Моите рецепти събрани отвсякъде

  • 3 454
  • 113
# 105
Пита с кисело мляко
1 кл. брашно
3 яйца
800 мл. кисело мляко
50 мл. олио
20гр.жива  мая
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л сол
1 с. л захар
1 жълтък за намазване
Виж целия пост
# 106
Мадлени
       

100 г яйца (2бр.)
115 г захар
15 г мед
80 мл мляко на стайна температура (20°C)
180 г брашно, плюс малко за поръсване
6 г бакпулвер
250 г разтопено масло, плюс за намазване
1 ч.л. ванилия екстракт
⅓ лимонова кора

 В купа разбъркайте яйцата, захарта и меда.Добавете леко затопленото мляко и пресятите заедно брашно и бакпулвер.Разбъркайте добре и добавете разтопеното масло, ванилията и кората от ⅓ лимон.Сложете сместа за мадлени в хладилника за 1.30ч., за да си почине и стегне.След като времето е минало загрейте печката на 190°C. Пригответе формата за мадлени, като леко я намажете с разтопено масло и поръсите с брашно.Прехвърлете сместа в сладкарски пош и напълнете ⅔ от всяка една формичка.  Печете за около 15-17 минути в зависимост от вашата печка и големина на формата.Веднага след като са готови ги махнете от формата и ги сложете в тава, която покрийте със стреч фолио.Насладете им се с чашка кафе или горещ шоколад.
*Сместа трябва да бъде охладена преди да бъде шприцована във формичките. Така влажността се абсорбира и сместа се сгъстява. В следствие по време на печене мадлените ще придобият своите отличителни издутини.

Виж целия пост
# 107
Домашни бонбони

1 ч.ч. кокосови стърготини,
1 ч.ч. кондензирано мляко,
2  с.л. захар
1 с.л. масло

 Объркваме всичко на тесто и оформяме топчета които поставяме в хладилника да престоят една нощ преди консумация.
Виж целия пост
# 108
Тесто за питки и хлебчета

1 кл. Брашно
3 яйца
800  мл кисело мляко
50 мл. олио
20 гр. мая
1 ч. л. сода бикарбонат
сол и захар по 1 супена лъжица
1 жълтък за намазване
Маята се разтваря в малко хладка  вода, добавете захарта и солта. И замесваме с останалите продукти умерено твърдо тесто. Оставяме го да втаса и намазваме с жълтъка и печем
Виж целия пост
# 109
Кравайчета за коледарчета

400 гр брашно+още малко за донамесване
250 гр. мас
200 гр. захар
4 яйца
5 гр. амонячна сода + 2 суп. лъж лимонов сок
сусам за поръсване
Маста, яйцата, захарта се разбиват добре и се добавя амонячната сода погасена със лимонов сок. Прибавя се и брашното и се замесва добре. С чашка се изрязват кръгчетата а в тях със шише от без алкохолно се правят дупчици, поръсваме със сусам, нареждаме във тава и печем в средно силна фурна.
Виж целия пост
# 110
Домашни бонбони с бял шоколад
Нарязваме на ситно 1 бял шоколад ,поставяме го във купичка а нея във по голяма купа със гореща вода да се разтопи.Прибавяме 120 гр.краве масло и объркваме,прибавяме 1 чаша накълцано кашу и объркваме.Оформяме топчета които охлаждаме в хладилник,нарязваме 1 черен шоколад и стопяваме и него.Потапяме бонбоните в него и отново охлаждаме.Подреждаме в бонбониера и съхраняваме в хладилник.
Виж целия пост
# 111
Мадлени

Madeleines de Commercy

http://www.frenchselections.com/recipes/recipe.hts?0955062479


Продукти
1 ч.чаша захар
3 яйца
настъргана кора от 1 лимон
2 1/4 ч.чаши брашно
1 3/4 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка ванилия
150 грама масло, меко
1/3 ч.чаша прясно мляко

Форма за Мадлени(специална форма за сладки" мидички")Намаслена и набрашнена

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до бледожълто гъсто тесто .Добавете ванилията, лимоновата кора,брашното и бакпулвера и разбъркайте.Добавете маслото и млякото накрая и разбъркайте добре. Оставете да престои 15 мин. Затоплете фурната до 180 градуса. Със щприц или с малка лъжичка запълнете формичките до ръба (не ги препълвайте). Печете то  златисто  12 то 15 мин.
Извадете сладките от формата веднага след като извадите от фурната .Излизат 24 мадлени.
Виж целия пост
# 112
Скумрия в гювече
Скумрия около 500 гр. се нарязва на парчета и се пържи 2-3 мн.в 4 суп. лъж. олио. Добавят се 5 кисели краставички и 4 глави кромид лук, 4 моркова нарязани на парченца и се пържи още 3-4 мин. Добавят се 1 ч. ч бяло вино ,1 суп лъж червен пипер, 500 гр. сметана. Разбъркваме и прехвърляме в гювечета. Добавяме по 1 дафинов лист  и 3-4 зрънца черен пипер на гювече, поставя се в студена фурна  и включваме на 200 градуса. Печем 40 минути до готовност.
Виж целия пост
# 113
Гювечета със кренвиши и сирене
Продукти за 4 гювечета
4 кренвиша
250 гр сирене
4 яйца
2 домата
50 гр. масло
Китка магданоз
Черен пипер и сол на вкус

Натрошаваме сиренето и го смесваме с разбитите яйца, нарязаните домати и магданоз. Нарязваме и кренвишите и Объркваме всичко, разпределяме в четерите гювечета поставяме по пърче масло. Печем за около 20 мин
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия