Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 242
  • 1 104
# 1 005
Шоколадът е течен Wink. Няма нищо сложно, може и на ръка да разбъркаш с тел, не е голяма философия Laughing
Виж целия пост
# 1 006
Мерседес   bouquet , течен е, ама моят не е съвсем  Crazy

ей такъв мисля, че съм купила
или вие казвате да си го направя шоколада, по онази рецепта със сухо мляко, какао и т н (помня имаше в детството ми някъде подобна, имам я на 1 стогодишен тефтер  Laughing).
Виж целия пост
# 1 007
Спокойно можеш да си го ползваш този, разбива се спокойно, просто не го дръж  на хладно преди това. Нутелата е по-твърдичка, но нея я предпочитам за директна консумация. Последния път ползвах течен шоколад от Лидъл, някакъв съвсем евтин, резултата е същия.
Виж целия пост
# 1 008
И аз много я харесвам, и досега не съм се дънила. Имам един въпрос обаче- с какво могат да се заменят рулата? Някак си ми се губи идеята от готов продукт да направя друг....Ако е блат може би трябва да се сиропира за да приеме тази купулообразна форма  newsm78, или бишкоти...
Мисля, че би станало и с блат за торта, ако се навре в купата почти топъл ...не съсвсем горещ, че ще е глетав  Peace.
Може блата да се нареже на парчета и така да се сложи.....все пак се прави в купа, няма къде да избяга сместта, погледни и тази тортата и ще ме разбереш какво искам да кажа....
   metchopooh, с какво покри твоята торта (коя рецепта за фондан ползва ...трябва ми нещо с което и лайк като мен би се справил  Embarassed)
Виж целия пост
# 1 009
Поли, схванах идеята и аз на желатина разчитам да задържи цялата работа  Mr. Green
Бре, тук все от нашето село моми се наредихме Heart Eyes
Виж целия пост
# 1 010
МерСедес   bouquet  bouquet двоен +
Кремът стана супер, сложих за няколко мин шоколада на парното, за да не е твърд и се разби идеално....остава и на вкус да съм я докарала, че още е в хладилника.
Направих и друго - не изсипах цялата смес в "дупката", която се образува при нареждането на парченцата руло, а слагах на пластове - пласт крем, пласт по-тънки парчета рула и пак така, като накрая сложих бисквити за дъно.
 fingerscrossed Стискайте палци да е добре.
Виж целия пост
# 1 011
Добре ще е, няма начин   Peace
Виж целия пост
# 1 012
Добре ще е, няма начин   Peace
Права си, Рая!  Mr. Green
 Blush аз не изтърпях да чакам многото часове, нали има желатин, та нп, разрязох е - ми...супер е на вкус, благодаря ви, момичета!   bouquet
Благодаря и на Лео за споделената рецепта!   bouquet
Виж целия пост
# 1 013
Много благодаря за отговорите  Heart Eyes
Ето и резултата за 11-тата месечинка на бебка  Mr. Green

miriams28 на литър течна сметана колко желатина слагаш  newsm78
Leo тортата мнооого се хареса, вече е на половина  Joy
Как направи глазурата,ако може да опишеш стъпка по стъпка Blush
Виж целия пост
# 1 014
Как направи глазурата,ако може да опишеш стъпка по стъпка Blush

Ако може на малки крачки като за начинаещи  Mr. Green
Виж целия пост
# 1 015
Как направи глазурата,ако може да опишеш стъпка по стъпка Blush

Ако може на малки крачки като за начинаещи  Mr. Green

Това е захарно тесто или кактп някои му казват- фондан. Има различни рецепти за приготвянето му в домашна обстановка, но може и да се купи готов.

В тортената библиотека има различни рецепти. За начинаещи препоръчвам "Млечен марципан" или "Марципан Варна".
Тестото се оцветява със сладкарски боички (разделяте си го на различни по големина топки спрямо това колко цвята искате да направите и каква част от тортата ще са те) и се пренася на тортата като се разточи. Има клипчета как се покрива торта.
За средна торта Ф26-28 отива около 400-450гр. тесто за покриване и около 100гр. за декорация от типа който е показана.
Виж целия пост
# 1 016
ето и моята интерпретация на тортата

Виж целия пост
# 1 017
J_M_M супер е  Hug  smile3501
Виж целия пост
# 1 018
И при вас ли крема не стяга много? Дори сложих 1 1/2 пакетче желатин .Сметаната ми беше Бочвор 2 коф.от по 200гр. newsm78
Иначе тортето е трепач. Peace
Виж целия пост
# 1 019
При мен наистина не стегна както трябва кремчето, но го отдавам по-скоро на желатина- - не го разтворих на водна баня, а само в хладка водичка.  Втори път тази грешка няма да аповторя  Naughty
А тортичката наистина си я бива, много се хареса на вкус. Сега ми е влезнала една муха в главата - ще я направя с еклери, дали ще стане  newsm78 Предполагам, че няма да пречи. Като я направя (и ако е за показване), ще докладвам  Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия