Йога за бременни в Пловдив

  • 2 454
  • 7
Здравейте момичета,

Видях, че няма скорошна тема за йога за бременни и затова реших да отворя нова. Може ли да ме посъветвате къде бих могла да ходя в Пловдив? Доволни ли сте? Как се чувствахте по време на бременността и по време на раждането?

Благодаря! 🙂
Виж целия пост
# 1
Привет!

Аз родих преди 2 години и половина и докато бях бременна посещавах часовете за бременни на Елица, в студио Шанти. Провеждаха се на място, два пъти в седмицата, препоръчвам горещо!

На първо място, физически имах нужда от тези практики, защото облекчаваха болките в кръста ми и други неразположения свързани с тежестта от коремчето, особено в последния триместър. Но по-важното е, че изградих прекрасна емоционална връзка мама-бебе, още преди да съм го видяла. Спомням си, че изпитвах неописуемо вълнение от предстоящата ни среща с бебето и с мамите там споделяхме всички емоции, които преминаваха през нас.

И да не забравя да спомена и дихателните практики, които провеждахме на всяко занимание. Имах щастието да родя естествено и наученото ми помогна да запазя фокуса си и до някаква степен да облекча болките от контракциите съсредоточавайки се върху дишането. Е накрая вече, след часове болка поизгубх контрол върху дишането хахахах но те нещата си вървят инстинктивно в тези моменти Simple Smile

Позволявам си да обяснявам толкова подробно, защото според мен всички тези компоненти са от особено значение за лекото протичане на бременността и за раждането. Аз съм с опит от преди това, практикувам йога вече от десетина години и за мен това да продължа занимание и през бременността беше абсолютно естествено решение, да не кажа задължително Grinning

 Но там имаше и мами, които не се бяха занимавали с йога преди това и пак се чувстваха страхотно. Всички движния са съобразени и няма опасност да "пренапънеш". Виждам, че щом питаш за йога за бременни имаш някаква идея от практиките преди това?

Та това е от мен, ако те интересува нещо друго питай.
Елица споделя и много опит от своята бременност и раждане и е чудесна, може да й се довериш.

Ако се притесняваш да ходиш на практики в група, тя направи и онлайн платформа за бременни. Провери в страничката на Шанти във фейсбук.

Прекрасно бременеене и успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Здравей Simple Smile

Благодаря за пълния отговор!
Ами да, и аз практикувам йога по принцип, но сега ми се иска да се доверя на човек, който определно ще знае как да ме насочи да правя правилните движения без да натоварвам тялото, имайки предвид деликатния момент ...

Аз лично не се притеснявам да съм в група, но пък доста често не съм в Пловдив. Може ли линкче към онлайн платформата?

Ехх .. обнадеждих се, 3 месеца не съм практикувала : ))) Много благодаря още веднъж!
Ако се сещаш за още подробности, ще се радвам да прочета.

Хубав ден! Heart
Виж целия пост
# 3
В сайта може да поразгледаш има подробно описание https://online.yoga-plovdiv.com/course/yoga-za-bremenni/

Отговарям в движение, дано съм копирала правилно линка 😁

Хайде чакаме отзиви после. С умиление си спомням за тези моменти ❤️
Виж целия пост
# 4
Здравейте, настоящи и бъдещи мами! За жалост не живея в Пловдив, за да посещавам редовните йога занимания за бременни на Елица. Но пък с лекота и удоволствие  следвам видеата в платформата за упражнения и много полезни съвети! Много съм доволна, затова не спирам да препоръчвам на всички мои близки, които очакват дете! Бъдете здрави и благословени!
Вили
Виж целия пост
# 5
Въпреки, че аз самата водя йога, по време на бременността ми посещавам часовете за бременни на Елица в йога студио Шанти. Атмосферата, която се създава в нейните часове е прекрасна. Никоя друга тренировка или клас не би могла да ми пасне толкова добре в този период от живота ми като йогата с Ели. Харесва ми, че има индивидуален подход към всяка жена, която е там и наистина успява да ме накара да се чувствам уверена и спокойна, спрямо особеностите на моята бременност.
Два пъти седмично по час и половина са, на много удобно място в центъра. Тъй като и аз не всеки път успявам да съм в града, понякога практикува сама вкъщи с нейния онлайн курс и съм много доволна. ☺️
Виж целия пост
# 6
Здравейте, бъдещи мами! Попаднах и на още една напълно безплатна онлайн инициатива по темата ни Йога за бременни, онлайн всяка сряда по обяд, до края на месец март. Давам линк
 https://play.decathlon.bg/activities/296
Виж целия пост
# 7
Здравейте, преди няколко години и аз посещавах часовете за бременни на Елица Йоргова в студио “Шанти”. Незабравимо и изключително полезно изживяване, което препоръчвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия