Филета от калкан - как?

  • 7 958
  • 15
Вчера си купих калкан, обаче не знма ка да го приготвя. Разчитам на вас за идейки Praynig Иначе само пържен ми идва на ум newsm78
Виж целия пост
# 1
Погледни тази рецепта http://bgkulinar.net/recepti.php?id=782
Виж целия пост
# 2
Kалкана само пържен !Овалваш в брашно , като рибата осоляваш предварително и пържиш в силно згорещено олио в тиган.Имам опит с калкана затова това е съвета от мен.
Виж целия пост
# 3
 Peace Само пържен ! Ама ти сигурна ли си, че е калкан- той не се дере, защо е на филета, да не е ватус? Защото ако е - той май не е много хубав пържен.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви  bouquet Ами "калкан" - така пише на опаковката newsm78
Виж целия пост
# 5
И аз я приготвям пържена, овалвам я в брашно, може и малко галета. Гарнирам я със домашно приготвено пюре, става много вкусна. Дъщеря ми само тази риба признава и яде,  feeding  за съжаление, нещо я болеше коремчето и докторката ни постави на диета, без пържено, за известно време.  Weary  И сега и аз се чудя, как да го приготвям. newsm78  Ама май друг начин, специално за калкан-филе, няма. no
Виж целия пост
# 6
На фурна увита във фолио .
Виж целия пост
# 7
специалист съм . може на скара,  но по едър екземпляр.класика е пържен
Виж целия пост
# 8
Kалкана само пържен !Овалваш в брашно , като рибата осоляваш предварително и пържиш в силно згорещено олио в тиган.Имам опит с калкана затова това е съвета от мен.
Абсолютно, много е хубав пържен, ммм  Crazy
Само, че и мен ме озадачи това за филета от калкан  newsm78 Той е плоска риба и се пригорвя с кожата, само "копчетата" му се махат.
Виж целия пост
# 9
Kалкана само пържен !Овалваш в брашно , като рибата осоляваш предварително и пържиш в силно згорещено олио в тиган.Имам опит с калкана затова това е съвета от мен.
Абсолютно, много е хубав пържен, ммм  Crazy
Само, че и мен ме озадачи това за филета от калкан  newsm78 Той е плоска риба и се пригорвя с кожата, само "копчетата" му се махат.
Даже и копчетата не махам , чистя само вътрешностите , после транжирам рибата на големи парчета и пържа както съм описала по горе ..
Виж целия пост
# 10
Калкана го правя само пържен Peace
Виж целия пост
# 11
за съжаление, калканът трябва да е пържен, за да е вкусен. Не, че не става и на скара, но първо трябва да е доста голям - около два кг поне - че да има да залепне по скарата, и да остане месце за хапване... Joy
Виж целия пост
# 12
от калкана могат да се приготвят филета,тънки са,но и без това костите не стават за ядене,нали.излизат 4 филета,кожата се маха по желание.цялата риба,по4истена,може да се приготви на фурна или на скара.
Виж целия пост
# 13
Пържен е най-вкусен!  Rolling Eyes
Но у нас не пържим и затова напоследък всякаква рибка приготвям задушена с лимонче във фолио. Също става много вкусна!  Peace
Виж целия пост
# 14
Филетата са много вкусни панирани с бирена панировка. Мммм.... и после с чаша хубаво вино. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия