Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Естетични процедури за лице и тяло – 44 тема

  • 43 973
  • 740
Добре дошли, Красавици!

Поредна тема споделяме опит за грижата, която полагаме за лице и тяло - за постигане на желаната визия.Моля, вместо запис - споделете: 


1. Какъв тип е Вашето лице - слабо и изпито, с тънка кожа, или с по-тежка кожа и обем и какви процедури сте правили за него - какво е подходящо или неподходящо, според Вас.

2. Има ли процедура, която Ви е любопитна към момента и активно я проучвате?

3. Има ли процедура, която бихте искали да предприемете, но не набирате смелост или средства?

Линкове към предишните теми: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Виж целия пост
# 1
Имам плътна, много дебела кожа, по която нямам бръчки, но за съжаление доста голямо назолабиално натрупване.  Нямам никакви филъри,  но лятото пътувах до Пловдив при д-р Чокоева и направих апаратна процедура Агнес в областта на назолабиалното натрупване и долната челюст. За назолабиалното натрупване нямаше абсолютно никакъв ефект, а в периорбиталната област - супер слабо, почти незабележимо. Обсъдих го с д-р Чокоева и тя се съгласи, че наистина няма ефект и ми препоръча да направя още една процедура. Все още се чудя дали да го направя, страхувам се от ново разочарование. Обмислям да сложа филър в зоната на назолабиалните, но от друга страна ме е страх да не стана като питка в лицето. Не искам да слагам филър /дори и Радиес/ в скулите за издърпване на назолабиалните, защото си имам доста изразени скули и въобще не харесвам неестественото натрупване и като цяло не съм фен на набодените лица. Надявам се да ми помогнете със съвети какво мога да направя и дали изобщо този проблем може да се повлияе с нехирургични процедури.
Виж целия пост
# 2
Лицето и тялото ми са слаби, фини. Нямам много подкожни мазнини никъде. Кожата ми alena тук я диагностицира като плътна, идея си нямам Simple Smile
В момента проучвам откъде да започна с лицето си и съм се насочила към клиниката на др. Денчева - Reverse. Водила съм дъщеря си при нея и ми направи много хубаво впечатление още тогава. Мисля от една консултация с нея да стартирам нещо, пък да видим към какво ще ме насочи.
На 30г съм, с доста изразени назолабиални и отпуснати бузи, качих снимка в предишната тема, останалото ми е наред.
Виж целия пост
# 3
Имам плътна, много дебела кожа, по която нямам бръчки, но за съжаление доста голямо назолабиално натрупване, като булдог съм Simple Smile  Нямам никакви филъри,  но лятото пътувах до Пловдив при д-р Чокоева и направих Агнес в областта на назолабиалното натрупване и долната челюст. За назолабиалното натрупване нямаше абсолютно никакъв ефект, а в периорбиталната област - супер слабо, почти незабележимо. Обсъдих го с д-р Чокоева и тя се съгласи, че наистина няма ефект и ми препоръча да направя още една процедура. Все още се чудя дали да го направя, страхувам се от ново разочарование. Обмислям да сложа филър в зоната на назолабиалните, но от друга страна ме е страх да не стана като питка в лицето. Не искам да слагам филър /дори и Радиес/ в скулите за издърпване на назолабиалните, защото си имам доста изразени скули и въобще не харесвам неестественото натрупване. Надявам се да ми помогнете със съвети какво мога да направя и дали изобщо този проблем може да се повлияе с нехирургични процедури.

Агнес доколкото помня е за топене на мазнини, докато при теб - проблемът в назолабиалните не е от излишни мазнини там, които да бъдат стопени, а от "свлякла се кожа". Като сложиш багаш в една торбичка - той е на дъното, а не равномерно разпределен. Затова нямаш нужда от филър в назолабиалните - защото там ще увеличиш обема. А повдигане на лицето. Ако трябва да го повдигнеш с ръце - ще поставиш пръсти на скулите и слепоочията.

Консултирай се с друг лекар - обсъдете това, направете план - в кои области е необходимо да се работи и с какви продукти. Започнете с малки количества, като изграждане, за да бъде промяната поетепенна и ти да се възприемеш.

Лицето и тялото ми са слаби, фини. Нямам много подкожни мазнини никъде. Кожата ми alena тук я диагностицира като плътна, идея си нямам Simple Smile
В момента проучвам откъде да започна с лицето си и съм се насочила към клиниката на др. Денчева - Reverse. Водила съм дъщеря си при нея и ми направи много хубаво впечатление още тогава. Мисля от една консултация с нея да стартирам нещо, пък да видим към какво ще ме насочи.
На 30г съм, с доста изразени назолабиални и отпуснати бузи, качих снимка в предишната тема, останалото ми е наред.

Ако само беше качила снимка - без никакъв коментар за възрастта - бих възклинкала - идеалния случай за точков лифтинг. Стресиращо е предвид възрастта ти. Но бих препоръчала, както и за горняи коментар - среща с 1, 2, 3 ... колкото е нужно лекари, докато намериш своя, обсъжане на проблема, подхода, и ако си готова - действаш.
Виж целия пост
# 4
Благодаря! Доста ми е рано, знам. Изглеждам точно както искам, щом се вържа на стегната конска опашка, всичко се вдига и изпъва.

Количеството информация и възможни неща, които се правят, е overwhelming за неразбиращ човек. 😁
Виж целия пост
# 5
Предвид възрастта ти, предполагам, че може да се подходи доста нерадикално, т.е. стартиращи грижи, ревитализация. То най-лесно да се стреля с тежката артилерия, но на теб ти предстои още дълги години да се грижиш за това лице и не върви да си изстреляш патроните в началото.

Ще ти отнеме време да откриеш своя лекар - това индивидуален процес, на химия, на пасване, на ценностна система - както намирането на гадже, след това тръгвате по пътя. Аз бих те насочила да се консултираш с Михайлов, защото има силен интерес именно към ревитализиращите процедури. При тях ефектът е по-бавен, не е wow веднага - ставаш и си с ново лице, нужно е и търпение, но при тези процедури - кожата се "лекува", ефектът за нея е благоприятен, не само за визията.

И други лекари се коментират в темата, консултирай се с няколко, няма нужда да бързаш - не е спешно. После ще ни разкажеш Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Благодаря! Доста ми е рано, знам. Изглеждам точно както искам, щом се вържа на стегната конска опашка, всичко се вдига и изпъва.

Количеството информация и възможни неща, които се правят, е overwhelming за неразбиращ човек. 😁
Който и каквото да ви каже, трябва да решите за себе си - да започнете с инвазивни процедури - мезотерапии, филъри, които си искат постоянство и имайте предвид, че влезете ли в този ритъм, излизане няма. А честно казано апаратни процедури в този случай не мисля, че ще помогнат.Другият вариант е да се примирите с положението, което ще става по-кофти натам, и да се мъчите с масажи, терапийки и процедури, които гълтат пари и имат не много забележим ефект.
Виж целия пост
# 7
Моето лице е някак овално сякаш, обем си има, добре изразени скули, кожата ми е по-скоро тънка, много светла и чувствителна. Ако съдя по майка ми и така като се гледам, с времето най-голям ще ми е проблема с контура на долната челюст. То май почти при всички това става проблем в даден момент. Все още не ме притеснява чак толкова.
Досега имам само ботокс на пачи крак и гневна, скинбустер под очи и бузи, и филър в устни. Доволна съм от всичко дотук. Почнах тези неща на 40, току що станах на 41.
Кarmacoma спомена в предната тема тънка кожа и капиляри - правих и това последния път преди около 2 седмици и съм много доволна от резулата. При мен имаше около скулите в горната част и около носа, също и на самия нос, където постоянно ми стоят очилата. Ами, веднага се махнаха тези червенини от капилярчетата (макар сега да си виждам други дребни, може би пропуснати или прекалено малки). Не беше и някакво травматично, само на 1-2 места ми стоеше леко подуто за 2-3 дни, но не нещо, което околните биха забелязали непременно.
Виж целия пост
# 8
Теди, благодаря за снимката. Много си красива, но без ефекта на конците.
Виж целия пост
# 9
Tuali, какъв лазер направи?Една процедура само?
Виж целия пост
# 10
Имам плътна, много дебела кожа, по която нямам бръчки, но за съжаление доста голямо назолабиално натрупване, като булдог съм Simple Smile  Нямам никакви филъри,  но лятото пътувах до Пловдив при д-р Чокоева и направих Агнес в областта на назолабиалното натрупване и долната челюст. За назолабиалното натрупване нямаше абсолютно никакъв ефект, а в периорбиталната област - супер слабо, почти незабележимо. Обсъдих го с д-р Чокоева и тя се съгласи, че наистина няма ефект и ми препоръча да направя още една процедура. Все още се чудя дали да го направя, страхувам се от ново разочарование. Обмислям да сложа филър в зоната на назолабиалните, но от друга страна ме е страх да не стана като питка в лицето. Не искам да слагам филър /дори и Радиес/ в скулите за издърпване на назолабиалните, защото си имам доста изразени скули и въобще не харесвам неестественото натрупване. Надявам се да ми помогнете със съвети какво мога да направя и дали изобщо този проблем може да се повлияе с нехирургични процедури.
Аз бих направила, ако доктор Чокоева ми подари процедурата. Навярно ще скандализирам повечето с мнението си, но не може да се платят някакви пари, ефекта да граничи с нула и... Все пак всички тези лекари трябва да имат някаква съвест. Ако тя ви е консултирала и ви е предложила тази процедура, носи отговорност за ефекта или липсата му. Та.. аз лично не бих направила 2ра процедура предвид сумарният минимален афект, а цената... не я знам.
Виж целия пост
# 11
Tuali, какъв лазер направи?Една процедура само?
Ох, ами излезе ми сега името на самия лазер, но е същия, с който, доколкото разбрах, се премахват варикозните венички по краката, просто с друг накрайник. Като горещо боцкане се усеща, но съвсем търпимо. Една процедура беше, да. В Дермаакт го правих. Утре ще правя pico sure за чистене на петънца 🥳
Виж целия пост
# 12
Имам много тънка кожа, без никакви подкожни мазнини. Със слабо лице и слабо тяло. Правила съм филъри и ботокс, но много бързо се разграждат.
Възраст близо 50.
Имам добре изразени скули.
Проблемите са: вече по-изразени бръчки, свличане и липса на свежест.
Очаквам някакви конкретни предложения...
Виж целия пост
# 13
Да се включа в темата с представяне Simple Smile
На 44 г съм с плътна, тежка кожа. Бръчки -не, но увисване - да.
Едиственото, което съм си правила по лицето, е еднократно ботокс с пачи крак /който нямам, но веждите ми са надолу генетично/, както и две мезотерапии на околоочен контур -пак преди две години.
Ползвам третиноин като грижа, както и корейска рутина и домашен уред за мезотерапия.
Постоянно се люшкам между идеята да направя нещо повече и после се отказвам.

Хвърлила съм око на една дерматоложка поне по две направления:
-   Лекарството се основава на PCL (поликапролактон). За първи път поликапролактонът започва да се използва през 1998 г. Това вещество, когато се инжектира в кожата, задейства синтеза на нов колаген и ще видите как кожата става еластична, лека, фините бръчки се изглаждат, овалът на лицето ще бъде стегнат, поне минус 10 години след курс на процедури!
Съвременната индустрия предлага все по-усъвършенствани препарати за подмладяване, вече няма нужда от провеждане на дълги курсове на терапия.
    ORGHADA PCL, създадена и произведена в Южна Корея, съдържа стимулираща доза поликапролактон и хиалуронова киселина. За пълен курс са необходими 2 (в редки случаи 3 процедури) Лекарството се инжектира в кожата с много тънка игла след анестетичен крем. Поликапролактонът се резорбира напълно в кожата, безопасен и ефективен.
- и за да не съм многословна ----За кого е показана терапията с млечна киселина? Всеки, който иска да се отърве от бръчките по лицето без отоци и да създаде „подпухнало лице“, за тези, които искат да използват инжекционни техники по-рядко, за тези, които не реагират на терапията с хиалуронова киселина.
Виж целия пост
# 14
Моята кожа е по-тежка сякаш, с широки пори и понякога акне. За нещастие следите от акне се трупат, вече минавам 30те и първите бръчки започват все повече да си личат. Все още съм новак в тези теми, но както казах минавам 30-те и ще стават все по актуални за мен. Първо мисля да започна с Микронидлинг за белезите от акне и широките пори, затова ще съм много щастлива ако някоя от вас успее да ми препоръчва добър специалист в Пловдив?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия