Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 81 524
  • 783
# 60
Много приятно като идея, благодаря...
Виж целия пост
# 61
Аз ще се пробва с цяло пиле. 😁
Как процедирате вие и какви подправки ползвате....
А също и програмите са едно...но на практика е друго, та ориентировъчно ако някой е правил цяло пиле, на колко градуса, за колко време  🙂
Виж целия пост
# 62
Във фейсбук групата го пекат 50 мин. на 160°С, като го обръщат веднъж.
Виж целия пост
# 63
Пилето на грил във фурничката ми като програма е 40 минути на 200 градуса.
От мене - пататник във фурничка 50 минути на 180.
Два по-малки Настъргани сурови картофи, две яйца, сирене, ронена чубрица. От горе резенчета масло.
Пекох в еднократна алуминиева форма, добре намазнена, но пак залепва. Ако не ме до мързи, следващият път ще изрежа за дъното хартия за печене.
Виж целия пост
# 64
Сега пекох патладжани, 15мин на 180С, после ги нарязах на салата, идеални.


Аз ще се пробва с цяло пиле. 😁Как процедирате вие и какви подправки ползвате....
50мин на 180С, аз ползвам готови смески подправки, абсолютно всичко става за пиле, и намазвам също с олио, пуснах картинка на предишната страница.
Виж целия пост
# 65
Ефи, салатата ти изглежда много апетитно. Виждам патладжан, домат, зелена салата, сирене - какво друго има в нея?
Виж целия пост
# 66
Първи и последен опит за мъфини. Не се отделят от силиконовите формички, дори и като мина с нож отстрани. Не са образували "коричка" отдолу и изваждането им е мисия невъзможна.


Виж целия пост
# 67
Изглеждат изпечени и като единствена причина да не се отделят допускам, че силиконовата форма не е омазнена предварително. Аз нямам този проблем.
Ефибуш, салатата наистина изглежда апетитно, но необелените патладжани ми избодоха очите.
Надявам се критиката ми да е градивна Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 68
Когато пека във фурната никога не ги омазнявам (освен преди първото ползване, така бях чела). Ако е това причината, бих им дала още един шанс.
Виж целия пост
# 69
Даре, и от двата вида силиконови формички, които имам, се отделят лесно без да съм ги омазнявала. Три различни рецепти, и трите бяха ок отдолу, отгоре не ми харесват, но ....изяждат ги без претенции.
Скрит текст:


Виж целия пост
# 70
Дени, ми те твоите (особено последните) са чудни. Със силиконовите формички и онези от фолио, за еднократна употреба, никога не съм имала проблем с изваждането (във фурна). Може пак да опитам. На кое ниво ги печеш?
Добре, че големият избра мъфини, а не кекс, че какви благословии щяха да излязат от устата ми... Joy Много мразя нещо да не ми се получава и ме хващат лудите.
Виж целия пост
# 71
За проблема с мъфините - имаше ли достатъчно място между тя, дза да ги обдухва от долу горещият въздух? Не забравяйте, че няма нагревател от долу.
Аз няколко пъти пека солен кекс в еднократна алуминиева форма във фурничка, но на решетка, не на дъното. 180 градуса за 50 минути. Като намазня преди печене формата, се отделя без проблеми след изпичането.
Виж целия пост
# 72
Формичките бяха плътно една до друга, за да успея да ги събера всички (9 броя).
Виж целия пост
# 73
Даре, някъде почти по средата слагам решетката( веднага над или под улея за кошницата). Събирам 12 формички, както се вижда на последната снимка( това дори не са мъфини по рецепта, а сладкиша на Пейчев без яйца https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_28.html?m=1 , като аз сложих какао, а не сладко).
Виж целия пост
# 74
Мисля си, че мъфините вероятно са залепнали защото или не са били сложени в загрят фраер (обикновено се слагат в загрята фурна), или температурата е била нисичка и не е успяло да ги хване добре отвън да направи коричка. Също може да е трябвало да се оставят да поизстинат малко преди да се вадят от формичката. Ако са били сложени на дъното вместо в кошницата това най-вероятно е виновникът, защото топлината се е предавала само отгоре-надолу, вместо директно да ги удари топлия въздух отстрани.

Виждам патладжан, домат, зелена салата, сирене - какво друго има в нея?
Зелен лук и магданоз.

Патладжаните си ги харесвам с кората Stuck Out Tongue Winking Eye Всъщност тя много нежничка стана, само да я пипнеш и се къса, може би защото се и задушават в това малко пространство, все едно готвиш на фурна с капак. И естетически ми харесват повече с кора, иначе са като нарязан охлюв Neutral Face

Едно цвекло взех с цел някой ден да го пека във фраера, но все не му идва времето, май ще се сбръчка докато стигне до приготовление Satisfied
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия