Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 138
  • 1 104
# 1 065
може, разбира се
ето
Долния етаж е по оригиналната рецепта в началото на темата, втория е с бели рула и бял течен шоколад със сметаната.

Тази торта стана здрава и стабилна и затова втория етаж не я деформира. Желатина я стегна добре. Няма допълнително укрепване.
Но ако се притесняваш, че вторият етаж ще смачка долния (ако не е по-малък като моя), тогава го направи върху картонена подложка, обвита с фолио, която не се показва извън него и я облечи заедно с него с покритието. После в готовия долен етаж забиваш 3-4-5 сламки на равни разстояния и ги отрязваш точно до блата, да не се виждат. В сламките пъхаш дървени шишчета и тях отрязваш на повърхността. Така вече може да сложиш втория етаж и да не се страхуваш, че ще потъне.
Виж целия пост
# 1 066
Вторият етаж ще е по-малък, но идеята за допълнителното укрепване много ми допадна и мисля да я приложа...за всеки случай  Wink

Колко дни предварително приготвяш тортата? 2-3 дни много ли ще се отразят на вкуса й?
Благодаря за безценните съвети М_е_г_и!  newsm74
Виж целия пост
# 1 067
Днеска я направих тая торта. Е няма по лесно бързо и вкусно приготвена торта.
Лео хиляди благодарности. Мисля да  я направя и за коледа но я ми кажи ако ще и слагам покритие отгоре марципаново дали трябва да я мажа и с нещо друго отгоре? Благодаря ти много   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 1 068
За формата - става във всякаква форма.
За покритието - по-добре намажи с маслен крем, или с кайсиев мармалад на тънък слой, или с друг крем, но да не е на основата на прясно мляко или сметана, защото разтопяват покритието. Ако не е намазано, трудно ще положиш покритието, ако повърхността е суха (само с рула). Ако пък вътрешния крем е излязъл на повърхността, тогава със залепването няма да има проблем, но пък ще се разтопи покритието - не веднага разбира се, а постепенно.
Така че по-добре намажи.

На предната страница тъкмо обяснявах за това... Ако нещо не е ясно, пак ще обясня.  Wink
Виж целия пост
# 1 069
М_е_г_и   bouquet  bouquet  bouquet
Разглеждах ти тортите още от първата и сега  до последната сложена на снимка. Браво наистина страшно майсторство но искам и да те попитам. Като сложиш марципана и ако искам да слагам фигурки различни с какво се слепят върху марципана? И пак благодаря ти много тортите ти са разкошни.  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 1 070
О, много благодаря. Тортите ми са съвсем любителски, без специални инструменти, само за рождените дни в къщи...
А на въпроса ти - с вода... С обикновена четка за рисуване, изцедена, да не капе. Ако има по-големи и по-тежки фигурки, може да ги закрепиш с клечка за зъби или дървено шишче. На последната ми торта свещичката е прободена по дължина с клечка за зъби и след това е забита в тортата. Стана доста тежка, тъй като вътре е от бял шоколад и само е обвита с червеното (аз не обичам да правя големи фигури само от захарно тесто, винаги вътре има нещо - кексче, натрошени блатове или бишкоти,  омесени с крем, или както в случая пръчка от бял шоколад)
Виж целия пост
# 1 071
М_е_г_и мерси много   bouquet  bouquet  bouquet Надявам се и моите любителски да стават по тоя начин. Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 1 072
Имам въпрос : понеже имам много кръгли бисквити вкъщи, могат ли резените руло да се заменят с бисквити?
Виж целия пост
# 1 073
Имам въпрос : понеже имам много кръгли бисквити вкъщи, могат ли резените руло да се заменят с бисквити?
Със сигурност пак ще стане, но те съветвам да не я слагаш в хладилник, че да забавиш малко стягането на желатина- за да попият хубаво бисквитите Wink
Виж целия пост
# 1 074
Благодаря ти за съвета  Hug
Виж целия пост
# 1 075
 newsm51  Искам да благодаря за страхотната рецпта за Торта с рула, която ме спасява в много случаи - бърза, лесна и наиситна позволяваща да се експериментира с украса и пълнеж. Щом успях да впечатля и баба си, която дни наред разправяше за тортата, а за нея, никой друг освен нея не може да направи нищо свястно в кухнята  Crazy
Виж целия пост
# 1 076
Момичета току-що сложих моята тортичка да стяга в хладилника,обаче май я оплесках.За първи път работя с желатин и го оставих да набъбне в студена вода ама после направо изключих,че май трябва да се разтопи за водна баня ами направо го сложих при сметаната и шоколада.Та въпроса ми е дали ще стегне изобщо  newsm78 извинете,ако сте говорили за това но нямам време  да прочета 72 страници  bouquet
Виж целия пост
# 1 077
.......с желатин и го оставих да набъбне в студена вода ама после направо изключих,че май трябва да се разтопи за водна баня ..........

Мисля, че няма да ти свърши работа така, а и ще се усещат зрънцата. На водна баня всъщност се разтваря и се получава еднородна течност. Peace
Виж целия пост
# 1 078
Наканих се най-накрая и аз да я направя тази торта. Имам следното питане - не й ли идва много крема вътре? Някой пробвал ли е да нареди един ред тънки рулца и в средата на крема, на мястото на бананите в оригиналната рецепта? Дали ще потънат?
Виж целия пост
# 1 079
Наканих се най-накрая и аз да я направя тази торта. Имам следното питане - не й ли идва много крема вътре? Някой пробвал ли е да нареди един ред тънки рулца и в средата на крема, на мястото на бананите в оригиналната рецепта? Дали ще потънат?
Пробвала съм - и с филийки от рулата и с бисквити - не потъват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия