За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 038
  • 749
# 600
Здравейте!)
Правя малко проучване за готвенето и онлайн рецептите.
(начините, по които хората търсят, избират, съхраняват и
използват готварски рецепти в интернет пространството)

Ще съм ви безкрайно благодарна, ако отделите 2 минутки и попълните анкетата ми.
Благодаря предварително!)
Виж целия пост
# 601
Да, имам, всъщност в този по-голям съд на водна баня пекох целия сладкиш.
Тъй като праавих карамела по-рано и го изсипах, той се е втвърдил във формата докато стане време да изсипя всичко друго и да сложа във фурната на водна баня, но пък защо само една част се е втечнила при печенето, не знам. После при обръщането на сладкиша си имаше карамел най-отгоре.
Виж целия пост
# 602
И аз не знам защо се получава. 
Иначе като правя карамел в тигана/тендежера и остатъка го кипвам с вода и за нула време се разтваря.
Виж целия пост
# 603
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇
Виж целия пост
# 604
Скрит текст:
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_7374.html
Виж целия пост
# 605
Според мен е напълно възможно да е заради яйцата. А и по принцип кремът за тирамису си е по-течен.

В рецепта за крем-нишесте (нишесте, захар, прясно мляко) може ли млякото да се замени с течна сметана и ако да, 1 към 1 ли или да се разреди малко с вода?
Виж целия пост
# 606
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇
Класическа рецепта за тирамису с доста подробно описание.
Виж целия пост
# 607
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇
.......и още едно предложение
КЛАСИЧЕСКО ТИРАМИСУ

и на тази страница има още три предложения за тирамису
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/04/blog-post.html
Виж целия пост
# 608
Аз пък не слагам яйца. И пак ми е супер вкусно и всички които са го пробвали са ми давали похвални думи.
Да , знам че не е по оригинална рецепта, но това си е моята рецепта и не бих се навила да слагам  яйца в този десерт никога.
Виж целия пост
# 609
Как печете месо и кюфтета, така че след изпичането да има добър вид?
Имам предвид отделянето на различни течности, които полепват по  него. Виждам доста снимки на печено, което изглежда страхотно. При мен не става. За кюфтета пък да не говорим.
Виж целия пост
# 610
Напоследък в чугунен тиган върху котлона ги правя, стават почти като на грил скара, но зависи от каймата- някои пускат много мазнина и почват да се пържат направо, тогава трябва да отливам от тигана. От домашно приготвена кайма (мляно месо) пък се е случвало да станат доста сухи (ако не е било особено мазно месото), тогава се налага да добавя и малко мазнина в тигана.
Виж целия пост
# 611
Е то месото си пуска сок, ама не е нещо гадно. Виж кайма и наденица ми пускат някаква гняс, която не знам какво е... Не са за гледане, докато не ги прехвърлиш в чиния. Уж купувам някакви фермерски, хубави продукти, ама кой ги знае.
Виж целия пост
# 612
Как печете месо и кюфтета, така че след изпичането да има добър вид?
Имам предвид отделянето на различни течности, които полепват по  него. Виждам доста снимки на печено, което изглежда страхотно. При мен не става. За кюфтета пък да не говорим.
За кюфтета да споделя(някои неща важат и за месото като цяло):
1. Има значение вида на месото, което ползваш за кюфтета. Не трябва да е много сухо, не трябва и да е много мазно. Ако в месото е имало много вода, тя няма къде да отиде освен в тавата.
2. Зависи какво слагаш в самата кайма като съставки.
3. Оваляй кюфтетата леко в брашно преди да ги изпечеш в тавата. Така ще се задържи влагата и ще изглеждат по-добре след изпичане.
4. Покрий тавата с хартия за печене и я намажи с малко мазнина, за да не залепват.
5. Възможно е да пуснат малко кръв при печене, което е нормално. Може с домакинска хартия да я пообереш от тавата и кюфтета.
Виж целия пост
# 613
Хей! Правя боб в рецептата пише 40мин в тенджера под налягане,в нормална тенджера,колко ли ще отнеме?
Виж целия пост
# 614
Докато омекнат бобчетата
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия