За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 987
  • 749
# 645
FlushedFlushed zenata, ами не. Картинката ми е грешна, дръпнах я от нета по спомен. Сга пак ходих да проверявам какво  в кухнята  Flushed
Извинявам се!
Кондензирано си е млякото, на моето е Друга картинката, има едно парче чийзкейк на него (или на такова ми прилича).
Тежи и "на ръка" изглежда гъсто.
Да не е сгушенка? Щом тежи и изглежда гъсто. Откъде го купи? Направо го снимай най-добре.
Виж целия пост
# 646
Скрит текст:
FlushedFlushed zenata, ами не. Картинката ми е грешна, дръпнах я от нета по спомен. Сга пак ходих да проверявам какво  в кухнята  Flushed
Извинявам се!
Кондензирано си е млякото, на моето е Друга картинката, има едно парче чийзкейк на него (или на такова ми прилича).
Тежи и "на ръка" изглежда гъсто.

Това ли имате предвид?
Виж целия пост
# 647
Скрит текст:
Мики, Пейч, ето това е.
Mikkey
peych

zvezdichka7 мисля има същия тип блатове, така че ще следя за идеи Wink
Виж целия пост
# 648
Annysy, това е новата опаковка на лидълското кондензирано мляко. Ако искаш да стане карамелово, като показаното от Пейч, трябва да го свариш.
Нека, който е варил да каже как се прави...аз предпочитам като ми трябва карамелово, да купя готово(Сгушенка) от Била.
Иначе с твоето става вкусен крем за торта, като се смеси със сметана, крема сирене, маскарпоне или рикота.
Виж целия пост
# 649
Не е карамелизирано това мляко. Гъсто е, но е течно, сладко е, може в някакъв крем да се добави, но сам ос него върху блата няма да стане.
Виж целия пост
# 650
Момичета, да, обикновено кондензирано е, аз питам дали мога да го "сваря" в микровълновата Flushed

А как така да го смеса със сметаната и крема сиренето? Няма ли да стане прекалено течна сместа или прекалено сладка Flushed
Виж целия пост
# 651
Можеш да го свариш, но в подходящ съд. Веднъж ъм го правила, стана, даже май се сгъсти повечко...Другия вариант, чела съм, варят с консервата в тенджера.
Виж целия пост
# 652
Ани, няма да стане течно. Първо разбий с бъркалка (или миксер) маскарпонето, крема сиренето или рикотата. После към тях добавяш част от кондензираното мляко на вкус и сладост. Аз слагам между 1/3 и 1/2 от него. И накрая може да добавиш малко сметана пожелание, докато достигнеш нужната конситенция на крема.
Кондензираното мляко стяга като стои в хладилник, на топло се отпуска.
Виж целия пост
# 653
Можеш да го свариш, но в подходящ съд. Веднъж ъм го правила, стана, даже май се сгъсти повечко...Другия вариант, чела съм, варят с консервата в тенджера.
Ала-Бала, да, да, това и аз го "зная", ама 3 недели не ми се вари Wink Гледах нещо по-лесничко като за лайк, пък и накрая да не взема да го изхабя само.

п п Mikkey , благодаря, ясно значи така ще го ползвам.

Друг път ще си купя готово от руските Wink
Виж целия пост
# 654
Това с консервата в тенджерата колко време отнема? Май бяха няколко часа варене, че после и да го чака човек да изстине достатъчно че да го отвори... отиде денят. Ако се метнат повече консерви "да има" сигурно си заслужава повече.
Правила съм на котлона от нормално прясно мляко и става по-бързо, като само накрая трябва да се бърка по-честичко, като е почти готово.Че и се вижда на какъв хал е, а консервата чак като я отвориш. Ако ми трябва точно карамелизирано, или бих си купила направо такова, или бих сварила пак по тази рецепта. Още по-просто е отколкото звучи, бях скептична а то взе че стана отлично, няколко пъти съм правила.
Ето тази използвах, те вариациите не са много в случая дори и от другаде да се прочете.
https://www.kulinarno-joana.com/2014/05/dulce-de-lece-i-kaheta/
Виж целия пост
# 655
Вари се 2,5 часа, да се охлади напълно още 3часа  Реално може да си го направите ден, седмица, месец по-рано
Виж целия пост
# 656
Дами,този път ще питам за лесна погача.Не се разбирам с тесто,трябва ки нещо изпитано и лесно,като за дете.
Детето другият понеделник ще имат ден на майчиния език.Едно от нещата е да се носи нещо специфично за родната страна.Аз вече съм правила сарми,баница,кюфтета..Сега мислех за една погача и миш-маш като разядка.
Имам само суха мая,наоколо не съм откривала свежа мая.
Предлагам ти моята изпитана във времето рецепта.
Оформянето е лесно, няма да те затрудни. Мисля, че достатъчно ясно и подробно съм обяснила, и със снимки как се приготвя. В последно време я правя винаги със суха мая, писала съм нужното количество. Не е нужно да я разтваряш, а директно я добавяш към брашното.
Искам да ти благодаря!За първи път правих погача и точих.И се получи/знам,че сравнен с вашите е нищо Simple Smile,обаче съм щастлива /Утре детето ще я носи.
Виж целия пост
# 657
red soul, страхотна е станала! И аз благодаря за доверието. Hug
Виж целия пост
# 658
Темата за торти?
Виж целия пост
# 659
Здравейте, може ли идея за сладкиш с настъргана, замразена тиква, но без яйца. Имам кокосови стърготини, кокосово масло, някакъв микс от семена, прясно и кисело мляко.

БУРЕК

https://zi4e57.blogspot.com/2020/12/blog-post_3.html

Това е нещо като постен кекс с тиква.
 Става и със замразена тиква, но е хубаво е да се отцеди водата.
Правила съм го няколко пъти, а тази година за Бъдни вечер го приготвих.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия