За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 810
  • 739
# 495
Като гледам рецптата на Мики и онази в "жената", чудя се кой я е съчинил последната...
Вижда ми се малко бакпулвера спрямо брашното + нишестето. Това, че не е уточнено какво  е кондензираното мляко е недопустимо, макар като гледаш колко е захарта да допускаш, че трябва да е неподсладено, ама не трбява да си предполагаш...
Виж целия пост
# 496
И "една кутия" е много неопределено. Има всякакви по грамаж кутии.
Виж целия пост
# 497
В нета намерих това но ми се струва че ще е мноооог сладко
Е как да коментираме рецепта без да е пусната цялата. Част от захарта може да е за някаква заливка. Ако рецептата е преводна, като се каже само "кондензирано мляко" се има предвид неподсладеното, така пише на кутийката, ако е за другото се пише каквото е на неговата кутийка, кутийките масово са стандартни за държавата от която е рецептата, в смисъл това което се ползва масово и има момент на подразбиране. За лимонов кекс с толкова много лимонов сок си се слага много захар, получава се наситен вкус. Ама ако е променяно нещо в превода там вече резултатите са непредвидими. 1чл бакпулвер също е нормално ако е от оня насипния бакпулвер, той е един вид разреден, не е като в пакетчетата, въобще всичко е много географски специфично ¯\_(ツ)_/¯ Рецептата на мен ми изглежда нормална, с уговорки.
Виж целия пост
# 498
Хихи, а на мен рецептата ми изглежда супер! Слагам всичко възможно налично, подходящо за кекс, бъркам интензивно, наливам в тава и пъхам във фурната. Накрая хвърлям и готово! Simple Smile
Шегувам се, последните 2 кекса ми бяха почти перфектни Simple Smile просто като чуя и видя рецвнта за кекс и си представям какво мога да сътворя Simple Smile
Виж целия пост
# 499
Значи пропускаш захарта.
Виж рецепти за домашни бонбони Рафаело, много хубави стават. Но също не се добавя захар, щом ползваш подсладено мляко.
Виж целия пост
# 500
Скрит текст:
Предложете ми, моля рецепта за кекс с кондензирано мляко
В нета намерих това но ми се струва че ще е мноооог сладко


Ако използвате кондензираното мляко от снимката, не слагайте захар по рецептата. Това мляко си е достатъчно сладко.
Виж целия пост
# 501
Станислава, ето ти изпитана рецепта за кекс с кондензирано мляко: https://www.mycookingcreations.com/2022/04/plumcake-al-latte-condensato.html
и шоколадов с кондензирано мляко: https://www.mycookingcreations.com/2022/04/torta-al-latte-conden … e-cioccolato.html
Проблем ли е че накрая (първата рецепта) не разбърках с шпатула а с миксер?
Виж целия пост
# 502
При кексовете/мъфините и сладкишите след добавянето на брашното се бърка съвсем малко, само колкото да се намокри брашното, иначе става по-жилав кексът, вместо пръхкав.  Затова е добре и да се ползва нискобелтъчно брашно, не каквото и да е.
Виж целия пост
# 503
За говорих се по тел и с миксера за 5 сек.... Ще видим след малко дали е станал
Виж целия пост
# 504
Не го знаех това за разбъркването 🤔
Вчера гледах подобна рецепта на Лора и Стоян в “Бон апети”с лимоново пюре и зехтин.И той накрая бърка с шпатула брашното и спомена същото.
Все ми се струва,че ще стане на бучки,но трябва да пробвам 👍
Виж целия пост
# 505
В голяма част от рецептите за кексчета и бисквитки тип carrot cake cookies изрично пише "mix just until combined" Simple Smile при много бъркане започваш да активираш глутена Simple Smile
Виж целия пост
# 506
Стана 1 голям провал!
Виж целия пост
# 507
Няма провали, ако се е опекло може да го префасонираш в десерт в чашка 😁
Виж целия пост
# 508
Скрит текст:

Внеси повече светлина в провала, че някой път от много баби ...................
При нас е принцип - храна не се хвърля, така че може да помогнем да спасиш положението.
Виж целия пост
# 509
Олиото беше много малко
Не миришеше на нищо
Не беше достатъчно сладко
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия