За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 964
  • 749
# 675
Здравейте! Мога ли да приготвя баницата вечерта, да престои в хладилник и да я изпеча сутринта? Ако има значение я приготвям с одрински кори и малко брашно и сода в сместта (освен обичайните кисело мляко, яйце, сирене и мазнина)
Виж целия пост
# 676
Имам идея да направя "еклерова торта"-блат, еклери( от замразените в Л.), крем, блат.Моля за съвет-подходящо ли е за крем да използвам сметана 30-36% и крема сирене? Върху втория блат-да залея с шоколадов кувертюр +сметана= ганаш или затоплено сладко като при чийзкейк? Благодаря!
Виж целия пост
# 677
много внимавайте с разтопяването на шоколад в микровелето, че гори много бързо. аз лично си карам на водна баня.
+1  за водната баня.
Може и да може в МФ, не съм пробвала, но няма и да пробвам. Не ми допада начина на топлене за шоколада в случая.
++++1.
Виж целия пост
# 678
Здравейте! Мога ли да приготвя баницата вечерта, да престои в хладилник и да я изпеча сутринта? Ако има значение я приготвям с одрински кори и малко брашно и сода в сместта (освен обичайните кисело мляко, яйце, сирене и мазнина)
Ще споделя аз какво правя:
Намазнявам тава и редя кори наръсени със сирене и надиплени , завивам със свежо фолио. Разбивам яйца с кисело мляко и олио. Прибирам всичко в хладилник .Сутринта добавям лъжичка сода в сместа , заливам корите и пека.
Виж целия пост
# 679
Дени, аз съм си правила "моя" си еклерова торта, но ползвах домашен яйчен крем, за да е по-сочна. Вкусна беше - блат, крем, еклери, крем, блат и крем. Със сметана не съм правила. От крема и еклерите бяха добре омекнали.
Виж целия пост
# 680
Аз я правя с крем брюле. Еклерите може и вътре, за да са по-сочни и да не изплуват.
Скрит текст:
 
Виж целия пост
# 681
Скрит текст:
Имам идея да направя "еклерова торта"-блат, еклери( от замразените в Л.), крем, блат.Моля за съвет-подходящо ли е за крем да използвам сметана 30-36% и крема сирене? Върху втория блат-да залея с шоколадов кувертюр +сметана= ганаш или затоплено сладко като при чийзкейк? Благодаря!

Виж тази торта за крем.
Виж целия пост
# 682
Здравейте, решила съм да правя кюнефе, но не мога да се ориентирам каква моцарела да взема. Ще съм благодарна за насоки!
Виж целия пост
# 683
Имам идея да направя "еклерова торта"-блат, еклери( от замразените в Л.), крем, блат.Моля за съвет-подходящо ли е за крем да използвам сметана 30-36% и крема сирене? Върху втория блат-да залея с шоколадов кувертюр +сметана= ганаш или затоплено сладко като при чийзкейк? Благодаря!
Тази правих миналата седмица, много е добра, но както си решиш
ЕКЛЕРОВА ТОРТА - КАРПАТКА - ПОЛСКА ПЛАНИНСКА КАРПАТСКА ТОРТА - ECLAIR CAKE - KARPATKA - POLISH CARPATHIAN MOUNTAIN CREAM CAKE

Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/02/eclair-cake-karpat … h-carpathian.html
Виж целия пост
# 684
Дара, Биляна,  Марчева,  Пейч, Благодаря ви! Пейч,  да ползвам само жълтия крем от рецептата ти, нали? Иначе белия е точно като това, което аз си представях.
Виж целия пост
# 685
Скрит текст:
Дара, Биляна,  Марчева,  Пейч, Благодаря ви! Пейч,  да ползвам само жълтия крем от рецептата ти, нали? Иначе белия е точно като това, което аз си представях.

Според мен можеш да наредиш първо еклерите, после 1/2 от жълтия крем, след това белия и накрая , най отгоре да сложиш един блат по рецептата. Просто вместо долен блат, ще бъдат замразените еклери. Прецени според Вашия вкус колко жълт крем ще сложиш. Предполагам, че готовите еклери също са с крем и да не дойде много. Успех!
Виж целия пост
# 686
Купих си този ринг, но как да го настроя на по голям?
Виж целия пост
# 687
Здравейте, решила съм да правя кюнефе, но не мога да се ориентирам каква моцарела да взема. Ще съм благодарна за насоки!
Суха.
Виж целия пост
# 688
Станислава, просто го разтягаш максимално. Максимумът на тези рингове е за 30см диаметър.
Виж целия пост
# 689
Станислава, просто го разтягаш максимално. Максимумът на тези рингове е за 30см диаметър.
А ако искам средно положение?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия