Купих цяло пиле, идея нямам как да процедирам с него.

  • 8 178
  • 25
# 15
Верги, ако не беше умряла кокошка, щях да те посъветвам да пуснеш пущината да живей на воля в близката гора. Ама нъц! Друг път купувай живи пилета!  Laughing

АЗ съм готвил 3 манджи, от 1 пиле, не съм единствен. Отделяш крилата и бутовете и готвиш с гъби, картоф, ориз, яхния, каша  - каквото трябва. Отделяш гърдите, бялото месо тоест и накълцваш на кубчета, готвиш на друга някаква, разнообразна манджа. Остава необран фенер, от който става супа.  Crazy
Виж целия пост
# 16


Вергилия  докато се помотам с отговора за разфасоване и те са те осведомили  Wink .

Но още събирам смелост ... та, значи с гъби в тавичка ще се прави. Пържолки - нямам такъв тиган.  Sad
И морков ще сложа, дето каза пепи.
Pepi:
А картофките може ли веднага да ги сложа, защо после? Гъбите нарязани ли?
А водичка, трябва малко нали? Бутчетата ли да взема, какво каза и Мариетка?

картофките може и веднага-да,гъбите,зависи каква големина са.Аз ги режа на по-едро,защото се свиват,така че си прецени.Водичка слагам -1к.ч. и 1 ч.ч. бира или вино
за пържолите съм правила и панирани-пържиш в обикновен тиган,а и може и да не ги панираш просто да ги изпържиш-пак стават.


 
Ако си успяла да отделиш пържолки, сготви си ги както искаш - на скара или панирани. Кокалите с останалото по тях месо свари добре, изчопли месото и с него според количеството можеш да сготвиш супа или/и някакво ястие с ориз. От голямо пиле като твоето спокойно можеш да направиш 3-те манджи.
Ако филето е на малки парченца, можеш да направиш пилешки шишчета (след мариноване със соев сос и черен пипер).


и така става.А за 3-те манджи и аз така процедирам,та ми излезе име в нас,че от 1 бутче-правя-супа,пиле с ориз и пиле с картофи  Sick  Joy .не го правя де  Mr. Green
Виж целия пост
# 17
Хайде и аз да те объркам съсвсем(рецептите станаха много) с моят вариант за

Пълнено пиле с пилаф и гарнитура от картофи:

Съставки:

Пълнено пиле 1 по-голямко пиле 1,300 – 1,500 кг. 1 1/2 ч.ч ориз (по възможност кръгъл) 1 – 2 глави лук 2 с.л. масло 2-3 с. л. стафиди 2-3 с.л. маслини (може и без) 2-3 с.л. пържени фъстъци 1/2 ч.л. черен пипер джоджен, соев сос, 1-2 с.л. доматено пюре, може и гъбки, а ако има и дреболии, прибавете и тях.

 
Описание:

Запържва се лука в маслото. Добавя се ориза и се пържи докато започне да става прозрачен. Добавят се стафидите, маслините, ядките, гъбите и подправките без соевият сос. Ако загаря може и малко 1 кафена чашка вода или бульон. Сваля се около 5 мин. след прибавянето на подправките. Пилето се измива и се намазва обилно с соевият сос (може и малко сол). Напълва се с приготвената смес и се зашива . Ако остане от плънката оставете я и я сложете около пилето в тавата. Изберете по-голяма и дълбока тава . Намазва се с масло. В средата се слага напълненото пиле, а наоколо останалата плънка и обелени сурови картофи нарязани на около 1/2 см. широки филийки и посипани със сол. Можете да посипете картофите с малко джоджен (ако го обичате). Заливате с вода почти догоре и слагате във фурната на около 200ºС и печете докато пилето се препече, а картофите омекнат. Ако водата не е извряла и е още много, може да разтворите 1-2сл брашно в малко вода и да полеете картофите като леко ги разбъркате, за да се получи гъст сос.

PS. Може вместо вода да налееш в тавата прясно мляко - става много вкусен млечен сос. И не забравяй да сложиш малко масалце на картофките!
Виж целия пост
# 18
 Shocked Моля ви, някой да ми обесни смисъла на занятието. Теглих като откачена, четох, четох - едва успях да махна едно крило, и то вече трудно може да се нарече така. Второ неможах ... запецна, а това е едва началото.

Какъв е смисъла на цялото пиле, като всичко го има отделно? Защо си причиняваме това?
Виж целия пост
# 19
 Hug Ох, Вергилия, много та обичам. Затуй друг път - жив кокош!
Смисълът е да разполагаш с цяло пиле. 3 манджи.  Peace
Трябва някой да ти покаже наживо как се разфасова, не е сложно,просто трябва да го видиш и да ти обяснят.
Сега не можеш да го нарежеш ли?
Виж целия пост
# 20
Вергилия   туй на снимката в подписа ти,ти ли си.Представих си те как се бориш с пилето и си паднах от смях  Joy ,надявам се не се сърдиш.Наистина ,както каза   небесна красТавица   не е толкова сложно,но все пак трябва да ти се покаже на живо.А смисъла
Смисълът е да разполагаш с цяло пиле. 3 манджи. 
а излиза и по евтино Peace,не съм сигурна де  newsm78 ,защото не купувам,имаме си домашно  Mr. Green
Виж целия пост
# 21
Абе, жена, нямаш ли кухненска ножица? От тези, които вървят в комплект с ножовете? Много хубава работа върши за начинаещи разфасовчици!  Peace
Всичко реже  - и кокали, и мръвки.  Wink
Виж целия пост
# 22
 Joy Аз съм, аз съм.

Така, да докладвам - борбата беше безмилостно жестока, но успешна.

Отделих 2бр.крила + 2 бр.бута = с гъби на фурна отиват (но мисля гъбите цели, не мога повече за днес. Дали ще стане).

Отделох филето, но се накъса (мислех за панирани хапки) и зо замразих - ще мислим после за него манджа.  Crazy

Останалото, фенер и каквото там хартиса - директно в казан на котлона се вари вече. Ще го обескостя, и то в камерата, за супа.

Пуу, дано излезе по-евтино, че ... Съмнявам се май, пиле купих за 3.70лв/кг, а бутчета само са 3.30.  hahaha

Благодаря ви  много, ако не бяхте вие сигурно щях да го опека цяло, което няма сми - цял казан агнешка чорба има вече. Та  Hug Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 23
Има кухненски ножици?  Blush

А забравих да се похваля още - нищо не изхвърлих - и кожата ще опека. Само бялото месо къде остана не разбрах, нещо не го видях.  Thinking

Боже, кой ме номинира за кулинар?  ooooh!
Виж целия пост
# 24
Може да направиш пиле на сол.

Пилето се почиства и измива. В една тавичка слагаш сол, колкото хубаво да се покрие дъното, слагаш пилето, включваш фурната на умерено /аз го пека на вентилатор, става мозък/ и като започне да се опича от единия край го обръщаш от другия и така го въртиш докато стане, може да го намажеш и с масълце. А дали е станало проверяваш чрез месото.

Успех  Grinning
Виж целия пост
# 25
Има кухненски ножици?  Blush

А забравих да се похваля още - нищо не изхвърлих - и кожата ще опека. Само бялото месо къде остана не разбрах, нещо не го видях.  Thinking

Боже, кой ме номинира за кулинар?  ooooh!

 Joy hahaha Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия