Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хепатит Б и бебе???

  • 2 453
  • 8
Искам да попитам задължително ли трябва да сложа на Бобона ваксина за хепатит Б и какво представлява всъщност тя Confused:
До колкото знам в България на всяко едно дете слагат но тук, в Монреал само ако искаш и си платиш.....

Благодаря ви предварително за отговорите Tada
Виж целия пост
# 1
Никой ли не знае??? Sad
Виж целия пост
# 2
Мисля, че не си длъжна да му слагаш ваксина срещу хепатит Б, особено ако не пътува, за какво му е? В календара на ваксинационната книжка пише, че се слага (препоръчва се по-точно да се сложи) в 4 клас на началното училище, това прави май около 10 години.
Ние сложихме на дъщеря ми срещу хепатит А, но тя ще пътува извън Канада и лекарката й препоръча. Можеше и комбинирана срещу А и Б да й сложим, но лекарката каза, че срещу Б няма смисъл, понеже им слагали по-късно в училище. Това е, което знам за тези ваксини. Ама ти не се притеснявай, те хората си знаят какво трябва да се сложи задължително и какво не. Те в България и много други ваксини ни слагаха и сигурно продължават да ги слагат (сещам се за туберкулозата), ама тука отдавна я няма и няма смисъл от тези ваксини.
Питай си педиатъра, той най-добре ще ти каже.

Поздрави и целувки на малкия ти юнак.
Виж целия пост
# 3
много ти е общ въпросът...
тук, в щатите, е задължителна. ето ти информацията от cdc, която дават в лекарските офиси при поставяне на ваксината http://www.cdc.gov/nip/publications/VIS/vis-hep-b.pdf.
иначе ваксината за хепатит b я обвиняват най-често за предизвикване на multiple sclerosis, както и за някои други неврологични заболявания. естествено, производителите и разпространителите и отричат да има такава връзка, за да си съставиш свое мнение е необходимо до попрочетеш и да се поровиш повечко...
аз лично не слагам ваксини, които не са задължителни.
Виж целия пост
# 4
Ако нямате рисков фактор (роднина с хепатит Б) може спокойно да отложите ваксинацията за по-късно. Аз обаче не бих се поколебала да направя такава ваксинация когато и дойде реда, защото само който не е виждал чернодробна недостатъчност няма да разбере за какво говоря. Понеже над 10 години работя над проблема, само мисълта за хепатит ме ужасява.
Виж целия пост
# 5
Хепатит Б......... моите ги имат и двамата....
Препоръ4вам ти да я направиш

 Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви скъпи мами - значи ще я направим - ако не сега, то малко по късно.... ще я отложим във времето....
Лек и прекрасен ден (вечер) ви желая love001
Виж целия пост
# 7
Здравей,
тук във Франция тази ваксина се прави от втория месец на бебчето. Доводът е, че в бебешка възраст тя не предизвиква множествена склероза поради особеностите на незрялата детска нервна система и затова е по-препоръчително да се направи в тази възраст. Знаеш, че разни мед? проучвания обвиняват ваксината направена в пубертета или зряла възраст като причинител на тази болест-множествената  склероза. До колкото знам това са само проучвания и не е доказано сто процента.
С една дума, по-добре било докато са още бебета да им се направи.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: DidKa
Благодаря ви скъпи мами - значи ще я направим - ако не сега, то малко по късно.... ще я отложим във времето....
Лек и прекрасен ден (вечер) ви желая love001


Здрасти Дитка

И аз се замислих след като видях темата ти и се поразтършувах. На картон4ето на Раян има писана тази ваксина, но тя е единствената без някакъв определен срок в които трябва да се сложи. Най-добре ще е да се посъветваш с семейния лекар. Аз след около седница ще ходя за имунизацийте на Раян след 18-ти месец и ще питам за "хипатит Б" кога се слага и вообще как стоят нещета. Ще ти кажа какво ми е казал домашния лекар, ако до тогава не си питала.
А има4е ЕТО МАЛКО ИНФО ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ В КАНАДА

Поздрави и прегрътки Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия