За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 582
  • 736
# 30
Ориза в този микс трябва ли да се вари преди да се задуши?

Виж целия пост
# 31
Дайте моля идеи за пълнеж на сладки тарталети.
Виж целия пост
# 32
Станислава аз  в уок тиган със загрята мазнина и запечатани късчета месо  го изсипвам и задушавам . Добавям поетапно топла вода докато стане.
Виж целия пост
# 33
Дайте моля идеи за пълнеж на сладки тарталети.
Ами шоколадов ганаш, сладко, крем, рикота, маскарпоне, сметана, плодове, бити белтъци и горени... такива обичайни неща, А може и яйца и да се пече плънката...
Виж целия пост
# 34
Скрит текст:
Дайте моля идеи за пълнеж на сладки тарталети.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_20.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_76.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/pastel-de-nata.html
Виж целия пост
# 35
Дайте моля идеи за пълнеж на сладки тарталети.
Този шоколадов крем е разкошен и много лесен.

Тези са без готвене:
Крем Капучино
250г крема сирене (или рикота)
250г маскарпоне
150г кондензирано мляко
40мл кафе еспресо
5г смляно кафе
В дълбока купа изсипете крема сиренето(рикотата), маскарпонето, кондензираното мляко и кафето. Разбийте добре с миксер до получаването на хомогенен гладък крем.

Кокосов крем
Виж целия пост
# 36
Здравейте имам нужда от съвет!
Това е спаначена супа

Която съм забравила на балкона и сега е леко хладка, въпроса ми е може ли да я сложа на котлона да заври и да се изяде довечера..... И детето ще яде от нея.... Не ми се хвърля храна!
Виж целия пост
# 37
не разбирам - защо да я хвърляш?
Виж целия пост
# 38
Ще съм благодарна да ми помогнете с рецепта за супа с глава целина и праз. Досега не съм правила такава. Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 39
Не става ясно каква супа, но на мен на крем супа ми звучат тия съставки (и особено ако са само те)... запържваш праза, слагаш подправки каквито харесвате, добавяш целината на кубчета и заливаш не съвсем до горе, като се свари - пасираш с водата от варенето, масло, прясно мляко (ако е нужно разреждане) и/ или течна сметана за разкош.  И крутони. Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Ако е за крем супа, нищо не запържвам. Слагам всички зеленчуци нарязани на едро в тенджерата, малко зехтин, сол, вода (само не трябва да е много, обикновено слагам по-малкоот зеленчуците) и сварявам всичко. После завършвам като Морена. Пасирам, според супата мога да сложа жълтък и сметана, само сметана или нищо да не сложа. За финал сервирам с домашни крутони, запечен бекон, някакви семена или ядки, варено яйце и прочие.
Виж целия пост
# 41
Morena, Mikkey, благодаря.
Виж целия пост
# 42
Здравейте, моля ви за изпитана и успешна рецепта за фунийки. Искам да направя, но никога не съм правила и не искам да съм на пробата и грешката, поне рецептата да ми е сигурна Simple Smile Синът ми е опитал фунийки на рожден ден и много му харесали, та искам да се опитам да го изненадам Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Трябва да декорирам едни меденки с вафлена хартия. Имам бял фондан. На който ще поставя плаките, но нямам тайлоза и никакво лепило. Дали ще стане с вода и захар 50/50? И друго дали трябва да се намаже готовата бисквита накрая с нещо за блясък?
Виж целия пост
# 44
Лепила съм само с леко минаване с вода по фондана
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия