Пазарувате ли често от квартални магазинчета и купувате ли български стоки?

  • 11 411
  • 191
# 165
Сиренето "бачо Илия" е хубаво и го купувам от малък магазин, който не е специализиран за млечни продукти.

Не е в София, нали?


Не. В малък град близо до Варна.

То затова го има в магазини. В София го е имало само в Метро преди време, но в момента не. Иначе в Северна и Североизточна България със сигурност може да се намери по магазините.
Виж целия пост
# 166
Аз пробвах доста  български сирена и качеството все варираше. Напоследък купувам едно гръцко от Лидл (Pilos). Ми кораво е  като камък и е все еднакво. На вкус е доста прилично (по мой вкус). И ми е много удобно - близо е, няма нужда да се запасявам.
Виж целия пост
# 167
В Лидл сирене Железница е много хубаво и това на Родна стряха по БДС. В Била, тяхното сирене Била също е много хубаво.
Виж целия пост
# 168
Явно пишещите в тази тема не са от онези, които са се били в Кауфланд за бутилка олио. А много щеше да ми е интересно някой от първа ръка да разкаже как е било.
И тук да си кажа мнението, че отдавна не пазарувам от хипермаркетите, освен нещо пакетирано, но в последно време и това даже не правя. Стигне ли дадена марка до хипермаркетите и качеството пада драстично.
Да, обикалям по малките магазинчета (млекарница, месарница ...), ама купуваме и ядем определени марки и съм доволна. Разочарова ли ме даден продукт, веднага сменям марката. Пробвахме и този салам. Като за колбас е доста добро попадение.



Иначе за олиото- ползваме сравнително малки количества на месец и не виждам причина да влизам в ръкопашен бой за 1-2 бутилки. Ползвам Калиакра и Hosso.

Ще се опитам да се снабдя с това сирене "Бачо Илия" за проба.
Виж целия пост
# 169
Гарантирам само за шайбите обаче. Квадратната версия на "Бачо Илия" не съм купувала.
Виж целия пост
# 170
Гарантирам само за шайбите обаче. Квадратната версия на "Бачо Илия" не съм купувала.
Мерси! Шайби ще търся. Hands Plus1
Виж целия пост
# 171
Вие колко олио харчите, засичали ли сте?

Аз разбирам пенсионерите сигурно много трудно се справят с бюджета. Но колко олио отива за изхранването на едно семейство?

Аз на салати слагам сало зехтин, не обичам с олио.
Не ползвам фритюрник.
Слагам по малко в манджите, например супа, също ако задушавам ориз… абе във всяка манджа слагам, ама чак толкова …
Виж целия пост
# 172
в супи и яденета с месо изобщо не слагам, на ориз слагам , фритюрник не ползвам, на салати само зехтин ... но пак върви . не знам как.
Виж целия пост
# 173
Аз готвя редовно и използвам олио, може би литър за месец. Купувам го от веригите.
Виж целия пост
# 174
Не съм засичала, но около бутилка, бутилка и малко най-много.
Ползвам Air Fryer и не пържа. Малко на манджи и това е май. На салати ръсвам зехтин. На десерти слагам краве или кокосово масло.

п.с. уточнение, че у нас се готви доста.
Виж целия пост
# 175
Трима души сме, но и двамата ми мъже ядат стабилно. Тоест готвя много. Максимум две бутилки олио на месец и то, ако меся повече тестени неща.
Не пържа! Нищо. Имам Тефал Актифрай и всичко, което би трябвало да се пържи в тонове мазнина, аз го правя в този уред.
На манджи слагам колкото да покрие дъното, но в никакъв случай много, защото мъжът ми ненавижда мазно. И аз също се чудех толкова дни какво го правят това олио. Къпят ли се с него? Или ядат само пържени неща?
Виж целия пост
# 176
Точно, че ако едно домакинство харчи по 1-2 бутилки олио на месец не виждам толкова голям проблем с цената. 10 лв и забравяш.

Вече хляба е друга работа. Ние взимаме от унипек и вече добруджа е 2 лв, пълнозърнестия вече не знам колко…
Виж целия пост
# 177
Вече хляба е друга работа. Ние взимаме от унипек и вече добруджа е 2 лв, пълнозърнестия вече не знам колко…

С хляба е още по-лесно. 10 години не сме купили нито един. Хлебопекарната работи през ден. Нито като цена, нито като вкус има база за сравнение.
Виж целия пост
# 178
nana77 как преценяваш цената ? Аз никога не мога да сметна, нали има и разходи за ток, за миене и пр.
Виж целия пост
# 179
nana77 как преценяваш цената ? Аз никога не мога да сметна, нали има и разходи за ток, за миене и пр.

Е, стига де, какъв ток толкова. Пекарната е програматор, който включва и изключва, тя не работи нон стоп тези 1 час и 50 минути, докато го омеси, втаса и изпече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия