Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сън и будуване

  • 1 107
  • 18
Здравейте! Имам нужда от съвети. Ще опиша всичко подробно: Имам бебе 2м и 9 дни. Храним се на 3ч на АМ от самото начало-6, 9, 12, 15, 18, 21, 00 последно хранене. Баня в 20:30 часа. Бяхме със силни колики още от изписването, тогава не съм спазвала нищо, той буквално плачеше по цял ден, заспиваше през повечето време на ръце, заради тях или през деня в количката и вечер в кошарата, много рядко е заспивал на спалнята при нас и то в крайни случаи, когато наистина е много неспокоен. От скоро се опитвам да спазвам интервалите на будуване, но не ми се получава както трябва и не мога да разбера къде греша. И също го оставям само в кошарата като го люшкам, чета приказки или пея песен, случвало се е и да заспи сам. По време на дремките често се пробужда, дали за биба или нещо друго, уж заспива след 10-20 мин се събужда... ще напиша графика, който се получи на 08.01.
Събуди се в 5ч, но отново заспа към 05:20ч до 05:50ч. Яде в 06:05ч. Заспа в 06:30ч до 08:30ч. След това сутрешен тоалет и гимнастика. Яде в 09:10ч. Заспа в 10:10ч до 10:52ч. Събуди се и заспа отново в 11:00ч до 11:32ч. Яде в 12:05ч. Заспа в 13:10ч до 14:25ч. Яде в 14:55ч. Заспа в 16:00ч до 17:45ч. Яде в 18:05ч. Заспа в 19:23ч до 19:35ч, след това пак заспа в 19:47ч до 20:07ч. Баня в 20:30ч. Яде в 20:55ч. Заспа в 21:50ч до 00ч. И яде в 00:10ч. И всеки ден е различен.. помощ!
Виж целия пост
# 1
Остави тия графици, бебето ти е ева на 2м.
Води се по него и нуждите му.
Наистина не разбирам манията на днешните майки да вкарват, едва ли не, новородените си бебета в някакви режими и графици! Има време за всичко, скъпи майки. На 2 м не е моментът, тъй като расте и се развива интензивно, колкото и да се мъчиш да наложиш нещо, бебето ти след седмица ще е коренно различно и ще има други нужди, различни от тези, които се опитваш да вкараш.
Тепърва ще се сблъсквате със сънни регресии, зъби, скокове в растежа и подони "забави".
За мен най- подходящият период, в който може да се започне с опитите за режим е около 10-12м, но и това не е гаранция, защото се променят постоянно.
Виж целия пост
# 2
Не знам как имаш нерви да се занимаваш с тези графици и то при толкова малко бебе. Остави този часовник и не се занимавай с глупости. Радвай се на бебето, гушкай го, като е гладно го нахрани, като забележиш първи признаци, че му се спи го приспи.
График започна постепенно да се създава като започнахме със съхраняването. Там следях да започне със създаването на навик за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. И пак е в голям диапазон от 30мин-1час. За следобеден сън е пак така, заспива между 12:30-13:30ч, понякога и в 14:30ч. Дете зорлен не будя, нито приспивам, нито се мъча да нахраня.
Виж целия пост
# 3
Разгледай този сайт
https://mamospimise.com/
Изобщо не съм разбираща, но да спи по 1-2 часа и да се буди...дали яде достатъчно преди сън?
Виж целия пост
# 4
За тази възраст е съвсем нормално. Както вече са казали преди мен, предстоят скоковете на растежа, когато всичко е още по-хаотично.
Моето беше вечно гладно. 2 и нещо часа до 3 издържаше и това беше денонощно, включително през нощта. По съвет на педиатърката спрях да гледам часовници и графици, давах мляко, докато спре да пие и това беше най-доброто решение. "Слушах" бебето и се водех изцяло по него.
Виж целия пост
# 5
Аз съм доста предубедена относно т.нар. консултанти по сън. За мен са поредните търговци, търсещи ниша на пазара.
Виж целия пост
# 6
Какъв е въпроса не разбирам.
Бебето ти е съвсем нормално, ти всеки ден в един и същ час ли обядваш, лягаш да спиш? Мислиш, че малко спи ли? Или малко яде? Ако му увеличиш дозата ще спи повече, но се консултирай с лекаря.
Виж целия пост
# 7
И аз мисля, че е рано за режим. Ние започнахме се изграждането на режим към 10ти месец. Закуска, обяд, вечеря по горе-долу едно и също време, баня в един и същи час, както и лягане за сън. Преди това изцяло сме се доверявали на бебето и сме слушали и гледали какво ни показва. На 2месеца не може да изградите режим, защото след един месец нуждите вече ще са други.
Виж целия пост
# 8
И аз не разбрах какво се очаква от бебче на два месеца. Храниш го като е гладно и го гушкаш като плаче или е неспокоен. Ако трябва и по цял ден да е на ръце, има такива дни просто, детето е още много, много малко, за да очакваш от него режим. Моят син е вече на 3 и половина и никога не съм налагала строг режим, освен за ранния час на лягане вечер. Сам си правеше режима, беше спокойно бебе и се ръководех изцяло по него.
Виж целия пост
# 9
Храненето е успешно, ако бебето наддава на кг, както ви е казал лекаря.
Всичко е в твоите ръце, вярвай си, не затъвай в графици, бебето не е робот. Има и т. нар хранене на поискване, пробвай. Не напрягай бебето с твоите часовници, то усеща, че си притеснена, пишеш в тефтера, и то също се изнервя. Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Мен ме изуми пауза от 21 часа до 06 без храна. Това за бебе под 3 месеца е много дълго време. Всичко друго, което описваш е нормално и ще влезе в предсказуем ритъм след 3ти-4ти месец. Успокой се и не си причинявай този стрес с писане на часове за спане и ядене.
Виж целия пост
# 11
Аз съм доста предубедена относно т.нар. консултанти по сън. За мен са поредните търговци, търсещи ниша на пазара.
Нищо подобно .Учи се една година,има страшно много за четене,книги,лекции,аудиолекции,уебинари,всяка седмица тестове и ако не се реши,системата не ти отваря материала за следващата и изоставаш,има и стаж два месеца с реални семейства ,под супервизия.Не,не е ала-бала изобщо.
Виж целия пост
# 12
Много добър е режима на бебето идеално съвпада с понататъчното евентуално захранване.
Виж целия пост
# 13
Мен ме изуми пауза от 21 часа до 06 без храна. Това за бебе под 3 месеца е много дълго време. Всичко друго, което описваш е нормално и ще влезе в предсказуем ритъм след 3ти-4ти месец. Успокой се и не си причинявай този стрес с писане на часове за спане и ядене.
Не си прочела както трябва. От 12 до 5 спи. Но и това е много за 2 месечно. През нощта трябва да има 2-3 хранения.
Виж целия пост
# 14
През нощта трябва да яде,когато и ако поиска.Бебе се храни по подаден сигнал.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия