Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Злоупотребите на А1

  • 2 088
  • 9
Здравейте дами,
Стартирам тази тема с цел да набера недоволни от услугата А1 - телевизия и евентуално мобилна услуга.
За телевизията - цени в договора без да е обявено, че са с ДДС. В последствие идва първа фактура с ДДС. Магазин Метро вече го осъдиха за подобна практика и бяха принудени да се коригират.
Второ - предплащане на услугата за месец напред, а никъде в договора не е опоменато това.
Идеята ми е да заведем колективен иск срещу този монополист! Юрист съм, и между другото, имам контакт с омбудсманката, която познавам лично!
Виж целия пост
# 1
Хмм, интересна идея. Аз ги мразя в червата си 🤣 Патила съм си от тях, но вече мина и замина. Все пак да споделя - края на 2019 решихме фирмено да се откажем от услугите им и да преминем на виваком, тъй като изтичаше договора ни с А1. Преминахме на виваком без проблем, но от А1 отказваха да ни пуснат с някакви обяснения, че договора ни се подновявал “автоматично”!? И служителите в офисите на А1 нямали право да прекратяват договори на юридически лица, това можел да го направи само личния ни асистент ли какъв беше вече не помня, от А1, за който само да отбележа, че чухме за пръв път и такъв не знаехме изобщо, че имаме 😂 Разбира се служителите в офиса нямаха право и да ни предоставят телефонния му номер, за да се свържем с него … 😂 Добре, че през познати, едно момче в А1 ни предостави “под секрет” този така таен номер на въпросния асистент. Свързахме се с него и около година ни въртя и ни прави на луди, докато се освободим. Плащахме всеки месец като попове сметка от по няколко стотин лева, нищо че номерата вече бяха прехвърлени към виваком. Никога повече А1. Изобщо не искам да чувам за тях 🤬😃😃
Виж целия пост
# 2
Е, моето вероятно е китка на уше като им знам мизериите... Преподписвам януари тази година. Изрично казвам, че НЕ ЖЕЛАЯ допълнителни пакети към телевизията, без значение платени, безплатни, изгодни - НЕ! Дават ми крайна цена с ддс, ок. Носят ми договора вкъщи, проверявам числата - всичко е точно. До момента, в който вечерта виждам, че таксата е по-ниска, но са ми набутали допълнителен пакет с канал, който не искам и не гледам. Оказа се, че в 14 дневния срок трябва да си занеса договора В ОФИС за да се откажа от него, а най-близкият такъв е на 40 км. Не може да им го пратя по куриер дори да е за моя сметка. И така да ми е честито следващите 2 години ще ми вземат 72 лева за нищо.
Виж целия пост
# 3
Пред кого ще заведете този колективен иск?
Според мен си заведете индивидуален.
Виж целия пост
# 4
С договора получавате и общите условия на А1. Мисля, че там беше написано това за предплащането на абонамента. Не ми стана ясно какво ви притеснява с ДДС-то. Каквото ми обявяват като крайна цена на абонамента при договарянето, това и плащам.
Всички мобилни оператори са един дол дренки. Изборът им е на принципа по-малкото зло.
Виж целия пост
# 5
Измамата с ДДС-то е оттам, че имаш по договор едни цени (мислиш уж с ДДС, което би било нормално), а после излиза - върху тях още 18% за ДДС! Което прави коренно различни цени от първоначално договорените!
Виж целия пост
# 6
Аз също съм си патила преди години от А1. Никога повече при тях, ако ще и без пари да ми дават. Измамници
Виж целия пост
# 7
Измамата с ДДС-то е оттам, че имаш по договор едни цени (мислиш уж с ДДС, което би било нормално), а после излиза - върху тях още 18% за ДДС! Което прави коренно различни цени от първоначално договорените!
Юрист викаш, с омбудсмански връзки..
ДДСто е 20% ?
цени в договора без да е обявено, че са с ДДС. В последствие идва първа фактура с ДДС.

Нямам ТВ от А1, но чета на сайта - Всички посочени цени са в лева и с ДДС. -> обявено е. Ф-рата съответно също е с ДДС, не разбирам кое не е както трябва да е?
Прочети си пак договора хубаво, А1 си имат по-юристи... Със сигурност Simple Smile
Лесно е да се набираш, но не мисли, че не са си вързали гащите. Виж си точно кой план, каква цена и какво е или не е начислено.

на А1 съм от 1998 Simple Smile Никакви забележки относно мобилните услуги.
ТВ и интернет ползваме от професионален оператор за такива услуги. А1 си ми е за телефония, тия притурки телевизии уж за по-лесно и евтино, пакети ала бала и щуротии - мерси съм.
Виж целия пост
# 8
За телевизията - цени в договора без да е обявено, че са с ДДС. В последствие идва първа фактура с ДДС.
Второ - предплащане на услугата за месец напред, а никъде в договора не е опоменато това.
Няма такова нещо. Във всички договори са с ДДС.
((( Не знам дали знаете, но в онлайн магазина на A1, когато добавите да поръчате нов договор за ТВ, интернет или мобилна услуга и в количката има възможност да се види примерен договор, който всъщност е същия, който ще подпишете(само цените може да се различават, но останалото е същото). )))
Ето за ТВ какво пише:
https://media.a1.bg/newsite2018/private/pdf/%D0%901-TV-2.pdfВторо:
https://www.a1.bg/otgovornost-obshti-uslovia-i-pravila
"Общи условия за предоставяне на услугата "Цифрова телевизия", предоставена чрез сателитна технология от "A1 България" ЕАД"
30.1.2. Месечна абонаментна такса (МАТ) – дължи се за поддържане на достъп до Сателитната
мрежа и Услугата и се заплаща от Абоната ежемесечно, през месеца, предшестващ месеца на
ползване на Услугата
(освен ако не е предвидено друго в Договора за услуги и/или ценоразписа на
Услугата);


Общи условия на A1 за пренос на радио-телевизионни програми чрез кабелна мрежа
30.1.2. Месечна абонаментна такса (МАТ) – дължи се за поддържане на достъп до Кабелната
мрежа и Услугата и се заплаща от Абоната ежемесечно, през месеца, предшестващ месеца на
ползване на Услугата
(освен ако не е предвидено друго в Договора за услуги и/или ценоразписа
на Услугата);

Има и за мобилните услуги:
Общи условия за взаимоотношенията между "А1 България" EАД и абонатите и крайните ползватели на обществените мобилни наземни мрежи на "А1 България" ЕАД
22.2. (Изм. съгласувано с Решение № 319/02.03.2007 г. на КРС; Изм. – в сила от 30.03.2012 г.; изм.
във връзка с Промяната в Търговския регистър; изм. в сила 05.05.2021г.) Месечна абонаментна
такса (МАТ) - предплаща се от абонатите на съответната мрежа ежемесечно съгласно
уговореното в договора и/или съответните приложения към него.


Измамата с ДДС-то е оттам, че имаш по договор едни цени (мислиш уж с ДДС, което би било нормално), а после излиза - върху тях още 18% за ДДС!
ДДС-то е 20%. Какви 18%? Лошо Седларов, лошо!


Честито загубено дело! Като юрист би трябвало да проверяваш фактите преди да се хвърляш да обвиняваш. Лоша реклама си правиш.  No Mouth
Виж целия пост
# 9
Ключ по молба на автора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия