Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Черни петънца на гърба на дете

  • 934
  • 6
Здравейте,
пише една много разтревожена майка. Дъщеричката ми на 5г е болна от два дни с хрема кашлица и висока темп. Днес обаче отрих, че има нещо странно на гърба и се притесних и я грабнах по лекари.
Прикачвам снимки и ще обесня под тях:
Скрит текст:


Има две малки и 1 по-голямо нещо си на гърба и към кръста. Не болят, не сърбят, чисто черни са и вдлъбнати навътре. Като докосна с тампонче по-голямото (3мм диаметър) тампончето се зацапва, като си мисля че това е нещо като коричка от съсирена кръв.

Дъщеря ми има поставена ваксина за варицела преди години, въпреки това е възможно да хване. Не знаем да е била контактна. Дерматологът каза варицела, но го карала по-различно заради ваксината. Инфекционистът - варицела, но и др страховити предположения. Педиатърт не знае. Изследванията сочат вирусна инфекция на този етап.
Мен ме тревожи цвета на това нещо, много е черно и странно. Не е релефно,а вдлъбнато, наистина като спукано мехурче сякаш преди това е било, не знам и аз. Странно е, че нито е казвала нито съм видяла,а аз я къпя всяка вечер…
Питам всички тук дали някой се е сблъсквал с подобно нещо, много съм разтревожена.
Благодаря предварително за отделеното време
Виж целия пост
# 1
Кърлеж? лупа?
Виж целия пост
# 2
и аз го гледах с лупа и дерматологът, но не е кърлеж
Виж целия пост
# 3
супер странно, да не е нещо, което да и се е забило в кожата. Като въглен ми прилича.
Това е точно реакция от ваксината, намерих разни статии, не се паникьосвай, но все пак докторите да видят.
Незнам дали е нормално, но ако има усложнения се лекува с антибиотици.
https://www.stuff.co.nz/national/health/94340665/nelson-mum-spea … -chickenpox-scare
https://casereports.bmj.com/content/2018/bcr-2018-225018
Виж целия пост
# 4
Няма нищо общо с варицела това. Пусни и ИгМ и ИгГ за ВЗВ и ще разбереш, че е така. Това по-скоро е некротизирала тъкан. Според мен ще хване коричка и ще падне. Може от ухапване, от изгаряне нещо да е. Щом има кратер, значи липсва слой кожа. Въпросът е какво е "изяло" кожата.
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви за отговорите! Може би няма да издържа и утре ще ида да й вземат венозна кръв, за да се разбере дали е варицела
Виж целия пост
# 6
Здравейте, какво стана с петънцата, изчезнаха ли? От ваксината против варицела ли се оказа, че са се появили? Надявам се вече да са минали и всичко да е наред с детенцето!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия