Моите рецепти събрани отвсякъде

  • 3 703
  • 113
# 30
Овесени хрупкава бисквити

100 г масло
200 г овесени ядки
130 г захар
3 яйца
настъргана кора от 1 лимон
1 ванилия
100 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер

Запържете на слаб огън овесените ядки в 30 г от маслото. Разбърквайте периодично, докато станат златисти. Охладете ги и смесете с 30 г от захарта, разбийте на крем останалите масло и захар. Подправете с ванилия и лимонова кора. Добавете яйцата и разбийте още веднъж.
Смесете брашното с бакпулвера и овесените ядки. Изсипете ги в маслено-яйчената смес и добре разбъркайте.Печем на 170 градуса, покрийте тавата с хартия за печене и с лъжица сипете от сместа малки купчинки. Може да ги притиснете с лъжицата, за да ги направите плоски.  Изпечете ги за около 15 минути.
Виж целия пост
# 31
Тиквени сладки

яйца - 1 бр.
захар - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
тиквено пюре 1 ч. ч
брашно - 2 ч.ч. пресято
бакпулвер - 2 ч.л.
сода за хляб - 1/3 ч.л.
канела
джинджифил
индийско орехче

Разбиваме яйцето със захарта, олиото и пюрето от тиква.Към тази смес постепенно прибавяме пресятото брашно, бакпулвера, содата за хляб, малко канела, малко джинджифил и малко индийско орехче.Разбъркваме всичко добре и с лъжица сипваме от сместа в тава, застлана с хартия за печене. Оформяме сладките и ги печем  в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Виж целия пост
# 32
Тиквени меденки

олио - 1/2 ч.ч
захар - 1 ч.ч
тиква - 450 г варена
ванилия - 1 прахче
бакпулвер - 1 пакет
брашно - 2 ч.ч
сол - 1/2 ч.л
канела - 1 щипка
орехи
мед
След като тиквата е сварен я правим на пюре,
добавяме всички продукти и бъркаме с вилица до еднородна смес.
От сместа се оформят топчици, които се подреждат в застлана с хартия за печене тава. Меденките от тиква се пекат в умерена фурна на 180 градуса.
Виж целия пост
# 33
Сладкиш със компот от праскови

4яйца,1ч.ч захар,1ч.ч.брашно, бакпулвер, ванилия, 1/3ч.ч.олио, разбивам с миксер. Карамелизирам захар в тавичка ,нареждам резенчета праскови от компот и отгоре исипвам сместа.Слагам във фурната. След като е готов го обръщам и сиропирам  със сока от компота.
Виж целия пост
# 34
Орехчета (с преса)

125 гр. масло
1 яйце
1/2 ч.ч. пудра захар
1/4 ч.ч. кисело мляко
3 ч.ч. брашно
1/4 ч.л.сода
1 пак. ванилия и щипка сол
брашно за меко тесто

крем
1ч.ч.прясно мляко
1 с.л.брашно
1 1/2с.л.крист. захар
125 гр. масло
5 с.л.пудра захар
1 к.ч.смлени орехи
Виж целия пост
# 35
Орехчета

3 яйца
1/2 ч. ч олио
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч кисело мляко
1 пак. бакпулвер
1 пак.амониев бикарбонат
брашно  800гр.

Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се олиото и киселото мляко ,в което е поставен амониевия бикарбонат.Бакпулвера се размесва в брашното и се замесва твърдо тесто, правят се малки топчета и се поставят в леглата на формата, която е предварително загрята, пекат се на котлон. После се пълнят с крем и се слепват

Крем
3 пак. краве масло
 1ч.ч прясно мляко
1ч.ч захар
1 с.лъж. какао

Оставя се маслото да омекне, заварява се млякото със захарта, смесва се всичко заедно, когато млякото изстине.Обърква се добре и се оставя в хладилник да се сгъсти,пълнят се черупките и се слепват.
Виж целия пост
# 36
Троен крем за  пълнене на орехчета(гъбки)
за ретро преса

Крем 1

1и1/2ч.ч.пудра захар,2п.масло,2жълтъка,1ванилия/Маслото и захарта се разбиват до побеляване и последователно се прибавят жълтъците и ванилията

Крем 2

1и1/2ч.ч.прясно мляко,2ч.ч.смлени орехи,1-2с.л.какао на прах,захар според вкуса/Орехите и млякото се сгъстяват на слаб огън,прибавя се какаото и захарта.Отавя се да изстине.

Крем 3

1ч.ч.прясно мляко,1с.л.брашно,захар на вкус/Приготвя се млечен крем и се оставя също да изстине


 Смесват се трите крема и се пълнят орехчетата (гъбките)
Виж целия пост
# 37
Ретро рецепта за орехчета с преса

За тестото:
2 бр. яйца
1 ч.ч пудра захар
125 гр. масло
2 с.л кисело мляко
1 ч.л хлебна сода
ванилия
брашно за замесване на средно меко тесто.

Омесва се средно меко тесто, оформят се топчета с големина на лешник и се поставят в предварително загрята преса Получените половинки се слепват две по две със сладък крем
Виж целия пост
# 38
Вкусен зелник


Виж целия пост
# 39
Самоковски  зелник






https://www.youtube.com/watch?v=v9fH-E6LK4c
Виж целия пост
# 40
Кюстендилски зелник


Виж целия пост
# 41
македонски зелник




https://www.youtube.com/watch?v=UNkjh2awriY
Виж целия пост
# 42
Хрупкав ЗЕЛНИК




  https://www.youtube.com/watch?v=5nXqP4PlnSw
Виж целия пост
# 43
Как се прави тесто за домашна теглена баница






https://www.youtube.com/watch?v=BMnZHHy6zWY
Виж целия пост
# 44
Ръчно точени кори, с плънка от кисело зеле






https://www.youtube.com/watch?v=ONm5Lea-x6M
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия