Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Задължения към МТЕЛ / има ли осъдени

  • 591
  • 3
Здравейте,
Въпроса ми е спедният: Звънят ми за събиране на стари задължения към МТЕЛ, не се представят по телефона , но предполагам, че е колекторска фирма. Твърдят, че ме съдят/ ще ме съдят ( не успях да разбера), и като им казах, че това няма как да стане, защото задължението е от преди 9 години , ми отговориха, че след като са ми изпратили известия по български пощи до адреса даден на личната карта ( който  към момента не е актуален) това се считало за уведомление и удължавало давността ?
Това вярно ли е ? Не живея от 5 години на този адрес и не знам какво са ми пращали, но нали само ако получа призовка от съда, и ако не пусна възражение до 2 седмици, само тогава могат да ме осъдят? И те въобще имат ли паво да ме съдят след като са се минали почти 10 години? А след като се обажда колекторска фирма, означава, че не са ме дали все още на частен съдия изпълнител?
Виж целия пост
# 1
Вярно е, регулярното напомняне губи давността.
Вървете и на място питайте какво и защо дължите и се разплатете. Не коства нищо.
Виж целия пост
# 2
Нали вече пита в друга тема, отговориха ти.
Виж целия пост
# 3
https://bg-mam.ma/p/476030/44284370
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия