Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

МОНОДИЕТА - тема 21

  • 43 128
  • 607
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВАТА ТЕМА!
ПОЖЕЛАВАМЕ СИ МНОГО СВАЛЕНИ КИЛОГРАМИ!
Събрали сме се да си помагаме, да се подкрепяме и с общи усилия да постигнем желаните резултати!
МОНОДИЕТИ

Монодиета на Ваня Червенкова 6x2x2
2 дена картофи,
2 дена пиле,
2 дена салати,
2 дена риба,
2 дена плодове
2 дена кисело мляко
Диетата е 12 дена, като е добре да се повтори! Всяка сутрин се взема на гладно 1 аспирин и 1 вит. С. Вода се пие много, кафе и чай без захар! Независимо печено, пьржено или варено – важното е храните да не се смесват! Успех дами.


Диета от galimira28
1 ден: 2 кофички кисело мляко (ниска масленост)
2 ден: зеленчуци на корем (най-добре сурови)
3 ден: 5 твърдо сварени яйца (без сол)
4 ден: 5 варени картофа (без сол)
5 ден: 800 гр. варено месо (без тлъстини)
Предлагам ви една диета с която преди година и половина успях за десет дни да сваля 6 килограма и успях да ги задържа без никакви усилия докато забременея, преди 2 месеца я направих и свалих 9 кг.. Диетата е много лесна , не се изпитва почти никакъв глад и не изисква много средства, просто воля и желание да се избавите от излишните килограми. Диетата се спазва 10 последователни дни.
Тези 5 дни задължително се повтарят и се спазват много точно. Пие се поне 2л. течности на ден. При мен резултата започна да личи на третия ден. Тъй като обичам много плодове, позволявах си и да ям по 2-3 ябълки на ден.

Диета от Lady Cassiopeia Duval
редуваме ден на кисело мляко (айрян за по-добър резулта) с нормално хранене (може да е пак моно за по-добър резутат)
1. ден - кисело мляко
2. ден - месо със зеленчуци
3. ден - кисело мляко
4 ден - картофи със салата
5 ден - кисело мляко
6 ден - ориз със зеленчуци на фурна
и т.н. и т.н.
Менюто е примерно - просто гледайте в дните за хранене да се храните два пъти на ден и да не ядете вредни храни. Със сигурност този вариант е в пъти по-лесен, а и доста се отслабва
В деня на кисело мляко може да пиете кафето с мляко, за да ви засища и следобед може да си направите чай с мааалко прясно мляко в него. Разбира се и двете се пият без подслаждане. И гледайте да пиете над 2 л. вода. В дните за нормално хранене гледайте да не вечеряте много късно.


Монодиета на Петър Димков
Първи ден - 1 кг варени картофи без сол
Втори ден - 2-3 кофички кисело мляко
Трети ден - 1.5 кг плодове и зеленчуци (обелени) – сурови или сварени
Четвърти ден - компот заедно с плодовете без захар и без хляб, може да се замени с варена или печена тиква;
Пети ден - 3 сварени яйца
Шести ден - 500 грама зеленчуци и плодове
Седми ден - 2-3 кофички кисело мляко без хляб (може да се замени с 300 грама варено пиле или с варена или печена тиква
Осми ден - 1.5 л минерална вода
За сваляне на повече килограми се прилага 4 седмици (може да не са последователни – през седмица или две). За задържане на килограми – по веднъж в месеца.


МОНОДИЕТИТЕ - "ЗА" и "ПРОТИВ"
Скрит текст:
Какво всъщност представляват те? Под монодиета се разбира всекидневно приемане на един вид храна в продължение на поне няколко дни. Монодиета може да се направи с всеки вид храна (без изключение) и тя винаги ще е резултатна. В зависимост от вида на избраната храна, обаче, скоростта на самото отслабване ще е различна. Най - разпространените монодиети са с продукти с високо съдържание на протеини (месо, риба, обезмаслено кисело мляко) или на прости захари (плодове, зеленчуци, зърнени храни). Но има монодиети, базирани и на доста калорични храни като шоколад, банани, солети и какво ли още не...
 "За" монодиетите: с монодиетите се постигат бързи резултати, количествата храна нямат значение, изборът на храна е неограничен, не се изисква приготвяне на различни ястия за трите основни хранения през деня,  не сте гладни, няма нужда да чакате определен час, в който да се храните,  подобрява се асимилацията на изядената храна.
"Против" монодиетите: получава се натрупване на едни и същи вещества в организма, храносмилането на всяка друга храна (освен избраната) се забавя прекомерно , резултатите са нетрайни, при преминаване към нормално хранене, без постепенно захранване, получава се дефицит на определени важни вещества (особено при неподходящ избор на позволената храна), неприложими за дълги периоди от време - може да предизвика депресия. Ако все пак някой реши да започне монодиета, най - добре да избере така наречените циклични монорежими. Те предствляват поредица от монодиети.

Монодиетите са достатъчно ефективен, бърз и удобен начин да се свалят няколко излишни килограма за тези хора, които не страдат от прекалено затлъстяване. Те са твърде приемливи и когато по празници сте си позволили да попрекалите с храната и искате по-бързо да възстановите обичайните си килограми.
Класическа монодиета е, когато се употребява един продукт в течение на определено време (обикновено не повече от три дни). Към този тип се отнасят и диети, при които времето е по-дълго, но продуктът се мени през периоди от 2-3 дни. Някои специалисти отнасят към монодиетите и такива, при които се консумират определени продукти в точно определено време без изменение. Видно е, че диетолозите не са достатъчно единодушни по въпроса какво точно трябва да се разбира под термина „монодиета”.
По принцип монодиетите са доста драстични. Отслабването е резултат от рязко ограничаване на калориите, за да принудите организма да  използва за енергия натрупаните мазнини. Както при всички диети, и тук има плюсове и минуси. Към  плюсовете може да се отнесе скоростта, с която можете да свалите килограми. Но това е плюс само ако става дума за килограм-два, в противен случай ще се получи бързо отслабване, гори се мускулна маса, кожата увисва, а са възможни и други неприятни последици за организма ви. Един от най-големите минуси на тези диети е бързото възвръщане на свалените килограми, ако си позволите лукса да поотпуснете контрола на апетита си. Не е изключено свалените чрез монодиета 1-2 килограма, да се удвоят, ако започнете да се храните след това с висококалорична храна.
Препоръчително е монодиетата да не е по-дълга от три дни, независимо, че понякога не ви е трудно да я спазвате. Не забравяйте, че не става дума за това дали сте гладни или не, а осигурявате ли на организма си това, което му е необходимо. Важно е да помните това правило, защото лятото предразполага към такива идеи – само на краставици, само на домати и т. н. Добре, но и само 3 дни, а понякога и два са достатъчни.
Важно е и какъв хранителен продукт ще изберете за своята монодиета.
От прекалена употреба на ориз могат да се образуват камъни в жлъчката. Освен това в ориза витамините са в по-ниски количества, а малкото  белтъчини могат да доведат до снижаване нивото на хемоглобина в кръвта; не са изключени изменения в дейността ендокринната система. Ако сте само на ябълки, също ще ви липсват белтъчини. Изварата е богата на белтъчини, но прекомерната й употреба може да доведе до нарушаване на калциевия обмен. Оттук могат да се направят два основни извода – да не се прекалява с монодиетите и да се потърси някакъв по-балансиран вариант.
Например, един ден употребявайте повече въглехидрати: картофи, овесена каша, зърна. На втория – плодове или зеленчуци, на третия — белтъчини: месо, риба, фасул. Когато си избирате продукти, съобразете, че ако правите ден с млечни продукти, той не трябва да е до деня с месо или риба. Затова предварително си изгответе план какви храни кога ще приемате, особено ако поемете риска и увеличите монодиетата по време.
Вода и чай можете да пиете, колкото искате, но не по-малко от 1,5 литра. Кафето не е забранено, но да е в по-ограничено количество. И без захар!
И още две правила: преди да почнете монодиета, се подгответе за нея, като предните 2-3 дни се храните с по-лека храна. След приключването на диетата, отново трябва да внимавате какво и по колко ядете. В противен случай ще стигнете до извода, че диетите са съвсем безполезни, макар че грешката ще е във вашите решения или неспособността да контролирате апетита си.


И още малко теоритично  Flutter
Ако наднорменото тегло не е в болезнен стадий и жената е практически здрава, тя може да прибегне до помощта на съществуващите популярни диети. Но избирайки диета, всеки трябва да се спазва основното правило: да консумира такива продукти, които могат да бъдат наречени традиционни, т.е. с които генетически е свикнал неговият организъм. Разбира се, не е нужно да се отказваме от екзотичните продукти - просто те трябва да са на втори план.
Думата “диета” в превод от гръцки не означава нищо повече от начин на живот. В широкия смисъл днес терминът може да бъде определен като начин/навици на хранене, а в по-тесния, който у нас най-често се подразбира – начин на хранене, водещ до намаляване на теглото.
За да изберем правилната диета, подходяща именно за нас, трябва да имаме представа от какво се състоят хранителните продукти, кои вещества в тях са полезни и кои вредни.

При избора си на монодиета трябва да отчетем личните си вкусови пристрастия. Необходимо е да се пробват няколко от най-вкусните диети и да се изберат от тях трите най-ефективни. Тези диети трябва да се редуват.
Ако нашата цел е да отслабнем по-бързо, диетата трябва да се спазва веднъж седмично.
Ако целта е оздравяване, трябва да се правят разтоварващи дни веднъж месечно. Специалистите препоръчват за тази цел ябълковата диета. В ябълките се съдържат много от веществата, необходими на нашия организъм, а освен това те са много полезни за профилактика на атеросклерозата. При тази диета трябва да се спазва едно много важно условие: през деня постепенно трябва да се изядат 1,5 кг ябълки без да се консумират никакви течности. Киселите ябълки предизвикват апетита, затова те не са подходящи за диета.
Много диети изискват 6-8 пъти хранене дневно. Практически това означава хранене в продължение на целия ден. Как се отслабва в този случай. За поддържането на теглото на определено ниво и за профилактика на заболяванията на стомашно-чревния тракт действително е необходимо хранене минимум 4 пъти дневно. Ако прекъсванията между храненията са по-големи, човек изпитва силен глад и не може да се контролира. Тогава той изяжда повече от необходимото.
Но честото хранене не означава, че трябва да се изяждат всеки път няколко неща. Това е допустимо само 3 пъти - на закуска, обяд и вечеря. В останалото време трябва да се консумират плодове, обезмаслена извара, зеленчукова салата, кисело мляко. Вечерята не трябва да бъде след 19 часа, за да може на следващата сутрин да се закуси добре. А приетото количество храна по време на закуска “изгаря” през първата половина от деня, когато обикновено активно работим.
• Ако възникне усещането, че сте се подмладили,
• ако се чувствате с повишена работоспособност и в чудесно настроение,
• раздразнителността и отпадналостта са изчезнали,
• ако максимално сте се приближили до своето идеално тегло,
 - значи диетата е успешна. Но ако нито един пункт от изброените не е налице, това означава, че диетата не е подходяща и трябва да търсите друго решение на проблема.
за тематичната корица благодарим на Биляна

СТАРИТЕ ТЕМИ

ДА ИЗБЯГВАМЕ ВРЕДНАТА ХРАНА И ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ ТАКА!УСПЕХ, МОМИЧЕТА!

Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема и за това, че си вписала и моя вариант - супер е оформена.
Аз попрецаках малко работата - сега съм се захванала малко с вегетарианство, че ми писна от месо, но ще се опитам скоро да го комбинирам с Моно през ден Simple Smile Поддържам 53,6 - 54 кг и, ако устискам така до НГ, след празниците пак ще мина на моето моно. За сега се чувствам много добре. Даже мисля след празниците да си взема един детокс микс или антиоксиданти, за да прочистя организма следпразнично
Успех на всички в новата тема Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Херзенче,благодарско за новата тема.
От утре ще скоча в моното,че се не трая...
Някой друг желаещ?
Виж целия пост
# 3
аз,аз... картофите ме чакат
Виж целия пост
# 4
Айде и аз си започвам Моното на Касиопея от днес, че вчера се поотпуснах. Уж само чаша вино, пък то какво станА.......
Днес съм на кисело мляко. За утре планирам просо с масло и сирене, че миналия път много ми хареса.
Успех момичета Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Хоп и аз тук. Днес ми е първи зеленчуков от диетата на ВЧ. За обяд си спретнах много вкусна салата: карфиол на фурна, задушени броколи, краставица,морков, сух копър и малко сол,олио и оцет за вкус ( не е много режимно,но пак съм в играта). За вечеря съм си замислила едно зеле на фурна.
Виж целия пост
# 6
Започвам от днес диетата на Ваня Червенкова. След като родих преди 4 месеца, започнах да я спазвам, но не много стриктно, та за сега съм -10кг. Стартирам от 88кг. Успех и много минуси на всички! 💖
Виж целия пост
# 7
браво на теб Simple Smile Flowers Hibiscus
уж съм започнала Ваня Ч. , но ако не свалям ще мина и аз на 'Касиопея'
Виж целия пост
# 8
браво на теб Simple Smile Flowers Hibiscus
уж съм започнала Ваня Ч. , но ако не свалям ще мина и аз на 'Касиопея'

Супер, на кой ден си?
Виж целия пост
# 9
2ри Mr. Green
Виж целия пост
# 10
Привет! Да се похваля 1ви ден плодове и съм - 3кг. Много съм доволна, коремът ми се е свив и въобще не изпитвам глад, даже напротив. Стискайте палци да мине леко и киселото мляко.
Виж целия пост
# 11
Добро утро! Аз приключих със зеленчуците,днес и утре ми са рибни,но ще карам на яйца: омлет и варени. Не се тегля,смятам да го направя след 10- я ден,но иначе вече си влизам спокойно в дрехите,което е по-важно за мен. Хубав и успешен ден!
Виж целия пост
# 12
Добро утро. Вчера деня на кисело мляка мина супер. Днес ще съм на просо с масло и сирене за обяд и бъркани яйца със сирене и салата за вечеря. Утре - пак кисело мляко
Успех на всички Simple Smile
Виж целия пост
# 13
и при мен без издънки, и аз без кантар
Виж целия пост
# 14
Здравейте! Едно бързо въпросче: Смесвате ли плодовете в плодовите дни?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия