За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 366
  • 746
# 735
Защо хвърляте първата вода на лещата? 🤔
Виж целия пост
# 736
Защото има пяна
Виж целия пост
# 737
И е по- щадящо от гледна точка на проблеми със стомаха.
Виж целия пост
# 738
И аз я правя по подобен начин - запържвам лук и доматено пюре, доливам вода и леща, варя 15 минути. За подправка слагам кимион, без да прекалявам с него. На мен ми харесва гъста, почти като пюре.
Виж целия пост
# 739
Другата седмица, живот и здраве, ще правя питка за 1г на малкия ми син Simple Smile
Дайте идеи за истинска памук питка, моля ви, разчитам на ВАС Simple Smile
П. С. Имам хлебопекарна, т. Е. Ако може тя да я замеси ще е още по добре.
Виж целия пост
# 740
Дайте идеи за истинска памук питка, моля ви, разчитам на ВАС Simple Smile
П. С. Имам хлебопекарна, т. Е. Ако може тя да я замеси ще е още по добре.
В хлебопекарната се меси всякакво тесто, стига то да е съобразено единствено с капацитета на машината - за 1кг ли е за повече или по-малко.  В случая само за да го омеси, без печене.
Ето любимата питка у нас и е памук, без всичката мазнина на онази "памук"... https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_8944.html
Виж целия пост
# 741
Скрит текст:
Другата седмица, живот и здраве, ще правя питка за 1г на малкия ми син Simple Smile
Дайте идеи за истинска памук питка, моля ви, разчитам на ВАС Simple Smile
П. С. Имам хлебопекарна, т. Е. Ако може тя да я замеси ще е още по добре.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_4.html
Виж целия пост
# 742
Благодаря ви! Морена, най вероятно ще заложа на твоята версия на питката, тъй като мазнината на пейч ми идва много за моите разбирания Simple Smile нищо лично, просто ще ни стане тежко ако хапнем толкова "плътно" печиво.
Аз запрятам ръкави още от сега (или пое е ми идва да го сторя) , защото нямам търпение Simple Smile
Виж целия пост
# 743
Тъкмо... и мен никак не ме изкушава "памук погачата" с всичката ѝ мазнина. като си знам моята колко е пухкава и прекрасна. Simple Smile
Виж целия пост
# 744
Скрит текст:
Благодаря ви! Морена, най вероятно ще заложа на твоята версия на питката, тъй като мазнината на пейч ми идва много за моите разбирания Simple Smile нищо лично, просто ще ни стане тежко ако хапнем толкова "плътно" печиво.
Аз запрятам ръкави още от сега (или пое е ми идва да го сторя) , защото нямам търпение Simple Smile

Изчислено като грамаж растителната мазнина на двете питки е еднаква. 500 г брашно- 80 мл, 850 г брашно -125 мл . Но, всичко е въпрос на вкус. Simple Smile Искаш рецепта- получаваш. Коя ще си харесаш, вече е твой избор. Това е питката вътре- пухкава и мека.
Виж целия пост
# 745
Пейч, абсолютно е така, не бях правила сравнение на съотношението. Сега разчупеното парче ме замисли Simple Smile
Виж целия пост
# 746
прословутата памук погача и аз не правя, заради огромното количество мазнина. Моята, както Морена и Пейч си я харесвам, без такова количество олио и пак е пухкава.

Заповядайте в новата тема, тази я изписахме Simple Smile https://www.bg-mamma.com/?topic=1400334
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия