Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 254
  • 1 104
# 990
Момичета, аз ч1есто правя тази торта и по-скоро вариации на тема. Wink
Имам едно питане. Днес видях в Лидъл  едни рула: шоколадови, лешникови, ягодови и черешови. Някой ползвал ли ги е и дали ще са подходящи за тази торта. Може да са много жилави или трошливи, супер сладки и т.н.
 
Виж целия пост
# 991
Аз ползвам всякакви, само гледам да нямат отгоре шоколадова глазура, защото се троши като ги режа.
Виж целия пост
# 992
Eдин бърз въпрос  Grinning
Заквасената сметана разбива ли се първо с миксер и после да се добави шоколада или само с телта да ги разбъркам  newsm78
Виж целия пост
# 993
Eдин бърз въпрос  Grinning
Заквасената сметана разбива ли се първо с миксер и после да се добави шоколада или само с телта да ги разбъркам  newsm78
Само с телта  Peace
Виж целия пост
# 994
Благодаря за отговора mimi_82   bouquet Оставих я в хладилника   chef Определено ми е малко крема за купата, която избрах. С малко импровизация го допълних Mr. Green Сега ще чакам да стегне и после ще докладвам. Благодаря за рецептата Leo  newsm51
Виж целия пост
# 995
 metchopooh аз разбивам течна сметана,добавям заквасената и желатина,става супер,сладко и леко
Виж целия пост
# 996
Eдин бърз въпрос  Grinning
Заквасената сметана разбива ли се първо с миксер и после да се добави шоколада или само с телта да ги разбъркам  newsm78
Само с телта  Peace
аз ги смесвам двете и разбивам с миксер, понеже само с телта не се получава добре - понякога на дъното остава неразтворен шиколад Wink
Виж целия пост
# 997
Много благодаря за отговорите  Heart Eyes
Ето и резултата за 11-тата месечинка на бебка  Mr. Green

miriams28 на литър течна сметана колко желатина слагаш  newsm78
Leo тортата мнооого се хареса, вече е на половина  Joy
Виж целия пост
# 998
мечопух,тъй като от заквасената,течната много бързо се сгъстява слагам едно пакетче желатин разтворено в около 60-100 мл вода,и съм правила без шоколад,а вчера правих със сладко от смокини утре ще видя резултата
Виж целия пост
# 999
http://prikachi.com/images/518/3118518T.jpg
Това е моята торта с рула,но вместо шоколадова я направих сметанова.Крема отвътре е на д-р Йоткер ванилия и шоколад,а по-средата е от заквасена сметана със захар.И в трите кремчеата добавих по един желатин.Получи се невероятно вкусна.
Виж целия пост
# 1 000
браво тортата ти е станала чудна
тази торта е разкошна защото търпи всякакви импровизации и в кремовете и в украсата
Виж целия пост
# 1 001
И аз много я харесвам, и досега не съм се дънила. Имам един въпрос обаче- с какво могат да се заменят рулата? Някак си ми се губи идеята от готов продукт да направя друг....Ако е блат може би трябва да се сиропира за да приеме тази купулообразна форма  newsm78, или бишкоти...
Виж целия пост
# 1 002
Моя приятелка я е правила с котешки езичета, но са се разкашкали, защото ги е сиропирала с прясно мляко.  Аз последния пут редувах шоколадови рула с бишкоти, отгоре направих заливка с крема за торта Гараш и стана много добра. Отвътре беше с течната сметана на Лидъл и замразени ягоди.  Hug
Виж целия пост
# 1 003
Момичета става и с  блат за торта правоъгълен нарязан на ленти, те се огъват лесно. Но като се замисля, ще стане и като се нареже блата на квадрати,  големи колкото  обикн. бисквити.
Виж целия пост
# 1 004
 Shocked Като гледам какви красоти сте направили на 1ва стр чак ме е срам да питам, но...
 Embarassed Като разбивате сметаната и шоколада как става? Шоколадът предварително е разтопен на водна баня или друго??? Че този купешкият в кутията е твърд и не ми изглежда, че ще успея и с миксер дори да го разбия..нагласила съм се да направя тортата, ако купя още рула, че 1то го  Blush преполових за закуска.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия