Лазерно лечение на влагалищен пролапс.

  • 6 411
  • 15
Здравейте мамчета, някоя правила ли си е процедури при влагалищен пролапс със цистоцеле и ректоцеле със лазер Фотона и има ли ефект от лечението?
Виж целия пост
# 1
Аз се колебая дали да пробвам, докторът ми казва, че няма гаранция дали и колко ще помогне, скептична съм, аз не съм млада, че да се надявам на голямо подобрение, чудя се дали да дам толкова пари
Виж целия пост
# 2
В коя степен е пролапса ,
Виж целия пост
# 3
Коя степен е пролапса ви, има ли цистоцеле или ректоцеле.И на мен ми се виждат доста пари, и аз се колебая.
Виж целия пост
# 4
И двете са, за степен не са ми казали, но явно не са добре нещата, щото докторът ми казва, че съм за пластика, честно казано не вярвам че тези лазери са толкова чудодейни, може би помагат при млади жени да се стегнат по-бързо след раждане, ама за такива като мен едва ли са ефективни, аз даже не знам всички лазери еднакви ли са, щото на две места гледам различни имена дават
Виж целия пост
# 5
Имате ли стрес иннконтиненция, поставянето на меш или слинг не е ли по щадяща интервенция?На колко години сте, ако не е тайна?
Виж целия пост
# 6
Наближавам 48г., имах и стрес инконтиненция, преди малко повече от година правих операция за поставяне на слинг, оправиха се нещата, дано да е завинаги, но сега и на двете стени имам отпускане и искам да взема навреме мерки
Виж целия пост
# 7
И аз съм със стрес инконтиненция, нядявам се лазерното лечение да помогне за нея.На 43 съм,правя и Кегел упражнения, но май няма голям ефект.Към коя клиника за лазерните процедури сте се насочила?
Виж целия пост
# 8
Здравейте, аз съм се консултирала с лекар, който предлага процедури с лазер. Ако имате лека форма в стадий 1-2 може да помогне донякъде. Правят се 3 процедури по една на месец, а после всяка година по една поддържаща.
Виж целия пост
# 9
на мен това донякъде не ми вдъхва доверие, по принцип почне ли пролапс нещата се утежняват с напредване на годините, а една процедура е 500 лева, май не ми се правят безсмислени опити
Виж целия пост
# 10
Здравейте,
Вълнуват ме някои въпроси около лазера за пролапс.
Знае ли се дали е официално признат като вид физиотерапия?
Четох, че са възможни усложнения: кървене, отоци и т.н.- Кой и как ги лекува тогава?
Има ли някои рискове за здравето? Страхувам се да няма по-сериозни последствия.
Във форума има ли жени, които са си прилагали тази процедура и как се чувстват?
Благодаря
Виж целия пост
# 11
Аз се замислям за сакроколпопексия,дават го  като златен стандарт, но нз каква е цената.
Виж целия пост
# 12
Доколкото ми е известно се поема от  касата. Заплаща се само избор на екип и консумативи според ценоразписа на конкретната болница.  В Ст. Загора избор на екип е 900 лв и 50 лв консумативи, останалото се поема от касата. Също платното е мисля 300 лв. Това, което ме притеснява е,че се окачва влагалището на мускул на гръбначния стълб, което не знам как ще се отрази на организма- дали няма да провокира болка за в бъдеще, както и от сраствания, които могат да са болезнени и от евентуална ерозия на платното, тъй като отделянето им е сложно.
Виж целия пост
# 13
Мрежата се захваща с единия край за влагалището с другия за гръбначния стълб, не за мускул,а директно за костта. Разбира се може да има много усложнения, като хронична болка, ерозия, отново пропадане на органите... риск от това, че мрежата е синтетичен материал. Вие какви степени сте? На мен започна да ми пречи на ежедневието, на разходките и изобщо на най-нормалните дейности. Не мога да се реша на операция, тъй като са рискови и често рецидивират. Цистоцеле 2-3 и ректоцеле 1-2.
Виж целия пост
# 14
Аз съм 1към 2 ра степен на предна влагалищна стена и със силно изразено цистоцеле, и 1ва към 2 ра степен пролапс на задна със ректоцеле.Интересувам се ,чета за всякакви варианти, но нз на кой да се спра.Някой пробвал ли е УРОЛАСТИК?Класическа вагинална пластика, сакроколпопексия, лазерна вагинопластика поставяне на слинг, на меш..Вие на кой метод се спряхте, за проблема със стрес инконтиненцията?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия