Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Студенти предприемачи могат да получат по 10 000 лв. от Академия за иновации

  • Публикувана: 21 март 2022, 10:30 ч.
  • 1 427
  • 0

Анкета

Кое е основното предизвикателство пред висшето образование в България?

Опции:

За девета поредна година година студентите с предприемачески идеи могат да кандидатстват в състезанието с елементи на програмиране и прототипиране Академия за иновации 2022.

Организаторите от агенцията за иновации Innovation Starter ще приемат заявки за участие до края на месец май. Форматът се организира в партньорство с 14 български университета и е подкрепено още от Европейската комисия, Европейска инвестиционна банка, Българска банка за развитие, Столична общинска агенция за приватизация и инвестиция и най-големите развойни компании инвеститори в България като Аурубис, Кока-Кола, Нестле, Веолия.

Наградите за отличените през 2022 година са удвоени. Финансова подкрепа в размер на 10,000 лв. за реализация на първата си идея ще получи както класираният на първо място отбор, така и класираният на второ място отбор, а първите три екипа заминават за посещение на Европейските институции в Брюксел. Студентите, които не се класират на челни позиции също могат да разчитат на редица предметни и поощрителни награди.Основната цел на проекта е да среща студенти от всички университети у нас в обща платформа за иновации, заедно с техните преподаватели и топ експерти от бизнеса у нас.

Студентите получават ценни знания и опит в областта на иновациите и предприемачеството и презентират на финала на 4 юни в Литературен клуб “Перото” на НДК своите идеи пред 20 членно академично и бизнес жури.

До момента през Академия за иновации са преминали 4300 участници и повече от 720, от които са стартирани и преминали над 15% предприемачески идеи като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, Цвете в епруветка, Vendy+ и др.

За повече информация, както и за регистрация посетете сайта на организаторите ТУК.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия