Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос за разделяне на голям хол на две

  • 1 304
  • 26
Искаме да разделим хол на две, защото ще ни се наложи още една стая да имаме. Въпросът ми е как да решим проблема със светлината. Майсторите викат да се сложат прозорци по дължината на стената отгоре, но те ще вървят над вратата, тоест ще са към 30 см така както ги виждам, и няма да влиза много светлина... Вратата ще има стъклена част също, за да влиза светлина.
Вие правили ли сте подобно разделяне на стая? Знам че няма как да е баш светло във вътрешната стая, която ще се обособи, но поне да е нормално светло. Приемам всякакви пропоръки. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Ако имате възможност за снимка на помещението , би било по-лесно за хората да се ориентират.
Виж целия пост
# 2
В нета има много идеи. Ако новата стая не трябвада е съвсем отделена, то може да бъде направена с декоративна стена.

Ако обаче трябва напълно да е изолирана от холната част, то може да се изгради с плъзгащи системи с безпрофилно остъкляване, които се прибират една зад друга/така има повече простор,  вечер от вътрешната страна да се пускат щори.

http://www.elegans.bg/bg/vidove-sistemi/plazgashta-sistema-za-ostaklenie.html
https://maistorplus.com/blog/living/1569/kak-da-prevyrnem-prosto … nalni-pomeshteniq
Виж целия пост
# 3
Зависи за какво ви трябва новата стая. Ако е за спалня, няма нужда от много светлина. Но ако ще я правите детска...
Виж целия пост
# 4
Помислете и за отоплението на двете помещения. Също така - електричество, осветление.
Виж целия пост
# 5
Аз също мислех да преграждам, но се отказах. Доста скъпо е със стъкло или плъзгащи врати, а и двете стаи ще станат много малки (вкъщи стават по 12кв.),което не е добре за всекидневна. Отделно трябва да се мести телевизорът, климатикът няма да отоплява добре.
Може просто да спите във всекидневната, аз така реших, с две френски, тапицирани легла, които хем ще са спалня, съединени с топ матрак, хем ще са два дивана, когато имаме гости. Ние имаме две непреходни стаи. Другата стая ще е детска и така.
Съжалявам, ако не ви върши работа.
Виж целия пост
# 6
Ако преградите стаята и нямате пълноценен прозорец как ще се проветрява вътрешната стая?
Виж целия пост
# 7
Мислили ли сте за прозорец?
Ако имате външна стена в стаята,избивате един прозорец.Малко ще е хамалогия с къртенето,но за друго не се сещам.И ще излезе по евтино..
Виж целия пост
# 8
С алуминиева/пвц дограма портал, разделен на 3- едната врата за ежедневно минаване, а другите две се отварят само ако ви дойдат много гости или за специални цели.

Предимства:
===радиаторът остава в стаята с прозореца, която е малка и мн бързо се загрява, достатъчно е вечер преди лягане да пуснеш
===не слагаш радиатор в другата част, защото при затворен портал, там е топло и зимата, съответно лятото е по-студената стая от двете
===Намалява шума във стаята без прозорец.
===И двете са светли, малко по-светла, стаята с прозореца
===Брои се за трайно подобрение и увеличава (според мен) цената на имота, е, ако  някой купувач не иска, си го маха и пак може да го купи, т. е,  не намалява интереса към апартамента
===за гости, отваряш портала и имаш голям хол
===пести се енергия за отопление, при отворена врата и двете части са топли

Недостатъци:
=== малко заприличва на офис, но сега на пазара има голям избор на цветове
=== лампата  остава в едната част, евентуално да се помисли за осветление на др част, нощна лампа или с ремонт да се сложи на тавана.
=== чува се какво се говори в едната и др стая, но все пак е по-добре от преграда с мебел (според мен)
Виж целия пост
# 9
С такава преграда ми харесва най-много + блек аут пердета за пълно затъмняване.
Предимствата са, че вратите се отварят достатъчно, за да се проветрява нормално, като се дръпнат завесите е светло като без преграда, визуално изглежда красиво. Ако е спалня отоплението в другата част ще е достатъчно.
Единственият недостатък е, че няма шумоизолация като плътна стена. Но ако не планирате шумни занимания няма проблем.

Още снимки на такива стаи: 1, 2, 3.
Виж целия пост
# 10
По принцип вече на българския пазар има фирми, които изработват прекрасни стъклени преградни стени. Но са скъпи.
Виж целия пост
# 11
В дома на родителите ми имаше преграда на хола, точно портална врата от матово стъкло по цялата ширина на стаята. Много ясно, че в тъмната част не беше светло и се стоеше на лампа винаги. За студено - не беше студено, парното на светлата част стигаше. Проветряването ставаше с прозореца на светлата част, нямаше го и този проблем.

Нищо особено, светлата част беше спалня, другата беше преходен хол. Ако се налага, че прави и става добре.
Виж целия пост
# 12
Ако стаята ще е детска, направете нея в половинката до прозореца, а холът да е навътре, ще се получи подобно на ефект от остъклен балкон. Има си достатъчно светлина за ежедневни нужди, за четене си сложете стояща лампа до дивана.
Виж целия пост
# 13
Тя не е казала, че иска да прави детска там. Не бих направила детска нито в светлата, нито в тъмната част. Холът обичайно се ползва и след като децата си легнат, което значи да стоят на тъмно и затворено отвсякъде. Или докато учат, например.
Най-добре, за детска - спалнята, която си е спалня в апартамента, а в голямото помещение - тъмната половина за спалня, светлата за хол. През деня ще си използват хубава, светла стая, когато идват гости ще е затворено и със спуснати завеси, а като си легнат може да избират дали въобще да затварят преградата или не.
Виж целия пост
# 14
Ние купихме апартамент и е разделен холът. Направено е с гипсокартон и врата хармоника. Отгоре има голям прозорец и един по-малък такъв.
Страната, която е светлата е обособена като трета спалня, ние я ползваме за офис. По-голямата част е хол с добро осветление.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия