За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 536
  • 736
# 15
От къде да си купя патешка мазнина?Четох,че се  събира от патешки фенери -как става?
Виж целия пост
# 16
Купих една голяма торба корнфлейкс от Лидл за панирано пилешко,споделете рецепти за десерт с корнфлейкс🙄🌞

Шоколадов чийзкейк с корнфлейкс

Кисело мляко с плодове и корнфлейкс
Виж целия пост
# 17
От къде да си купя патешка мазнина?Четох,че се  събира от патешки фенери -как става?
В Метро и Кауфланд трябва да има, на Волекс. https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X219117/0032/0021/900%D0%93%D0 … D0%90%D0%A1-VOLEX
Другия вариант е да купиш патешки фенери, пак от там. Слагаш ги в тенджера и ги вариш докато се разтопи мазнината. Прецеждаш и сипваш в буркан или друг стъклен съд. А кожичките накрая са просто разкошни!
Виж целия пост
# 18
Благодаря,Mikkey!
Виж целия пост
# 19
Искам да правя крем по тази рецепта но имам само 250 гр маскарпоне и Сметаната ми е 35 %не 33,ще стане ли нещо или да не се захващам

Виж целия пост
# 20
Според мен плътен крем само от яйца и захар няма да получиш. Кремът ще придобие нужната консистенция от маскарпонето след това. Според мен 250г маскарпоне са достатъчни за тези яйца.
Ще се получи крем като за тирамису. За сметаната няма проблем, че имаш 35%, ще ти свърши работа. 
Виж целия пост
# 21
Според мен плътен крем само от яйца и захар няма да получиш. Кремът ще придобие нужната консистенция от маскарпонето след това. Според мен 250г маскарпоне са достатъчни за тези яйца.
Ще се получи крем като за тирамису. За сметаната няма проблем, че имаш 35%, ще ти свърши работа. 
Резултата ще кажа по късно
Искам да попитам кондензирано подсладена мляко трябва ли да бъде на стайна температура преди подготовката за сладкиш?
Виж целия пост
# 22
Кондензираното, ако ще правиш крем с него, по-добре да е студено. Така ще е по-стегнато...иначе, ако ще го печеш (примерно) е по-добре да е на стайна температура.
Виж целия пост
# 23
Пресолена мусака..... 😥Има ли оправяне?
Виж целия пост
# 24
Ако вече е опечена - сервираш порциите с по няколко лъжици кисело мляко.
Виж целия пост
# 25
Подходящи подправки за пилешки пържоли от бут?
В нета има много информация, но искам да знам какви да сложа за да не е натрапчиво миризмата?
Виж целия пост
# 26
Скрит текст:
Подходящи подправки за пилешки пържоли от бут?
В нета има много информация, но искам да знам какви да сложа за да не е натрапчиво миризмата?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_3.html
Виж целия пост
# 27
Здравейте момичета!
Ще правя мъфини за погача на бебче, но отгоре искам да сложа буквички с името.
Моля препоръчайте откъде да поръчам, че не мога с фондан да изрязвам и да слагам…
Благодаря ви
Виж целия пост
# 28
Как се панира пангасиус?
Виж целия пост
# 29
Паста патафри(нямам идея дали така се пише) за мен е най- вкусната панировка. Яйце, брашно и бира(+ подправки) се обърква и трябва да стане 1-2 идеи по- гъсто от смес за палачинки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия