Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Силно накъсан нощен сън при бебе на 8 месеца

  • 609
  • 4
Здравейте
Бих била безкрайно благодарна за съвет при следната ситуация:  бебето ми спеше много добре до 6-ти месец, но от тогава насам - вече два месеца и половина се буди често през нощта с истеричен плач, доста дни се събужда и рано в 6 ч, а преди това спеше до 7 - 7.30. На кърма е, като някои от събужданията през нощта са за хранене, но повечето - не. Освен кърма през деня има две заместени хранения - едно с каша, едно с месно/зеленчуково пюре по съвет на педиатъра ни. Следобяд освен кърма, хапва и малко плодово пюре.
Преди месец излязоха 4 зъбчета в много кратък срок едно след друго, за сега май няма други.
Намерих информация, че ако интервалите на будуване са неподходящи за възрастта и нуждите му - това се отразява на нощния сън. Погрижих се от три дневни дремки да мине на две (с будуване поне 3ч между тях) и това ни помогна да заспива буквално за минути за дневните дремки и почти самостоятелно. Този дневен режим изглежда, че й допада, защото преди заспиваше много трудно - особено за третата дрямка. Може би само малко й е тегаво, че втората й дрямка е кратка - около 30-40 Мин, в някои дни се буди от нея с малко лошо настроение, не се получава да я удължим. Първата е около 1ч.15 Мин, като около 40-та минута се размърдва и я погалвам леко за да си доспи.
Вечер си иска да заспива към 20ч и го прави също почти самостоятелно, само й давам биберон. От там нататък след час и нещо започват истеричните събуждания.
Старая се да си играе добре и достатъчно активно във времето за будуване (тя е много игрива, лази, забавлява се в проходилката), а 30-40 Мин преди спанетата да се занимаваме с по-спокойни и отпускащи игри за да не е превъзбудена точно преди сън.
По принцип не обичам да го изтънявам толкова със сметки за часове, интервали и т.н., но се видяхме в чудо с тези пробуждания, притеснявам се да не стане тревожна. Като ревне - я взимам на ръце за да я успокоя, друго не върши работа - реве твърде силно и стиска очички. Често светвам за малко нощната лампа за да ме види, така се успокоява.
Някой намерил ли е решение на подобна ситуация?
Извинявам се за ужасно дългия пост.
Виж целия пост
# 1
Мъчат го зъби детето. Период, ще отмине. И при нас с второто дете имаше такива периоди, последният беше около 1.6 г. След това вече трайно си спи по цяла нощ.
Виж целия пост
# 2
Дъщеря ми се събуждаше със силен истеричен рев, заради зъбки. Давах чесалки, намазани с гела на Бочко. Започваше много яростно да търка венците. Ако Бочко не помагаше, давах Калгел. В много крайни случаи(общо 3-4п) съм давала Панадол. Дори и да не се вижда подуто или побеляло, пак е възможно да ги боли.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 4
Регресия на съня в 8 месец, през същото преминаваме и ние, бебка е в началото на 9 месец. Приела съм го, че е период и чакам да мине.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия