Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Банята - тема 40

  • 32 054
  • 749
Добре дошли в четиридесетата тема за нашите бани!Тук са предишните теми:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37[/size], 38[/size]39[/size]


Освен положителните вече има и отрицателни отзиви от работата на майстор Румен Янков  (rumen_iankov), пишещ в темата ни.
Може да потърсите и да ги прочетете в Черен списък, Бял списък и тема 26


Скрит текст:
Източник: maistorplus.com
Виж целия пост
# 1
Някой слагал ли е скоро плот под мивка? Трябва да взема един с размер 120/50, но не знам дали да е дърво, дали от тези, тип пвц, които продават по магазините. Банята ще се ползва като основна за три момичета, така че ми трябва нещо наистина устойчиво Grinning
Виж целия пост
# 2
Амели, аз се чудя същото. Колебая се между мрамор и пвц плот. Моят е долу горе със същите размери. 120×45. Купила съм мирка - купа и смесител за купата. Аз се чудя, ако избера мрамор, той дали няма да е твърде тежък, за да е окачен за стената, т.к. не искам да е върху шкаф. И какви са ми вариантите за изчистени и ненатрапчиви крепежни елементи?
Виж целия пост
# 3
Технически камък също обмислям, сега като каза мрамор и се сетих. Идея си нямам как се захваща. Виждала съм някакви крепежи, които моеже да се използват и като закачалка, нещо такова:

Виж целия пост
# 4
В мокро помещение ще слагаме мивка купа, само такава пасна на пространството като функционалност и размери. Плотът се оказа затруднение - на никого явно не му се занимаваше с изработка на наистина малък плот, едва-едва подаващ се изпод малка мивка. След като от 2 фирми поискаха имейл със заданието и после изобщо не ни отговориха, решихме да е от дърво, мъжът ми го изряза с оберфреза от дъб с точните форми и заоблености. Имаме двукомпонентен полиуретанов лак, с който ще го минем, след леко уточняване на дълбочината(може да се наложи да отнемем малко). Красотата не ни е много важна, но аз доста харесвам резултата, сглобявахме мивката няколко пъти с цел уточняване на други елементи в пространството, та се нагледах. По идея ще се използва инцидентно, няма да се леят води наоколо и се надяваме да издържи. Ако не, слага се и се маха без проблеми.
Виж целия пост
# 5
За малко парче камък мисля, че може да се пробва при някоя от каменоделските фирми около гробищата - вероятно половината поне нямат сайт. Мой познат беше купувал от такава фирма изрезки от мрамор, приблизително с големината на метро-плочки, за градината нещо. Беше ги спазарил изгодно. Та за тези фирми да изрежат малко парче мрамор или гранит (технически камък там няма да има) едва ли ще е проблем. Освен ако не търсите някакъв много специален камък като шарка.
Виж целия пост
# 6
За мокро помещение не търсим абсолютно нищо специално. Така или иначе, дървеният плот е направен, харесва ни на вид и чака да довършим помещението. Ако нещо се разкисне или има друг проблем, може да пробваме така.
Виж целия пост
# 7
Банята ще се ползва като основна за три момичета, така че ми трябва нещо наистина устойчиво Grinning
Ако го направите като шкафче на крака вместо само на стената да се окачи, тогава може всякакъв плот, и камък и каквото искате тежък материал, и да се облягате на него и всичко.
Виж целия пост
# 8
И аз заобмислях от миналата седмица плот върху крака, а не конзолно захванат за стената. Искам да е 120 на 45 дълбочина. Под едната му част да пъхна пералня, а останалото да е за мивката и разбира се малко да остане. Може и с по-къс плот, но тогава трябва да се мине на вариант мивка тип купа, а нещо не ми изглеждат удобни. Друго си е отлята от плота мивка или поне вградена в или на плота.

Ходих до Studio Sense в Пловдив. Много красиви неща, но все конзолно захванати с изключение на един-два модела. И се замислих за здрав плот каменен, но въху крака. Въпросът е откъде тези метални крака?

В едновремешните калпави кекави тухли четворки хич не ми се иска конзолно. Макар че то... кухненските шкафчета как си висят? Не е ли същото? Или при кухните захващането е в много точки?
Виж целия пост
# 9
Има си дюбели (различни видове) с различна товароносимост, както за бетон,  така за тухли четворки, за гипс-картон и т.н.
https://www.servina.net/skrepitelni-elementi-i-instrumenti/dyube … a-5317-10377.html
https://www.panchev.bg/tde-dvoynozakrepvasht-diubel-za-kuha-tuhl … -s-vint-m8h80-978
https://www.servina.net/skrepitelni-elementi-i-instrumenti/dyubeli/index.html

Крака (например):
https://praktiker.bg/bg//Instrumenti-i-zhelezariya/Obkov/Mebelni … mp;ajaxLoad=false
Виж целия пост
# 10
Всеки шкаф за окачване може да се монтира и на крака. А крака дал господ - къси, дълги, кръгли, квадратни...
Виж целия пост
# 11
Здравейте, ние сложихме плот от травертин. Фирмата го монтира, добре изглежда, при тях сме поръчвали и малки неща- перваз за прозорец например и приеха поръчката проблем, за Бургас става въпрос обаче
Виж целия пост
# 12
Как е монтиран плотът към стената?
Виж целия пост
# 13
Ами май е разпробивано, сложили са го миналата седмица, ще надникна отдолу дали се вижда нещо. Само са казали на мъжа ми да намаже със силикон по края, санитарен май. Обаче ще го питам пак довечера
Виж целия пост
# 14
Здравейте,
Търся бюджетен смесител с хигиенен душ за мокро помещение, не за вграждане. Може ли да ми предложите нещо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия