За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 042
  • 749
# 630
Не е по темата ,но е свързано с кулинария.(ако не е редно може да премахнете поста ми ) Подариха ми тиган на Т ...л с индикатор за температура термо-спот.В описанието пише преди готвене индикатора да се зачерви много добре,след което да се намали температурата.Но така и не пише на сухо ли да се загрее и няма ли да прегрее тигана или с малко олио.Пиша тук с надежда,че някоя от вас има такъв с индикатор и би ми помогнал.Благодаря !
Аз имам такъв тиган. ... Индикаторът показва кога ... или течността в тигана е достигнала необходимата температура
Брей... чудо тиган... остана само да покаже и кога храната е готова. Simple Smile

Приемам с усмивка поста ти. Simple Smile 
Хубав ден ти желая! Simple Smile
Разбира се, и аз се усмихвам.  Simple Smile
Виж целия пост
# 631
Имах такъв тиган на същата марка, от първите с червена точка, която до последната му употреба не се зачерви ни веднъж
Виж целия пост
# 632
Малеее, момичета, че те тези тигани не са ли им всичките такива, не е някаква новост, даже аз ги знам от сигурно 10 годишна. Стане ли червено-готвиш, без значение сух или с мазнина. Отделен е въпроса, че да, по-често точката е дефектна и не реагира.
Виж целия пост
# 633
За който досега не е ползвал такъв тиган, вероятно е новост.
Имам такъв, един вече извън употреба, след не-помня-колко-години-ползване, точката престана да индикира (може и да съм приготвяла в него като цяло на по-висока температура, след доста ползване стана постоянно тъмно кръгчето, а не червено). Но имам и един позапазен такъв уок, той си е добре.
Виж целия пост
# 634
Бъркана баница и тутманик едно и също ли са?
Има ли някаква тайна, да се получи по-вкусно това тестено нещо, ако е едно и също де Simple Smile
Виж целия пост
# 635
Различни са.
Виж целия пост
# 636
Бъркана баница и тутманик едно и също ли са?
Има ли някаква тайна, да се получи по-вкусно това тестено нещо, ако е едно и също де Simple Smile
Не са точно едно и също...
На бърканата баница ѝ казват и бърза, мързелива, а  и "солен кекс" си е също.  Набухвателят е сода/бакпулвер.
Тутманикът е с маяно тесто.
Виж целия пост
# 637
Бъркана баница и тутманик едно и също ли са?
Има ли някаква тайна, да се получи по-вкусно това тестено нещо, ако е едно и също де Simple Smile
Зависи къде си, майка ми и около нея точно на мързеливата баница която си е солен кекс в тавичка казват тутманик. И на омесен тутманик с мая и както си му е редът пак така казват...
Та ако кажеш кое от двете те интересува, ще помагаме.
Виж целия пост
# 638
Скрит текст:
Бъркана баница и тутманик едно и също ли са?
Има ли някаква тайна, да се получи по-вкусно това тестено нещо, ако е едно и също де Simple Smile

Виж разликите.
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/04/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 639
Аз правя нещо, наречено "тутманикът на Ванчето", за което прочетох във форума, явно става въпрос за солен кекс, но е много вкусно.
Виж целия пост
# 640
Flushed
Здравейте, този път нахълтвам със 101 въпросаи моля за мнение.   
Имам кондинзирано мляко и блатове като на снимката.
Скрит текст:
Искам да направя торта. За крем между блатовете ще сложа сметана и крема сирене (тип чийзкейк) и плодове.
А отгоре искам да залея с карамел от кондензираното мляко...
1) Тази комбинация "отива" ли си?
2) Млякото гледах, че мога да го направя за 5-10 мин в микровълновата, като го сложа в стъклена купа и отгоре стречфолио на дупки, така ли е?
3) Тортата, заради блатовете, трябва да я подготвя 24 по-рано, този "карамел" на следващия ден ли трябва да се направи, преди сервирането?
Виж целия пост
# 641
Това кондензирано мляко сигурна ли си, че е от гъстото? Не познавам новите опаковки на Лидл, но с това кафе отгоре?
Виж целия пост
# 642
FlushedFlushed zenata, ами не. Картинката ми е грешна, дръпнах я от нета по спомен. Сга пак ходих да проверявам какво  в кухнята  Flushed
Извинявам се!
Кондензирано си е млякото, на моето е Друга картинката, има едно парче чийзкейк на него (или на такова ми прилича).
Тежи и "на ръка" изглежда гъсто.
Виж целия пост
# 643
Добър вечер!
Гледах рецепта за торта по 24 китчен на Жулиен Сиър, но сега не я намира в нета.
Къде мога да изгледам предаването?
Виж целия пост
# 644
Здравейте, прекрасни кулинари. Имам нужда от вашата помощ. Имам кутия с готови блатове от руски магазин и искам да направя торта за РД с тях, но до сега не съм правила такава торта. Може ли да ми препоръчате крем, който да е лесен и сполучлив.
Благодаря ви много и хубава вечер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия