел.. харесван от всички. Умен е, красив, всичко с което се захване просто му върви отръки.
Искам да съм с него, искам да се боря за него, заради него. Никой не може да е като него. Искам децата ми да са от него, да мина под олтара с него и да изживея целия си живот с него. ОБАЧЕ ме е страх от неговите постъпки, ще мога ли да се справя с всичко това. Баща ми казва намери си добро момченце да си те гледа, сегашния ми приятел е такъв ( естесвено има доста неща и при него, които не бих могла да ги изтърпя, ако имаме по - сериозни отношения.) Първо в турчин, окей няма значение, ако човекът е добър. Има изблици на ярост и пиенето му е МНОГО, МНОГО лошо. Но не ми изневерява и не ме предава. Чува ме,когато говоря и когато искам нещо, съобразява се, а " М" по- скоро не. НО НЕ Е НЕГО, просто не е. Само с " М " съм се чувствала сякаш наистина живея, без значение какво се случва, там съм оставила сърце и душа, обожавам родителите му, обожавам него. КАКВО ДА ПРАВЯ ? Да избера живот в който ще живея спокойно, но някак без любов, тръпка и страст ( дори да намеря друг, нали знаете.. усещаш сии, че това е любовта ти.) или да избера риска и да се хвърля отново там където ме води сърцето ? От ряздялата ни минават години вече, но " не се гаси, туй що не гасне " ... Има хора, които са избрали първия вариант и цял живот милуват по голямата си любов. Има и хора, които са избрали втория и после са съжалявали. Всичко може да се случи, мисълта ми е ... да рискувам ли и да послушам сърцето, защото знам, че иначе цял живот ще съжалявам, ако не го направя. Но ще успея ли да се справя с такъв човек... Има ли хора, които са попадали в подобна ситуация ?
"
"
Виж целия пост
# 1
Разкарай и двамата, поживей малко сама, да видиш колко е хубаво. И си премисли самооценката, там нещо не е наред, за да се хващаш с подобни типове.
Виж целия пост
# 2
По-възрастна съм от теб с около десетилетие, затова си позволявам да дам съвет. За сериозно обвързване е препоръчително да се слуша най-вече разума. А и само след няколко години ти ще пораснеш и ще започнеш много повече да търсиш и цениш спокойствието. От опит го знам. Бурните страсти могат да избият в неприятна посока или най-малкото да се умориш от тях. Още повече, че вече имаш лош опит с този човек. Той няма да се промени, не и към по-добро.
Не казвам да се омъжиш за някого, когото не обичаш, защото и така не се живее. Обаче избирай внимателно. Нужен ти е надежден човек, който има уважение и добро отношение към теб.
Виж целия пост
# 3
ама ти защо прощаваш ? и защо търпиш ? ". Ми така съм преценила, така съм искала.

Тук всеки здравомислещ вече е спрял да чете и да си хаби времето да ти дава какъвто и да било съвет.
Виж целия пост
# 4
С моя житейски опит бих ти отговорила :
Винаги слушай сърцето, защото каквото и да правиш, за да се чувстваш щастлива и удовлетворена, накрая всичко ще те доведе до същия резултат.
НО..... едно голямо НО
Този човек не е читав, само ти го виждаш такъв. И сегашния ти приятел не  е.
Ако слушаме разума - трябва да се разделиш и отдалечиш и от двамата.....НО отново голямо НО...
Ако мъжът с "М" ( това с ирония) продължи да настоява, ти ще се поддадеш и ще бъдеш радостна и щастлива , че той те иска.....НО....
отново голямо НО .....само за кратко. Резултатът - ще си счупиш главата, ако слушаш сърцето.
Виж целия пост
# 5
С акъла, който имам на 40+ и предвид твоята възраст, бих отговорила да зарежеш и двамата и да си търсиш нормален човек. Нито женкар, нито пиещ, нито яростен, а просто нормален. Идеализираш старото гадже, а той те врътка, както си иска. Той осъзнава това и тепърва ще се възползва, а ти си лапнишаран и ще се водиш по акъла му.
Виж целия пост
# 6
Въпроса е защо харесваш само лоши момчета, единия женкар, другия пияница, а не кого да избереш.
Виж целия пост
# 7
Щом си човек, който " така си преценЯ, така прави", няма какво да се хабим тук да ти даваме съвети. То е ясно, вече си избрала с кого искаш да минеш под олтара.
"Не се гаси туй, що не гасне" е впечатляващ завършек.
Виж целия пост
# 8
Въпроса е защо харесваш само лоши момчета, единия женкар, другия пияница, а не кого да избереш.
Има хора, които са убедени, че не заслужават нещо по-добро. Надявам се след време тя да се осъзнае, да започне повече да цени себе си и да повярва, че има право на нормални отношения със свестен мъж.
Виж целия пост
# 9
Щом така ПРЕЦЕНЯШ,ние какво да кажем.Според мен и двамата не стават за сериозна връзка,единият женкар,другия пие и с лош нрав.
Млада си още,поживей сама и си промени критерия за мъжете.
Виж целия пост
# 10
Абсурд е да живееш спокойно с някой, който има изблици на ярост и лошо пиянство. Каква ти  е логиката за това?
Виж целия пост
# 11
Агресивен пияндур или женкар миндилолюбител? Хммммм... Ми щом това заслужаваш, ти си знаеш най-добре.

Аз разум не виждам!
Виж целия пост
# 12
ама ти защо прощаваш ? и защо търпиш ? ". Ми така съм преценила, така съм искала.

Тук всеки здравомислещ вече е спрял да чете и да си хаби времето да ти дава какъвто и да било съвет.
Пиши ме от другата страна.😃
 Здравомислещите си имат други проблеми. Choose your hard, както се казва. Помисли, кое е най-лошото, което може да стане, ако избереш сърцето? Ако избереш разума е ясно кое е най-лошото възможно, претегли си ги, но от песимистичната страна.
 Аз гласувам за сърцето, от сън спомени няма.
Виж целия пост
# 13
Ако имаше сърце, нямаше да пита, щеше да знае.
 Ако имаше разум също нямаше да пита.
Виж целия пост
# 14
Не знам за какъв разум става въпрос, когато под разумен избор се визира агресивен пияндурник 🤷‍♀️
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия