Кисело зеле?

  • 4 022
  • 22
# 15
Така и никой не ми отговори защо се слага морска сол...  newsm78
Виж целия пост
# 16
Така и никой не ми отговори защо се слага морска сол...  newsm78
ми според моя майстор (мъж ми де) е заради вкуса - с добита от обработка сол си променяло вкуса и ставало гадно newsm78. според него повечето купешко кисело зеле е с готварска сол  Mr. Green
Ето я и неговата рецепта

Пропорция за 70л бидон

30кг бяло зеле (да не е холандското с твърди листа)
1 кг морска сол
1 узряла стара царевица – се пуска на дъното
1 стрък хрян
1 цветна малка зелка


Претаква през 1-3 дни за около месец/докато стане.
Виж целия пост
# 17
Така и никой не ми отговори защо се слага морска сол...  newsm78

Защото е сигурно, че е сол. Не ти ли е правило впечатление, че понякога слагаш сол на ядене и тя не соли. Не знам, само аз ли попадам на разни ментета, но една година и зелето отиде на кино заради такава сол. Следващото го правихме с морска сол и беше наред.
Виж целия пост
# 18
Трябва ми малко помощ. Как да се пресече ферментацията на вече вкисналото зеленце???Благодаря предварително  bouquet, трябва бързо да реагирам.
Виж целия пост
# 19
Трябва ми малко помощ. Как да се пресече ферментацията на вече вкисналото зеленце???Благодаря предварително  bouquet, трябва бързо да реагирам.
ферментацията се спира с натриев бензоат - по грам на литър. Мъжо на 70л бидон слага около 1с.л. Продава се в аптеките
Виж целия пост
# 20
Трябва ми малко помощ. Как да се пресече ферментацията на вече вкисналото зеленце???Благодаря предварително  bouquet, трябва бързо да реагирам.
ферментацията се спира с натриев бензоат - по грам на литър. Мъжо на 70л будон слага около 1с.л. Продава се в аптеките

МНого благодаря за светкавичния отговор!
Виж целия пост
# 21
Трябва ми малко помощ. Как да се пресече ферментацията на вече вкисналото зеленце???Благодаря предварително  bouquet, трябва бързо да реагирам.
ферментацията се спира с натриев бензоат - по грам на литър. Мъжо на 70л будон слага около 1с.л. Продава се в аптеките

МНого благодаря за светкавичния отговор!
Mr. Green Mr. Green Mr. Green моля, пак заповядай  Hug  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 22
А защо морска сол?, а не обикновена, йодирана?  newsm78
Защото съм чувала,лично аз не съм слагала ситна сол де,та съм чувала,че от ситната сол,зелето омеква. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия