Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

  • 36 568
  • 785
# 750
Здравейте на всички искам да попитам дали знаете за колко време излизат резултатите от спермограма ?
На следващия ден.
Виж целия пост
# 751
В болницата след операция,каква е процедурата за кърмене? Питат ли те искаш ли,не искаш ли.. и ако искаш,но няма мляко,все още, какво се прави?
Виж целия пост
# 752
В болницата след операция,каква е процедурата за кърмене? Питат ли те искаш ли,не искаш ли.. и ако искаш,но няма мляко,все още, какво се прави?
В същия ден ти носят бебето в късния следобед  само да го видиш и то ако изрично си го поискаш, иначе не. Първата вечер остава в Детска стая, за да се възстанови майката. Вече от следващата сутрин, след като мине визитация и тоалет, ти го карат и си стои постоянно при теб. Вземат ги само сутрин и вечер за по 2-3 часа за визитация и тоалет и ги връщат. Можеш да го слагаш на гърда постоянно. Ако няма кърма, се обаждаш в Детска стая да ти донесат АМ. И те ще ти оставят през 3 часа, за да дохранваш, ако има нужда. Ако кърменето потръгне, можеш да кажеш на момичетата да не ти оставят повече АМ.
Виж целия пост
# 753
Какви документи трябва да се носят на консултацията с анестезиолог?
Освен документ, че имам тромбофилия за друго не се сещам 🙄
Виж целия пост
# 754
Какви документи трябва да се носят на консултацията с анестезиолог?
Освен документ, че имам тромбофилия за друго не се сещам 🙄

Аз не съм носил никакви, не ми беше плануван часът и не бях подготвена.

Но, ако имате някакви други изследвания и епикризи си ги носете, за да ви ги впишат, в документ, който ще Ви направят, ако ли не, ще ги споделите на доктора, за да ги попълни.
Виж целия пост
# 755
Утре е часът за преглед на бебето ни, който му се полага след раждането, но не съм уточнявала при кой педиатър. Само д-р Пепеланов ли е или има и други педиатри за този преглед? За него има много хубави мнения и ми се искаше да е той, но дали трябваше да го уточня при записването?
Също така ни казаха, че една-две седмици след раждането е добре да ни види лекарят, при който сме родили като най-запознат, а и да се възползваме от безплатния преглед. Но после разбрах, че прегледа е при дежурния. Така ли е, нещо се обърках. Ако искам при следящия ме трябва да си го платя?
Виж целия пост
# 756
Имам и още един въпрос (може би глупав, даже не знам как да го формулирам).

Има ли вариант или как се процедира със измиването и срерилизирането на лична помпа за кърма и шише/колектор към нея?
Има ли как да се дават на някой да ги оправят и после да ни ги връщат или е прекалено?
Първото ми дете директно засука от гърда и точно веднъж се наложи да изцедя леко, но сега ми се налага да го приуча към биберона поне за 1/2 хранения и не знам как да процедирам.
Виж целия пост
# 757
Май има и други, които преглеждат освен др Пепеланов, но мисля, че няма как да заявите при кого искате, защото така или иначе се правят и ти казват “нямаме часове”…

Моето бебе го прегледа др Пепеланов и беше много формално всичко, личното ми мнение, че все едно си бях завела детето на рецитал…

Иначе за прегледа на родилката, не знам при кой лекар сте раждала, аз бях при др Ставрев и той лично ми каза кога да отида, за да ме прегледа. Според мен се свържете с вашия лекар и го попитайте и не би трябвало да плащате.

Аз лично си носих измиващ гел за бебешки съдове, но мисля, че няма да ви откажат да ви ги стерилизират, ако ги помолите. За пример, носих си компреси за гърди и санитарките ми ги затоплиха в микровълновата и ми ги охладиха във фризера, защото на чешмата не се получаваше нищо…
Виж целия пост
# 758
Момичета, запазвали ли сте час през сайта? Пращат ли ви след това потвръждение за него? Освен това д-р Ненев в кой кабинет преглежда?
Виж целия пост
# 759
Raffaella, нищо не пречи да попитате ако д-р Пепеланов е на смяна да прегледа детето, щом при него желаете.

И при моите деца се падна той, бях си приготвила въпроси и си ги зададох. Доктора къде на шега, къде сериозно ми отговори.
Колкото и да изглежда формален прегледа, човека е педиатър с опит, такива хора виждат детайли от вратата.
Има го и момента, че очакваме план/рецепта как да си гледаме децата, а  готово правило няма.
Виж целия пост
# 760
Когато се запазва час за педиатър за преглед на бебето е при дежурния. Не винаги е др.Пепеланов. Ние се паднахме едният път при една жена, не разбрах името и, но беше много мила и обясняваше хубаво.
Подобно е и с прегледа след раждането. Важи за дежурния лекар. Ако искате при вашия си лекар си плащате преглед.
Помпата за кърма аз си я бях стерилизирала вкъщи и сложила в пликчета с цип. Давах я на мъжа ми той стерилизираше вкъщи и ми я носеше.
Виж целия пост
# 761
Моя преглед след раждането си беше при Матев в неговия кабинет и не съм плащала нищо , каза , че си влиза в цената на раждането . Даже на епикризата пишеше мисля до 30 ден , аз отидох по-късно и нямаше проблем . Вероятно това е и въпрос на договорка с лекаря . Но определено смятам , че този преглед трябва да бъде от доктора , който те е израждал .
За бебето така и не отидохме на прегледите , защото беше бум на Ковид и ни посъветваха , ако няма проблем или въпроси , да не ги водим .
Виж целия пост
# 762
Аз успях да запиша само един преглед при педиатър за малката. За януари още нямаха график, а после като звъннах, ми казаха, че е запълнен (дали?). Но ние вече си имахме педиатър и аз си водех малката при нея. Някакво младо момиче беше, изтегли я, премери я, казахме си 5 приказки и това е. Исках при Пепеланов, но не се вредихме.
Моят преглед си беше при д-р Ставрев. Той ми каза горе-долу кога да отида, прегледа ме и не ми взе пари. После каза след 6 м да отида отново, но с бебето ми е трудно да чакам по над 2 часа пред кабинета му и записах час за Лазороски. Била съм и преди при него и останах доволна.
Виж целия пост
# 763
Момичета, запазвали ли сте час през сайта? Пращат ли ви след това потвръждение за него? Освен това д-р Ненев в кой кабинет преглежда?
Потвърждение не се получава никъде.Ако има някаква промяна за часа се свързват с Вас предният ден,за да се доуточните.
Виж целия пост
# 764
Fiffy, blue.angel, и аз съм при него. Каза ми да отида след 10-тина дена, но не кога точно и съответно нямам някакъв час конкретен. Аз не успях да се организирам на 10-тия ден, вече е около 20-тия....Вие направо пред кабинета ли отивате или минавахте на регистратура?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия