Козунаци 2022-ра

  • 48 855
  • 778
# 60
Прекрасни, Деси! Simple Smile
Виж целия пост
# 61
Така като заговорихте за брашна...имам няколко италиански, та ги загледах. Три вида 00, само за пица е с белтък 12. Някой правил ли е с такова брашно?
Виж целия пост
# 62
Жената, на Мулино Казило ли е брашното за пица? Ако не, кажи каква марка е. Но по принцип тези за пица са добри и за козунак.
Виж целия пост
# 63
Ето и моят козунак, по рецептата на Морена!
Всеки път се получава разкошен!
Много  благодаря, Моренка!
Скрит текст:


Виж целия пост
# 64
Момичета, имам въпрос.
Някоя от вас, ползвала ли е, брашното на София мел за козунак?

Приятелка си го е купила и ми прочете, че белтъчините  са доста по-малко от тези в брашното за баница.
Стана ми интересно, защо е така?!
Виж целия пост
# 65
Коментирано е... не го ползваме/не харесваме това брашно... без него и кексовото, останалите са по-добри - на СМ - Екстра, "за баница", "за пица".
Виж целия пост
# 66
Тази година ще пробвам рецептата да смеся брашно за баница и за пица. И се убедих че с всяка година козунаците ми стават по хубави. Прикачвам снимка на тези от миналата година беше ми 2ри опит.
Проблем ми е сплитането, там ми е още трудно. 😁 Тестото е месено в хлебопекарна.
Виж целия пост
# 67
Буб, не съм го ползвала, но от миналите години в темата се говори, че брашното за баница е по- добър вариант за козунак, отколкото козуначетоно брашно. С това за баница не съм имала лош козунак.
Най- вероятно белтъчините са повече в брашното за баница, защото тестото за кори за баница трябва да е по- еластично/ разтегливо, за да се точи добре и да стават хубави кори.
Виж целия пост
# 68
Тъкмо затова са повече белтъчините в баничното, Мария.
Интресното е защо изобщо има брашно "за козунак", да се подлъгват начинаещите/незнаещите...
Виж целия пост
# 69
Е... "Ако мине" Grinning
За баница вече имат и със сигурност е търсено, що да не пуснат още един специално кръстен артикул, нека купуват хората. Да бяха прекръстили според мен това за баница, да пише "За баница и козунак" и да е ясно, ама не ме питат мен че да им кажа Grinning
Сега, не че бабите ми все със специални брашна са месили козунаци, нито пък и мен на такива са ме учили, ама с това име си е подвеждащо че с нещо е по-добро специално за козунак, а то май  не беше по-впечатляващо от нормалното им, както там са го кръстили. Класик май да беше.
Виж целия пост
# 70
... подвеждащо че с нещо е по-добро специално за козунак, а то май  не беше по-впечатляващо от нормалното им, както там са го кръстили. Класик май да беше.
Класика е по-добро от козуначеното, по показатели.  И с Класика бая козунаци съм месила и си беше добро тогава... преди време. Simple Smile
Иначе бабите с какво брашно са месили... специалното му е в чистотата... не можем да ги стигнем, та даже  и нашето ще е в същото положение в бъдещето и то съвсем близко...
Виж целия пост
# 71
Ами щом е по-смотано и от Класик брашното им, значи просто това са измислили че да го пробутат, то иначе никой няма да им го купи това брашно. А така ако не през останалото време, поне като наближи Великден все ще отикат и от него, като са го надписали че е за козунаци. Нямам друго обяснение.
Виж целия пост
# 72
Записвам се в тази вкусна козуначена тема. Благодаря, Морена. Simple Smile
От няколко дни ви следя и така ми се дояде, че си купих готов. Никак не ми хареса. Домашния си е друга бира.
Тези дни ще се снабдя с брашно за баница и запретвам ръкави. ❤ правя рецептата на Морена. Винаги са разкошни.
Имам ето това брашно имам. Наскоро го взех от Билла, но ще си го използвам за пица. Белтъците пише, че са 11.
Виж целия пост
# 73
Аз лично, нямам желание да пробвам с друго брашно. Щом ми се получава чудесно, не го променям.
Както е видно от  предния ми пост, доволна съм от  резултата.
От години си ползвам СМ класик, екстра и за баница. Други не ползвам.

Производителя в случая подвежда, защото това за козунак е с белтъчини около 10 %, а от темата знам, че трябва брашното да е високобелтъчно.
Както и да е, важното е да са ни хубави козунаците!
Виж целия пост
# 74
Аз имам въпрос относно шоколада. Кога се слага при месенето на тестото, или при оформянето на фетилите?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия