Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

  • 28 444
  • 611
Добре дошли в темата за II САГБАЛ Шейново.
Адрес: София, ул. "Шейново" № 19
Регистратура:
02/ 965 94 81
02/ 965 94 82
 

РАЖДАНЕ:  
https://sheynovo-ag.eu/za-pacienti/razhdane
Кога да тръгна към болницата? Когато контракциите станат на интервал от 4-5 минути и мине поне половин час с този интервал - е време да тръгнете към болницата. Други причини за хоспитализация са, ако преждевременно се пукне околоплодният мехур и изтекат околоплодните Ви води или имате кървене. Тогава дори и да няма родова дейност, трябва да постъпите в болницата.
Къде трябва да отида и какво да нося със себе си? Постъпването в болница Шейново става през кабинет №15, който е денонощен. Трябва да носите със себе си документи за самоличност, заверена амбулаторна карта, направление №7 от личния лекар, обменна карта, в която са нанесени изследванията, направени в женската консултация. Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV (не по-стари от 6 месеца преди постъпването). Носете също така лични принадлежности, прибори за хранене и чаша, нощница и халат, чехли, както и пелени и мокри кърпички за тоалет на бебето.

Още полезна инфомация:
Скрит текст:

Телефонен указател на отделенията
Ценоразпис
Бременност
Фейсбук страница

Предишни теми:

Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебчета! Purple Heart
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема.
За моето раждане е рано, но събирам отново информация. Със сигурност много неща са се променили за 4+г, откакто раждах първия път.
Според вас дали ще се нормализира обстановката до август месец? Таткото е ентусиаст да присъства на раждането. Доколкото знам сега с Ковид не допускат, дори и със зелен сертификат.
Виж целия пост
# 2
Като цяло, докато не свърши пандемията няма да допускат татковци, а и това е по-правилно. Дори и ваксиниран-пренасяш вируса, така че по-добре че не пускат. Това все пак са бебета там и то супер крехки.
Виж целия пост
# 3
Момичета,  а разделят ли майката от бебето, ако е ковид +.
Никъде не откривам инфо...
Виж целия пост
# 4
От позната, която ражда ноември и беше с Ковид, знам, че само за секунди са и показали бебето, след което е била в изолация до изписването и не е могла да го вижда. Предполагам продължава да е така с цел да се запазят бебетата здрави.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата тема. Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебчета.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за новата тема!
Знам, че не е препоръчително да сме с гел лак, но реално правят ли проблем или например са ок, ако сме без педикюр?
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема!
Знам, че не е препоръчително да сме с гел лак, но реално правят ли проблем или например са ок, ако сме без педикюр?

Мисля че това е малко остаряло мнение, знам че не е ок да сме с дълги нокти.
Аз лично мисля да отида на маникюр и педикюр преди раждането.
Виж целия пост
# 8
Доколкото знам не трябва да сте с цветен лак, за да могат да проверяват за промяна на цвета на пръстите, тоест дали получавате достатъчно кислород или има проблем. По-добре си питайте доктора предварително.
Виж целия пост
# 9
И аз мисля, че е отживелица това с безцветните нокти. Не помня, когато раждах да са правили проблеми за маникюра.
Виж целия пост
# 10
Аз си мисля,че си гледат нещо,защото ми погледнаха ръцете и ме накараха да си събуя чорапите.
Виж целия пост
# 11
Вече знам че не гледат по ноктите за реакцията от упойките, някак си и не би трябвало в 21 век това да им е начина. Някакъв апарат закачали на пръстите ( мисля, че за кислорода в тялото ) и ако сме с много дълги нокти и с гел + гел лак и не знам си какво има шанс да не отчете с точност.

Аз лично ще питам за всеки случай, когато се видя с израждащият доктор, но представете си някоя мама да отиде по спешност да ражда и да е с маникюр , не знам как ще я накарат да си го махне 😂
Виж целия пост
# 12
Има логика в това,след секциото,а и сигурна съм след нормално закачат уредче за мерене на сатурацията,та с дълги нокти няма да може да се закрепи.
Виж целия пост
# 13
То е ясно, че се отива да се ражда , не да си показваме ноктите!
Мисля, че си има време и място за маникюр и то не е болницата Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Да, въпросното апаратче за сатурацията се закача там, където е нокътя, затова си оставете един нокът без лак. Разбира се, че никой няма да ви гледа просто пръстите, а всичко е с апарати в днешно време.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия